Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravím všechny těhulky a maminky… Bydlím v Pardubicích a ne zas tak dlouho. Většinu času jsem trávila v práci, až pak… jednoho dne… jsem potkala toho „pravého“
jistě víte mé milé dámy o čem mluvím.. Rozhodli jsme se pořídit si miminko. Dlouho jsem po tom toužila až se mi konečně v životě zadařilo a teď už čekáme malého mrňouse
jsem v 10.týdnu a v pátek se chystáme ke gynekologovi na testy a ultrazvuk. Když vše dobře dopadne, dostaneme těhotenskou průkazku a rozjedeme to na plno ![]()
Jsem teď na neschopence, již 3.týden, jelikož mé ranní nevolnosti se nedali už zvládnout, tak jsem poprosila lékaře jestli by mi napsal neschopenku. Chvilku na mě koukal jako na blázna a pak se usmál a řekl mi, že nemám v tomto stavu co dělat v práci.. a upřímně… jsem ráda, že jsem doma.. prožila jsem si teď pár dní fakt peklo, nevím jak bych to v práci zvládla, i když zaměstnavatel má samozřejmě jiný názor.. takže moje milé těhulky, těším se, že mi pošlete nějaké příspěvky o svých začátcích, nebo klidně i vrcholcích
jak chcete
budu se těšit a věřím, že v tom nejsem sama
… hezký den…
![]()
Ahoj
Já mám také termín koncem května až začátkem června 2013. A jsem od Náchoda jestli Ti to něco říká. Já jsem toho pravého potkala už před 8 lety, jenže jsme oba studovali VŠ, takže jsem s miminkem musela počkat až budeme mít hotovo. Konečně jsem se dočkala
Jsem v 7 týdnu a musím říct, že mi začíná být docela špatně od žaludku
Na první kontrole u doktora jsem byla v 6 tt, všechno bylo tak jak má. Na další jdu až 30.10, tak doufám, že prcek povyroste a uvidíme
…Já zatím ještě pracuju, ale dělám ve zdravotnictví, takže to asi taky brzy zabalím ![]()
Ahojky maminky, já jsem z Pardubic a mám malého rošťáka který se narodil 5.5.2012,doufám že nevadí že to moje květńátko je už narozené?
Na ranní nevolnosti mi doporučovali zázvor, čaj, lízátka a bonóny koupíte v lékárnách a mě to tedy pomáhalo. Někdy to byl také očistec a nejvíc jsem trpěla když se po 12měsíci začala více zvětšovat děloha, ale stojí to za to ![]()
@Lucipe píše:
Ahojky maminky, já jsem z Pardubic a mám malého rošťáka který se narodil 5.5.2012,doufám že nevadí že to moje květńátko je už narozené?
Na ranní nevolnosti mi doporučovali zázvor, čaj, lízátka a bonóny koupíte v lékárnách a mě to tedy pomáhalo. Někdy to byl také očistec a nejvíc jsem trpěla když se po 12měsíci začala více zvětšovat děloha, ale stojí to za to
@pichovak píše:
AhojJá mám také termín koncem května až začátkem června 2013. A jsem od Náchoda jestli Ti to něco říká. Já jsem toho pravého potkala už před 8 lety, jenže jsme oba studovali VŠ, takže jsem s miminkem musela počkat až budeme mít hotovo. Konečně jsem se dočkala
Jsem v 7 týdnu a musím říct, že mi začíná být docela špatně od žaludku
Na první kontrole u doktora jsem byla v 6 tt, všechno bylo tak jak má. Na další jdu až 30.10, tak doufám, že prcek povyroste a uvidíme
…Já zatím ještě pracuju, ale dělám ve zdravotnictví, takže to asi taky brzy zabalím
Náchod znám.. tedy, nikdy jsem tam asi nebyla na prohlídce, ale můj šéf odtamtud pochází.. tak VŠ.. to mám v plánu na rodičovské dovolené ![]()
![]()
… na prvním ultrazvuku jsem byla v 5.týdnu, ale doktor říkal, že v tom 10.t je to taková tutovka a budou mi dělat testy.. takže uvidíme…
No já si teda vytrpěla, teď že jsem doma tak je to lepší, ale je fakt k smíchu jak v televizi a těch hloupých seriálech ukazují jak si těhotné výskají..jak je jim nádherně a jso free..ale opak je pravdou
… takže polehávám, dělám ruční práce a procházím se s pejskem na vzduchu..nic velkého..jsem také děsně unavená, takže dlouho vyspávám..na doporučení mé švagrové, která bohužel několikrát potratila a prostě jim to asi už nedopadne
odpočívám..odpočívám a odpočívám…pak už nebude čas ![]()
Užívejte si dokud jsou v bříškách, pak si neodpočinete a nevyspíte
Strach je šílenej ![]()
Já jsem to pořád brala tak nějak v pohodě pokud máte zvýšenou teplotu tak to je normálí a i spousta jiných věcí co dokáží člověka vystrašit ![]()
@Lucipe píše:
Na ranní nevolnosti mi doporučovali zázvor, čaj, lízátka a bonóny koupíte v lékárnách a mě to tedy pomáhalo. Někdy to byl také očistec a nejvíc jsem trpěla když se po 12měsíci začala více zvětšovat děloha, ale stojí to za to
o zvětšování dělohy a ostatních problémech ještě nechci slyšet..protože je mi nad slunce jasné, že já si to opět vyžeru stejně jako matinka ![]()
Čím víc pisatelek a zkušeností bude, tím lépe
Jinak… moje milá
..lízátka bych hodila nejraději do koše
.. dělám si srandu, ale fakt mi nic z toho nepomohlo a jakmile cítím něco co má zázvor, je mi zle od žaludku..pomohlo fakt přetrpět, pomohla mi občas deci coly..i když se to nesmí!!! ba ne.. fakt to pomohlo a pořád jíst, ovoce, zelenina, něco co mělo vodu, potom mi byo dobře..
Já mám hrozný problém, že mám po všem co vypiju a sním kyselý pocit v puse, ale nemůžu se ho zbavit jinak, než žvíkačkou, čištěním zubů nebo vypití asi 20ti litrů čisté vody…:D
@VeruskaM já si také myslela že jsem asi jediná komu je tak blbě, ale opak je pravdou, jen to spousta maminek nepřizná ![]()
@VeruskaM píše:
Náchod znám.. tedy, nikdy jsem tam asi nebyla na prohlídce, ale můj šéf odtamtud pochází.. tak VŠ.. to mám v plánu na rodičovské dovolené… na prvním ultrazvuku jsem byla v 5.týdnu, ale doktor říkal, že v tom 10.t je to taková tutovka a budou mi dělat testy.. takže uvidíme…
No já si teda vytrpěla, teď že jsem doma tak je to lepší, ale je fakt k smíchu jak v televizi a těch hloupých seriálech ukazují jak si těhotné výskají..jak je jim nádherně a jso free..ale opak je pravdou… takže polehávám, dělám ruční práce a procházím se s pejskem na vzduchu..nic velkého..jsem také děsně unavená, takže dlouho vyspávám..na doporučení mé švagrové, která bohužel několikrát potratila a prostě jim to asi už nedopadne
odpočívám..odpočívám a odpočívám…pak už nebude čas
Ahoj holky,
já jsem sice Pardubanda (i když ne moc dlouho a moc lidí tu neznám), ale mám termín teda teď v prosinci (jsem v 32tt), ale koukala jsem, že jste na nemocenské, tak vás chci upozornit, ať dodržujete vycházky - protože já jsem na nemocenské bohužel už 4.týden (tzn. už týden pos sociálkou) a už jsem tu měla dvakrát kontrolu!! Tak bacha, ať nemáte problémy ![]()
Jinak špatně mi bylo pouze ve 22tt, kdy jsem měla střevní chřipku ![]()
Ahoj holky, já bydlím kousek od Pardubic, náš rarášek už je sice taky na světě a ve středu slavím 6.měsíců - ale chci vám jen napsat, že celý těhotenství jsem měla o něj neuvěřitelnej strach, všichni mi psali, že až se narodí, bude to horší, ale musím napsat, že to tak není. Ano, mám o něj strach, ale přeci jen, kdyby něco, dá se už dělat spousta věcí, zatímco do břicha si člověk nevidí
To těhotenství bylo pro mně psychicky nejhorší…no a snad brzy přibude sourozenec.
Tak se těhulky hezky ochraňujte a užívejte si to
![]()
Jj já jsem na nemocenské..vycházky dodržuju..mám z toho strach, protože jsem slyšela že fakt chodí..děkuji za upozornění ![]()
největší strach mám ale z toho, že až teď ukončím neschopenku, tak mě šéfík vyrazí..u nás je to zvykem vvyhazovat lidi když to nečekají a je to teď prý i moderní…
nechce abych mu blokovala místo..to celkem chápu..ale nevím co dělat..do práce ještě chci, jinak bych se doma asi zbláznila, ale mám strach že mě fakt vyhodí ![]()
@poosleda píše:
@VeruskaM a co děláš?
omlouvám se, ještě to moc neovládám, poslala jsem ti soukromou zprávu..:D