Rodinný příslušník = manžel?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3047
29.5.13 20:02

Rodinný příslušník = manžel?

Ahoj Emimiňačky :mavam:
Moje sousedka žila s Američanem, zažádali o trvalý pobyt na základě vztahu, ale ještě než to stihli vyřídit, projevila se u něj maniodepresivní psychóza - bil ji, ničil věci, no hrůza…Za pomoci policie jsme jí pomohli ho vystěhovat a byl klid. Po čase se mi sousedka začala vyhýbat, už k nám nechodí na kafíčko a sotva mě pozdraví, no a včera jsem zjistila, že On tady zase bydlí 8o. Koukla jsem na jeho facebook a jako úvodní fotku má POBYTOVOU KARTU RODINNÉHO PŘÍSLUŠNÍKA. Nikoho v ČR nemá, jen ji. Znamená to, že se vzali? Nebo je i jiná možnost, aby získal tento doklad? Pořád mi to vrtá hlavou. Vím, že je to její věc, ale mám o ni strach. Už nechci dostávat sms typu: Pomoc, zabije mě!!
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
29.5.13 20:11

Ten člověk tu může být na základě víza, jinak pobytová karta neexistuje, existuje povolení k přechodnému (modré), nebo trvalému (zelené) pobytu, to je na základě sňatku, uznání otcovství dítěte, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
29.5.13 20:18

@martina.se Je to modrá knížka, vypadá jako pas a je na ní napsáno Pobytová karta rodinného příslušníka občana evropské unie. Takže to je povolení k přechodnému pobytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.5.13 20:21

@Lennia jj, to je povolení k přechodnému pohybu. Nejspíš to znamená, že se vzali, ale on ještě nemá vyřízené veškeré formality. Až je vyřídí, dostane tuhle knižku zelenou, trvalý pobyt.. asi jsem Tě moc nepotěšila, že :hug: ale bohužel, k tomuhle nejde žít jen v páru, aby měl povolen pobyt, musí k tomu mít důvod, což je to, co jsem psala v předchozím příspěvku :think: Jinak by tu pobýval jen na základě víza (studium, zdrav důvody, pracovní a pod.. vízum je časově omezeno a je vyznačeno v pasu)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
29.5.13 20:28

@martina.se No, nepotěšila jsi mě, ale moc děkuji za informace. Snad sousedka ví co dělá a nic se jí nestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
29.5.13 20:55

Tak pokud je ten jeji pritel/manzel pod lekarskym dohledem a bere pravidelne leky, tak by nemusel byt problem. Zase ho nemuzes odsoudit proto, co delal, pokud to bylo ovlivneno nemoci.
No snad vse dobre dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
29.5.13 21:10

@elchirk Oběma přeji jen to dobré…ale stejně mám o ni strach. Vím, že se to dá v pohodě léčit, ale to ten člověk musí chtít. Ubližoval jí týdny a navíc cíleně, ne v amoku. Dával si pozor, aby nebylo nic slyšet k nám a tak,..Nejvíc mě děsí, že ona nikoho kromě něj už nemá, kdyby se zase něco dělo, za kým půjde? Všichni sousedi jí pomáhali ho vystěhovat, policii už asi taky jen tak zavolat nemůže, s rodinou se stýká minimálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
30.5.13 00:30

@Lennia Musíš to brát tak, že ona má to, co chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie