Čekáme květen 2013 Pardubice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
276
15.10.12 19:25

Čekáme :) květen 2013 Pardubice

Zdravím všechny těhulky a maminky… Bydlím v Pardubicích a ne zas tak dlouho. Většinu času jsem trávila v práci, až pak… jednoho dne… jsem potkala toho „pravého“ :) jistě víte mé milé dámy o čem mluvím.. Rozhodli jsme se pořídit si miminko. Dlouho jsem po tom toužila až se mi konečně v životě zadařilo a teď už čekáme malého mrňouse :) jsem v 10.týdnu a v pátek se chystáme ke gynekologovi na testy a ultrazvuk. Když vše dobře dopadne, dostaneme těhotenskou průkazku a rozjedeme to na plno :)
Jsem teď na neschopence, již 3.týden, jelikož mé ranní nevolnosti se nedali už zvládnout, tak jsem poprosila lékaře jestli by mi napsal neschopenku. Chvilku na mě koukal jako na blázna a pak se usmál a řekl mi, že nemám v tomto stavu co dělat v práci.. a upřímně… jsem ráda, že jsem doma.. prožila jsem si teď pár dní fakt peklo, nevím jak bych to v práci zvládla, i když zaměstnavatel má samozřejmě jiný názor.. takže moje milé těhulky, těším se, že mi pošlete nějaké příspěvky o svých začátcích, nebo klidně i vrcholcích :) jak chcete :) budu se těšit a věřím, že v tom nejsem sama :)… hezký den… :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
451
15.10.12 19:55

Ahoj :D Já mám také termín koncem května až začátkem června 2013. A jsem od Náchoda jestli Ti to něco říká. Já jsem toho pravého potkala už před 8 lety, jenže jsme oba studovali VŠ, takže jsem s miminkem musela počkat až budeme mít hotovo. Konečně jsem se dočkala :) Jsem v 7 týdnu a musím říct, že mi začíná být docela špatně od žaludku :( Na první kontrole u doktora jsem byla v 6 tt, všechno bylo tak jak má. Na další jdu až 30.10, tak doufám, že prcek povyroste a uvidíme :srdce:…Já zatím ještě pracuju, ale dělám ve zdravotnictví, takže to asi taky brzy zabalím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
15.10.12 20:25

Ahojky maminky, já jsem z Pardubic a mám malého rošťáka který se narodil 5.5.2012,doufám že nevadí že to moje květńátko je už narozené?
Na ranní nevolnosti mi doporučovali zázvor, čaj, lízátka a bonóny koupíte v lékárnách a mě to tedy pomáhalo. Někdy to byl také očistec a nejvíc jsem trpěla když se po 12měsíci začala více zvětšovat děloha, ale stojí to za to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
15.10.12 20:31
Ahoj :) Jasně že nevadí. Budeme rádi, když se k nám přidáš. Děkuji za rady, něco z toho určitě zkusím. Docela ti závidím, že už máš svého rošťáka doma :) Mám pořád strach, aby bylo všechno v pořádku. Neustále se hlídám, až si někdy připadám, že fakt blbnu :) Ale až se narodí, tak stejně ten strach o dítě už asi nikdy nepřejde co? :D
@Lucipe píše:
Ahojky maminky, já jsem z Pardubic a mám malého rošťáka který se narodil 5.5.2012,doufám že nevadí že to moje květńátko je už narozené?
Na ranní nevolnosti mi doporučovali zázvor, čaj, lízátka a bonóny koupíte v lékárnách a mě to tedy pomáhalo. Někdy to byl také očistec a nejvíc jsem trpěla když se po 12měsíci začala více zvětšovat děloha, ale stojí to za to :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.10.12 20:37
@pichovak píše:
Ahoj :D Já mám také termín koncem května až začátkem června 2013. A jsem od Náchoda jestli Ti to něco říká. Já jsem toho pravého potkala už před 8 lety, jenže jsme oba studovali VŠ, takže jsem s miminkem musela počkat až budeme mít hotovo. Konečně jsem se dočkala :) Jsem v 7 týdnu a musím říct, že mi začíná být docela špatně od žaludku :( Na první kontrole u doktora jsem byla v 6 tt, všechno bylo tak jak má. Na další jdu až 30.10, tak doufám, že prcek povyroste a uvidíme :srdce:…Já zatím ještě pracuju, ale dělám ve zdravotnictví, takže to asi taky brzy zabalím :)

Náchod znám.. tedy, nikdy jsem tam asi nebyla na prohlídce, ale můj šéf odtamtud pochází.. tak VŠ.. to mám v plánu na rodičovské dovolené :D:D:D… na prvním ultrazvuku jsem byla v 5.týdnu, ale doktor říkal, že v tom 10.t je to taková tutovka a budou mi dělat testy.. takže uvidíme…
No já si teda vytrpěla, teď že jsem doma tak je to lepší, ale je fakt k smíchu jak v televizi a těch hloupých seriálech ukazují jak si těhotné výskají..jak je jim nádherně a jso free..ale opak je pravdou :D… takže polehávám, dělám ruční práce a procházím se s pejskem na vzduchu..nic velkého..jsem také děsně unavená, takže dlouho vyspávám..na doporučení mé švagrové, která bohužel několikrát potratila a prostě jim to asi už nedopadne :( odpočívám..odpočívám a odpočívám…pak už nebude čas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
15.10.12 20:40

Užívejte si dokud jsou v bříškách, pak si neodpočinete a nevyspíte :-) Strach je šílenej :|
Já jsem to pořád brala tak nějak v pohodě pokud máte zvýšenou teplotu tak to je normálí a i spousta jiných věcí co dokáží člověka vystrašit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.10.12 20:41
@Lucipe píše:
Na ranní nevolnosti mi doporučovali zázvor, čaj, lízátka a bonóny koupíte v lékárnách a mě to tedy pomáhalo. Někdy to byl také očistec a nejvíc jsem trpěla když se po 12měsíci začala více zvětšovat děloha, ale stojí to za to :-)

o zvětšování dělohy a ostatních problémech ještě nechci slyšet..protože je mi nad slunce jasné, že já si to opět vyžeru stejně jako matinka :D

Čím víc pisatelek a zkušeností bude, tím lépe

Jinak… moje milá :)..lízátka bych hodila nejraději do koše :D.. dělám si srandu, ale fakt mi nic z toho nepomohlo a jakmile cítím něco co má zázvor, je mi zle od žaludku..pomohlo fakt přetrpět, pomohla mi občas deci coly..i když se to nesmí!!! ba ne.. fakt to pomohlo a pořád jíst, ovoce, zelenina, něco co mělo vodu, potom mi byo dobře..
Já mám hrozný problém, že mám po všem co vypiju a sním kyselý pocit v puse, ale nemůžu se ho zbavit jinak, než žvíkačkou, čištěním zubů nebo vypití asi 20ti litrů čisté vody…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
15.10.12 20:44

@VeruskaM já si také myslela že jsem asi jediná komu je tak blbě, ale opak je pravdou, jen to spousta maminek nepřizná :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
15.10.12 20:45
Já jezdím do Pardubic docela často. Hlavně teda s přítelem na hokej :) To máš pravdu, odpočívej pokud můžeš. Já zatím nezvracím, ale je mi celý den špatně od žaludku…Jdu na kontrolní ultrazvuk taky až v 10 týdnu a pak se rozhodnu jestli taky zůstanu doma. Fakt plánuješ VŠ na mateřské? A jakou bys chtěla dělat? To ti chválím, budeš dobrá takhle to všechno zvládat. A co svatba? Nebude? :)
@VeruskaM píše:
Náchod znám.. tedy, nikdy jsem tam asi nebyla na prohlídce, ale můj šéf odtamtud pochází.. tak VŠ.. to mám v plánu na rodičovské dovolené :D:D:D… na prvním ultrazvuku jsem byla v 5.týdnu, ale doktor říkal, že v tom 10.t je to taková tutovka a budou mi dělat testy.. takže uvidíme…
No já si teda vytrpěla, teď že jsem doma tak je to lepší, ale je fakt k smíchu jak v televizi a těch hloupých seriálech ukazují jak si těhotné výskají..jak je jim nádherně a jso free..ale opak je pravdou :D… takže polehávám, dělám ruční práce a procházím se s pejskem na vzduchu..nic velkého..jsem také děsně unavená, takže dlouho vyspávám..na doporučení mé švagrové, která bohužel několikrát potratila a prostě jim to asi už nedopadne :( odpočívám..odpočívám a odpočívám…pak už nebude čas :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
15.10.12 20:46

Ahoj holky,
já jsem sice Pardubanda (i když ne moc dlouho a moc lidí tu neznám), ale mám termín teda teď v prosinci (jsem v 32tt), ale koukala jsem, že jste na nemocenské, tak vás chci upozornit, ať dodržujete vycházky - protože já jsem na nemocenské bohužel už 4.týden (tzn. už týden pos sociálkou) a už jsem tu měla dvakrát kontrolu!! Tak bacha, ať nemáte problémy ;-)
Jinak špatně mi bylo pouze ve 22tt, kdy jsem měla střevní chřipku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
15.10.12 20:48

Ahoj holky, já bydlím kousek od Pardubic, náš rarášek už je sice taky na světě a ve středu slavím 6.měsíců - ale chci vám jen napsat, že celý těhotenství jsem měla o něj neuvěřitelnej strach, všichni mi psali, že až se narodí, bude to horší, ale musím napsat, že to tak není. Ano, mám o něj strach, ale přeci jen, kdyby něco, dá se už dělat spousta věcí, zatímco do břicha si člověk nevidí :nevim: To těhotenství bylo pro mně psychicky nejhorší…no a snad brzy přibude sourozenec.

Tak se těhulky hezky ochraňujte a užívejte si to :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.10.12 20:50

Jj já jsem na nemocenské..vycházky dodržuju..mám z toho strach, protože jsem slyšela že fakt chodí..děkuji za upozornění :)
největší strach mám ale z toho, že až teď ukončím neschopenku, tak mě šéfík vyrazí..u nás je to zvykem vvyhazovat lidi když to nečekají a je to teď prý i moderní… :( nechce abych mu blokovala místo..to celkem chápu..ale nevím co dělat..do práce ještě chci, jinak bych se doma asi zbláznila, ale mám strach že mě fakt vyhodí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
15.10.12 20:51

@VeruskaM a co děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.10.12 20:54
@poosleda píše: