Rodina a práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
24.12.22 16:34

Rodina a prace

Ahoj,

ptám se jako v budoucnu maminka.
Co je pro mě lepší?
Být zamestnana, děti jsou nemocné pořad, nebo OSVČ, s tím, ze musím být fyzicky v práci (možná bych mohla mít doma ordinaci a možnost obcasneho hlídání). Jen vidim ostatní maminky, co jsou proste doma kdy potřebuji, nemají stresy z práce jestli ze nevydelavaji a ze mají doma nemocné děti, ale mají méně peněz,. Tím chci říci, ze na OČR bych měla tak 25k myslím, jako OSVČ v plném nasazení budu mít tak 60-70, ale nevím, jak budu stíhat rodinu a to všechno. Jako je potřeba být opravdu těch 6-8h v práci.
Jaké jsou vaše zkusennosti. Ještě přidám, ze partner podniká také, vrací se domu většinou večer a stejně by stalo všechno na mně.
Co dělat, nechat práci, co vydělává, ale s rodinou asi nemohou oba dva podnikat,, to je tak šílené náročné, hlavně každý jiný obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64933
24.12.22 16:37
@Raketka8 píše:
Ahoj,ptám se jako v budoucnu maminka.
Co je pro mě lepší?
Být zamestnana, děti jsou nemocné pořad, nebo OSVČ, s tím, ze musím být fyzicky v práci (možná bych mohla mít doma ordinaci a možnost obcasneho hlídání). Jen vidim ostatní maminky, co jsou proste doma kdy potřebuji, nemají stresy z práce jestli ze nevydelavaji a ze mají doma nemocné děti, ale mají méně peněz,. Tím chci říci, ze na OČR bych měla tak 25k myslím, jako OSVČ v plném nasazení budu mít tak 60-70, ale nevím, jak budu stíhat rodinu a to všechno. Jako je potřeba být opravdu těch 6-8h v práci.
Jaké jsou vaše zkusennosti. Ještě přidám, ze partner podniká také, vrací se domu většinou večer a stejně by stalo všechno na mně.
Co dělat, nechat práci, co vydělává, ale s rodinou asi nemohou oba dva podnikat,, to je tak šílené náročné, hlavně každý jiný obor.

Proc 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
24.12.22 16:45
@vokishka píše:
Proc 2×

Jsou přece vánoce :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
24.12.22 16:56
@JiříkMazlík píše:
Jsou přece vánoce :think: :mrgreen:

To se povedlo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8341
24.12.22 19:22

Když se zeptáš několikrát na to stejné, dostaneš více odpovědí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
24.12.22 23:14

Ve Tvé situaci je nejlepší mít domluvenou stálou chůvu, ktera bude pravidelně vypomahat, deti na ni budou zvyklé, ty budeš vědět, že je na ni spolehnutí a vyjde tě to levněji než být na OČR a ve stresu, že nestíhás svou práci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
24.12.22 23:39

Resis to predcasne…vzdyt nevis, jak na tom deti budou..dcera je od zari ve skolce a doma byla vshovsudy tak max 10 dni a z toho tak 2 dny, ze ji mel kdo hlidat, tak jsme ji nechali doma…pak treba dokazes najit nejaky kompromis..ja mam uvazek 6 hod, zvladla bych i 8, ale nechce se mi..a manzel se bude muset proste trochu zapojit :nevim: a pak babicky, chuva…na OCR mozna nekdy budes, ale nemuzes preci dopredu pocitat s tim, ze to tak budes mit porad..coz vlastne ani nejde…,ja osobne dam vzdy prednost rodine pred praci, ale ne kazdy si to muze dovolit, nebo ne kazdy to tak chce :nevim:..uvidis, az ty deti budes mit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.12.22 07:09

@Melodie91 vím, vím, jen resim, ze nebýt třeba v práci, tak mi to padá jako OSVČ na hlavu. Prave proto, jestli není lepší bych zamestnana, jak to většina maminek má, mít hlavni práci, ze můžeš zůstat doma a k tomu přivydělek, který si můžeš uzpusobit, chce pracujes, nechceš, nemůžeš, nepracujes. Už tak mám dost starosti s práci, s rodinou nevím, abych to zvladala,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
25.12.22 10:57

Nevzdavala bych se vlastni prace. Podelte si peci domacnost i deti, pokud podnikate oba. Deti nemusi byt vubec nemocne. Ja mam tri a letos od zari nechybelo ani jedno kvuli nemoci. Druha vec jsou tedy lekari v pracovni dobe, zibari, logopedie apod. I tyto navstevy si doma delime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.12.22 11:01

@silona není to vzdát se práce. Myslím, ze budu jít možnost vybudovat novou, sice to bude asi dřina, ale když to poslape, budu v prsci méně času a budu si moci říci jiné ceny. Jenže to spíše v tom městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
25.12.22 11:03

A v me bubline si tedy pohodove OCR kamaradky neberou. Bud si pozvou babicky, nebo vezmou home office a u ditete makaji, nebo tedy OCR, ale stejne po nocich k tomu pracuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.12.22 12:41

@silona jenže já nemám možnost si vzít homeoffice🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.12.22 13:58

@silona s homeoffice nemám problem, jenže já fakt musím být fyzicky v práci. Babičky jsou v práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
25.12.22 16:38
@Raketka8 píše:
@silona s homeoffice nemám problem, jenže já fakt musím být fyzicky v práci. Babičky jsou v práci

Tak kdybys mela studio ve svem dome tak muzes nemocne dite posadit pred televizi, nebo si pacienty preobjednat? Mozna si to predstavuju jako hurvinek valku, ale nedelas dispecera na letisti, takze si to nejak uzpusobit muzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.12.22 16:50

@silona přesně tak to asi myslím, mít to doma je asi řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie