Rodinné finance

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.6.10 12:21

Rodinné finance

Ahoj Holky, vím, že jsem měla uvažovat dřív, než jsem otěhotněla, ale nějak mě popadla depka, co když se neuživíme, všude čtu jak mají snižovat rodičák, rušit porodné atd. a čím dál víc nad tím přemýšlím, uvažovala jsem dříve tak, že bych se po mateřské vrátila třeba na čtyři hoďky do práce abych zlepšila příjem do rodiny, ale co když to nevýjde? Manžel vydělá zatím (třeba to může být za rok jinak) 12čistého a já když budu mít jen 7600 Kč rodičák :-( platíme 9400Kč hypo se vším všudy, 3600 Inkaso takže na jídlo a vše ostatní nám zbyde 6600 kč tak jsem z toho tak trošku fakt vedle a bojím se, že si manžel něco lepšíjho nenajde, nebo že mě nevýjde přivýdek… Nejradši bych vydělávala dál já, mám větší příjem, ale chci být s malým hlavně já, prostě si to nedokážu představit, když můj manžel si umí uvařit jen kafé a párky :-(( hlavně mě nekamenujte, já vím, možná se zbytečně plaším, nebo mám blbé starosti, ale znáte to, pokazí se to a to, dojdou nedoplatky, popelnice atd. a peníze fuč :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2972
15.6.10 12:25

Ahojky Anonymní,
tak to udělej jednoduše, najdi si nějakou práci doma na pc, abys aspň nějakou kačku navíc hodila do prasátka. Já to tak taky udělala a dnes mám příjem vyšší než kdybych chodila do práce a přitom jsem s dětmi doma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
15.6.10 12:25

je to o tom, že člověk nic neušetří a žije od výplaty k výplatě, dokud jste vydělávali oba dva, tak jstě měli solidní příjem a byli na to sami dva, teď se příjem sníží a bude vás doma víc, není to o ničem jiným než se uskromnit, slevit ze standardu. Jinak se ti nedivím, že se ti od mimča nechce do práce, taky by jsem nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
15.6.10 12:29

Holt budeš muset vyjít s tím co máš. Takže pokud Vám zbyde 6 600Kč, budeš kupovat jen to co opravdu potřebuješ a všechno si rozmyslet. Rozhodně doporučuji, než půjdeš na mateřskou, si udělat nějakou finanční rezervu, právě pro ty nenadálé výdaje a že vždycky příjdou v tu nejblbější dobu. Také jsem musela slevit ze svého standardu, holt ta moje výplata nebyla zanedbatelnou součástí našeho rodinného příjmu. A byla mi jasné, že dítě je drahá záležitost, ale netušila jsem, že fakt tak hodně :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
15.6.10 12:33

Shilenko, mas pro nas nejaky typ na praci? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
15.6.10 12:33

Shílenko ale seriozní práce na doma se hledá velice těžko.. Máš-li tip, sem s ním :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
15.6.10 12:34

Anonymní-jak píšou holky,budeš se muset poohlídnout jinde,když tě do práce nevezmou.Mě nejdřív taky do práce zpátky nevzali,ale pak od roka prcka dělám na půl úvazek.Do té doby jsme s euskromnili,zbývalo nám to co tobě.Je to žití od výpalty k výplatě,ale dá se z toho žít.Hlavní je mít našetřeno,před porodem.Každá ušetřená stovka se musí dát nastranu,zkuste už zašít skroměji žít teď ať to pak není taková rána :wink: Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
15.6.10 12:35

Chápu, že se ti od mimča nechce, ale zase pokud nebudete vycházet a máš vyšší příjem, tak proč by nemohl být doma manžel, on by to taky zvládnul, neboj :-) to jsou jen předsudky, že by s dítkem měla být jen máma. Vždyť vlastně ty partnery šidíme, že jsme doma vždycky jen my…
Nebo pokud by se to povedlo, tak nějak nakombinovat práci vás obou, že by dítko mělo střídavě doma oba rodiče, ale to zas nejde ve všech oborech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
15.6.10 12:35

Jo a jěště manžel vlastně chodil na brigády-třeba inventura v Hypernově,Tescu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.10 12:38

chjo to je život holky co :-) napadlo mě, že bych mohla třeba kupovat i plíny, neutrální oblečky atd. již teď, dokud budu být moc v práci…
Jo a holky neznáte nějaký sekáček i na netu?
Nevíte některá holky jak je to s DM kupony?? kde je vezmu, dostala jsem minule kartičku tu provizorní a čekám na tu normální, ale nevím jak se dostanu k těm kuponkům? to mi bude chodit poštou nebo o ně musím někde požádat? Paní za ně dnes přede mnou nakupovala a měla jich teda :lol:

• Citovat
  • Upravit
5044
15.6.10 12:46

Ahojky, peníze řeší všechny mámy, neboj, nejsi jediná :-) Časem se naučíš šetřit, vychytáš si věci, který se nemusí kupovat tak za draho a dají se koupit levněji. Já jsem taky hodně ušetřila tím, že jsem vařila levnější jídla a nakupovat jídlo jsem chodila zásadně se seznamem. Jinak člověk koupí hromadu blbostí.
Kupónky v DM dostaneš za nasbírané body na kartě. V každé DM je přístroj, který ti ukáže počet bodů na kartě. Nevím, jak je to teď, ale před 5 lety měli program pro mámy s dětma a na tyhle kuponky se dalo pořídit hromada věcí za dobré ceny.
Sekáčků na netu je spousta, chce to najít si oblíbený. Já jsem zakotvila na mimibazaru, maximálně mi vyhovuje :-)

Neboj, všechno zvládnete. Člověk si za pár týdnů zvykne, že se standard rodiny sníží, ale na druhou stranu budeš mít čas na hledání různých vychytávek a sledování, kde co mají levněji ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
15.6.10 12:47

Jo a když jel třeba někdo z rodiny na návštěvu a ptali se, co mají malému přivézt, tak jsem vždycky říkala - balík plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
15.6.10 12:49
Anonymní píše:
Nevíte některá holky jak je to s DM kupony?? kde je vezmu, dostala jsem minule kartičku tu provizorní a čekám na tu normální, ale nevím jak se dostanu k těm kuponkům? to mi bude chodit poštou nebo o ně musím někde požádat? Paní za ně dnes přede mnou nakupovala a měla jich teda :lol:

Tak kupónky na „nedětské“ zboží si vyměníš za nastřádané body na kartě, ale předpokládám, že ti jde hlavně o to dětské… Musíš se zaregistrovat (info třeba tady ) a pak ti budou chodit poštou, poptej se i kamarádek nebo tady, každému něco zbývá a něco shání, tak se dají různě vyměňovat a dávat :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
15.6.10 12:51

Ahoooj anonimní,
na Tvém místě bych se nebála, asi se budete muset uskromnit, ale zvládnete to, uvidíš ! Znám to, když jsem byla malá a naši se rozvedli, tak mamče zůstali na krku dvě děti, bylo jeden čas, tak špatně, že jsme fakt neměli skoro ani na rohlík, ale prostě mamča to zvládla a bylo zase líp, tak se neboooj :hug: !
A určitě začni nakupovat už ted… Zkus mimibazar.cz já tam nakupovala už jako těhotná, seženeš tam toho spousty a fakt za pár kaček a moc hezké věci, nakupuji tam dodnes… Pokud Ti nevadí, tak kup ojetej kočárek, dnes se prodávají už moc hezký a za dobrou cenu (mimochodem také prodávám :mrgreen: ).. Neboj, určitě to zvládnete a pokud můžeš nakupuj už ted at to pak neni na jednou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
15.6.10 12:51

Jo holky, musela jsem trošku přemýšlet a chtělo to dost štěstí. A to jsem měla :mrgreen: a nervy, ty jsem neměla, ale muž mě podržel, zlatíčko :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný