Rodíme v květnu 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1463
22.10.12 10:44

Taky jsem doufala, ale třeba doktor da doporučeni a pak to bude zadarmo :nevim:.
A když ne, tak si to zaplatim.Furt je to lepši než se pak třast když triple testy vyjdou špatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
22.10.12 10:46

Tak na tech strankach maji cenu za screening 1100,–, tak asi zlevnovali… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
22.10.12 10:47

Holky i s doporučením se to platí fakt… je jen na pojištovně jestli to zaplatí.
hele já jsem v genetu vedená mám tam i ošetřující doktorku a stejnak se to platí tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.12 10:51

Taky jsem pokaždé platila, VZP to neproplácí :think: teda v nemocnici ve Zl.by to bylo zdarma, ale já jsem zvyklá chodit na to Prediko a tam pokaždé platím 1400,– a to už i ty 4 roky zpět jsem platila 1400,– některá pojišťovna to možná proplácí :think: :nevim: ale VZP mi nedala zpět ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1463
22.10.12 10:52

Tak asi maš pravdu Verčule!
Holky jdu vyvenčit hafana, a pak neco uvařit. Co dnes kuchtite? Nějakou inspiraci sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1463
22.10.12 10:53

A jak se to plati? Hned pri odběru krve, při UTZ nebo na 2krat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
22.10.12 10:55

Platí se to až při UZ :mrgreen: a dneska stávkuju nevařim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.12 11:12

Taky nevařím, máme vývar a rajskou od včera a pekla jsem vanilkové rohlíčky :jazyk: takže je i nějaký zákusek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
22.10.12 11:14

Tak uz mi odpovedela VZP, to je teda fofr…

„máte nárok na screening v 20. a 30. týdnu těhotenství.
Pokud Vám byl proveden 3D ultrazvuk, můžete zažádat o příspěvek v rámci programu "Zdravý život“ - http://www.vzp.cz/…-plus-od-vzp a http://www.vzp.cz/…zdravy-zivot "

takze neproplaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1463
22.10.12 11:59

Kačudík, děkují za informaci.
IvkaH, to už pečeš na vanoce? Neni to ještě brzo? Ta vařim rizoto s vepř. masem a paprikou.Je to n´amka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.12 12:05
@maranafa píše:
Kačudík, děkují za informaci.
IvkaH, to už pečeš na vanoce? Neni to ještě brzo? Ta vařim rizoto s vepř. masem a paprikou.Je to n´amka.

nene to jsem pekla děckám včera na mlsání, protože chtějí nějaké kokino nebo buchtu, tak jsem jim dělala včera ty rohlíčky a ještě jich plno zůstalo, kdyby si viděla, jak byly obě šťastné :mrgreen:.
Miluju rizoto jak píšeš buď z vepřovým nebo kuřecím s paprikou a sypané sýrem mňááám, pozvu se na oběd nebo spíš mám inspiraci co vařit zítra :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
22.10.12 12:11

Ahoj, doufám, že se můžu přidat. TP mám sice na konci dubna, ale to už je skoro jako květen :-)
Jsem z Plzně, mám 2,5 letou holčičku. Minulý týden jsem byla na screeningu, tak snad vše v pořádku. Ještě jsem nedočetla celou diskuzi, ale screening si platí všichni, vyjímka je pouze při nějaký genetický chybě u rodičů, nebo postižení v rodině, pak se to bere jako povinné vyšetření a neplatí se. Pak záleží na pojišťovně, některá přispívá, některá ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1463
22.10.12 12:23

IvkaH, klidně přid´!Ale maš to trochu z ruky. :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1463
22.10.12 12:38

@3HE se zeptat?! Proč tak 16let nic, a pak najednou dalši dvě dětičky. Jen mně to zajma.
U nas to bylo tak, že nejdřiv jsme nechtěli dalši děti. A pak před 2roky už jsme se rozhodli, ale pak už to nešlo. Až ted´,diky Bohu!
A jake to pak bylo? Moc se těšim, ale na druhou stranu se obavam.To je jako poprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.10.12 13:15

@maranafa Já jsem byla nejdříve vdaná - první dítě-syn v mých 18letech-první sexuání zážitek :oops:, po 6letech jsme se rozvedli(hrál automaty :cert: ).
pak jsem, hned potkala mého současného manžela, po dvou letech jsme se vzali a hned jsme chtěli miminko, ale nešlo to. Běhala jsem po doktorech, nic nezjistili(ani teda moc nepátrali, což mě rozčilovalo, ale říkala jsem si, že to chce čas a nespěchat).
potom jsem změnila lékaře(už asi po třetí-na každém mi něco vadilo :cert: ) a ten na to šel úplně jinak-našel chybu v hormonech-poléčil mě a bylo to! :mrgreen:
Docela banální problém, na který ovšem žádný doktor nepřišel, protože neudělal hormonální profil :evil:
Těhotenství pro mě bylo docela těžké - špatně mi nebylo, všechny testy vyšly dobře, chodila jsem až do mateřské do práce - i když ke konci jsem si vždy ve středu vzala volno a někdy i pátek. Jen asi od 6měsíce jsem měla bolesti v zádech a v podbřišku - bylo to hrozné - třeba nádobí jsem umývala na třikrát - mezitím vždy 20min. pauza na gauči :roll: Teď se chystám, že si koupím nějaký dobrý těhotenský pás, snad to uleví aspoň trochu. Ale zatím se cítím dobře.

No a miminko po tolika letech? :lol: Všude jsem všem říkala, ať se mnou jednají jako s prvorodičkou - v porodnici, u dětského lékaře, když už bylo mimi na světě… U prvního jsem si vůbec neuvědomovala riziko - co všechno se vlastně může stát - v těhotenství, při porodu atd.. ale druhého jsem byla starší, takže i více citlivá a plná strachu. Ale bylo to krásné - mít miminko po takové době :lol: Ani jednou jsem nelitovala, pořád mě to naplňuje a denně žasnu z toho zázraku stvoření :kytka:
Nechtěla jsem, aby dcera byla jedináček - mě syna bylo pořád líto, přišlo mi to jeho dětství takové smutné… malá má už víc než dva roky, tak jsme si řekli, že to další mimi budeme zkoušet do doby, než mi skončí mateřská a když neotěhotním, tak už to necháme být a půjdu do práce, ale podařilo se hned na poprvé :mrgreen: :! 8o To jsem byla totálně překvapená - po 6letém snažení s dcerou mě ani ve snu nenapadlo, že otěhotním takhle lehce :mrgreen:

Těším se, ale zároveň s bojím té únavy, toho, jak to bude náročné…už teď moc nestíhám a žijeme docela v chaosu, ale zvládneme to, ty dětičky stojí za to :! a za uklizený byt a kafíčko u TV bych je nevyměnila :kytka: je u nás trochu problém s penězi - domek, hypotéka, malé příjmy,,, ale to se nějak zvládne…
Já vím, že kdybych to třetí dítě neměla, tak bych si to později vyčítala, že jsem neměla odvahu a už by na dítě bylo pozdě kvůli vysokému věku a taky jsem chtěla, když už budeme mít ty mladší dvě, tak ať není moc velký věkový rozdíl.

No, napsala jsem to trochu zdlouhavě, ale stručněji to nějak nešlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital