Rodinný rozpočet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No s pevnými platbami nic neuděláš. Takže buď to dočasně neřešit, když jsi na rodičáku, a nebo zvýšit příjem. Podle věku dítěte půjdeš stejně brzy do práce, tak bych to nehrotila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nas veskere vydaje (najem, sipo, pausal, upc, stavebka, sporeni, penzijní, skolkovne a obedy..) cini polovinu prijmu momentalne, kdyz jsem na rodicaku
Jidlo, drogerka cca 10.tis
Benzin cca 2tis
Jsme na tom podobne a tech 5000,– nam zbyde stranou, jezdime i k mori kazdy rok a i po cesku. Ale my si nechavame dane 1× za rok, takze to mas pak nejakych 65.tis na dovolenou atd..
Jsme 2+dve deti 3,6
Na týden utratíme cca 2500,– za jidlo, nakupuju hodne v Penny dle letaku a podle toho i varim, oboce a zeleninu na trzisti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás inkaso, hypotéka, telefony, skolka, nafta prostě pevné platby 11 500. Příjmy okolo 40 000, 2 děti. Já na rodičáku. Z toho cca 8tisic ušetříme. 20 tis. nám zbývá na měsíc a vždy to uvalime, ani nevíme jak ![]()
Dokud jsi na rodičáku, tak bych úplně asi netrvala na tom odkládat 5tis.
- Citovat
- Upravit
Myslim si, ze Vase fixne vydaje uz nepojde znizit. Si na materskej, co znamena, ze sa znizil prijem a pribudli naklady na dieta. Ak zvladas aj setrit, tak si myslim, ze nie si marnotratna, ak z 15 tis. platis vsetky ostatne vydaje- jedlo, drogeria, oblecenie a pod. Cena potravin neustale rastie. Myslim, ze je dolezite jest vyvazenu stravu, nesetrit za kazdu cenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
14 000 se vším všudy. (složenky, jídlo, půjčka), ale máme vlastni bydlení. Jsme 3. Příjem o dost nižší máte vy..
- Citovat
- Upravit
No a co jsou ta stavebka? To je splatka nejakeho dluhu a nebo sporeni? Pokud sporeni, tak bych to nepocitala do stalych vydaju, ale mezi volne penize. Sice je to neco, co zaplatit „musis“, ale je otazka, jak moc pak musis setrit tech dalsich 5 tis. Pokud se to dari, tak super. Ale pokud jsi diky temto sporenim mela drit bidu s nouzi, tak bych v tomto case proste zacala sporit mene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když vezmeš, že z 20 volných tisíc dáš třeba 10 za jídlo a drogeri (a ceny jídla teď jdou nahoru), pak potřebuješ taky sem tam nějaké oblečení, zábavu, boty pro dítě, něco na auto nebo do domácnosti, tak tam až tak velký prostor na šetření opravdu není. Rozhodně ne pravidelně 5000, pokud nechceš jíst suchý chleba.
A i ty stavebka jsou spoření/šetření.
Levné varienty obědů jsou z luštěnin či rizota z obilovin typu kroupy, pohanka. Ale to ne každé dítě jí, že.
Uvařit z levnějších druhů masa (za omáčku nepotřebuješ zadní, stačí pupek, sem tam játra, jazyk, do rizota nevařit s prsou, ale třeba křídel nebo krůtího krku, na polívku skelet). Na druhou stranu, když chceš jíst pestře a dát si rybu nebo králíka, tak ty prostě jsou dražší.
Nekupovat pochutiny, raději doma třeba něco upéct. Nekupovat na pravidelné bázi sladká pitíčka, pivo, džusy nebo vodu v petkách apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste k tem vydajum za jidlo, tech diskuzi v posledni dobe je tu spoustu. Ono jidlo slo hodne nahoru, hlavne ovoce a zelenina. Takze kdepak ryba a kralik, ale kvetak, jablka, pomerance… Ja varim ze zakladnich surovin, jedno dite by jedlo jen zeleninu, druhe jen maso, pod 10 tis za jidlo se nedostaneme. A to nekupujeme zadny luxus, jen nechci deti zbytecne moc ladovat kuraty, kupuji mlecne vyrobky (normalni jogurt, zadne detske pseudoprodukty), zeleninu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S 20 tisíci na domácnost (a z toho ještě 5 ušetřit!) vyjít na měsíc, to bych nedokázala. Jsme 4, Máme puberťáka a batole. Nejvyšší položka je jídlo, drogerie, pleny, sunar, nějaké oblečení a boty pro děti, do toho stále něčí narozeniny, benzín, lékárna… to by si člověk nemohl dopřát nic navíc. Nevím, nevím, zda se jde s tímto rozpočtem kvalitně stravovat.
- Citovat
- Upravit
Mame oddelene ucty
Vydaje na byt -hypoteka a poplatky18tis.
Plati manzel, od te doby co jsem na MD a RD.
Mame dve deti (4 plus necele 2).
Ja platim jidlo, drogerii a vydaje na deti (obleceni, leky, ockovani, atd.).
Muj prijem 7300,po dlouhych intervencich plus 3000 od manzela.
Manzel prijem-nevim, ale s coronakem klesl-dle manzela na 30tis.
Tudiz ja od minuleho1 mesice pouze RD (3tis mi davat nebude) -ale nasla jsem si privydelek z domu.
Platim si penzijko a zivotni.
Usetrim na obleceni-budto koupim v akcich v lidlu nebo bazarku.
Jidlo-prevazne akce a i z toho lze udelat pestre jidlo pro deti (pr. dneska jogurt a pernik/domaci, svaca banan/z akce, obed-polevka kur. vyvar s domacim drobenim, varene kur.maso s bramborem plus salat. okurka, odpol. chleba s vajickem a kedlubna, vecere krupicna kase, jablko Druha vecere-piskoty a mleko).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mame oddelene ucty
Vydaje na byt -hypoteka a poplatky18tis.
Plati manzel, od te doby co jsem na MD a RD.
Mame dve deti (4 plus necele 2).
Ja platim jidlo, drogerii a vydaje na deti (obleceni, leky, ockovani, atd.).
Muj prijem 7300,po dlouhych intervencich plus 3000 od manzela.
Manzel prijem-nevim, ale s coronakem klesl-dle manzela na 30tis.
Tudiz ja od minuleho1 mesice pouze RD (3tis mi davat nebude) -ale nasla jsem si privydelek z domu.Platim si penzijko a zivotni.
Usetrim na obleceni-budto koupim v akcich v lidlu nebo bazarku.
Jidlo-prevazne akce a i z toho lze udelat pestre jidlo pro deti (pr. dneska jogurt a pernik/domaci, svaca banan/z akce, obed-polevka kur. vyvar s domacim drobenim, varene kur.maso s bramborem plus salat. okurka, odpol. chleba s vajickem a kedlubna, vecere krupicna kase, jablko Druha vecere-piskoty a mleko).
Přesně na jídle se dá hrozně moc ušetřit. Holt se musí koukat na slevy.. Pro mě je rozdíl jít koupit banán do Billy kilo za 40kc, nebo do penny za 20kc v akci.. To samý jako okurka, 37kc běžně, na akci 10kc..maso taktéž.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojky,chtela jsem se zeptat jak to vypada u Vas s financnim rozpoctem, abch to mohla srovnat s tim nasim, ktery mi ted prijde napnuty jako ksandy.
Měsíčně vydaje co hned dame pryc jsou 30.000 (najem, leasing, tel., stavebka…)
Příjmy dohromady mame cca 50. 000. Jsem aktualne na rodicaku.
Zbytek je pak jídlo, kosmetika, benzin atd atd.. Snažím se uspořit jeste z tohoto zbyvajiciho nejmene 5000/měsíc. Jsme 3. Dcera 2 roky.
Přijde mi silene davat více nez pulku prijmu pryc, tak sem se chtěla zeptat jak je to u vas a kolik zhruba utratite za jidlo, případně levné varianty obedu atd.
Máme něco kolem 53-56, jsme 4, starší má 18 let, měsíčně odkládáme 4 tisíce, což je teda nic moc. Ale dělám na zkrácený úvazek. Bydlíme ve vlastním. Pamatuj, že dvouleté dítě jako by nebylo, co se týče výdajů, bude daleko hůře
Ale zase jak půjdeš do práce, tak to bude lepší.
- Citovat
- Upravit
@mackA159 hele na jídlo je nejlepsi kaufland
co sem tak vypozorovala, tak maj ceny fakt nejnizsi. Nedavno sem udelala nakup v globusu za 3000 a nemela sem skoro nic, dalsi tejden v kauflandu za 2500 a narvanej koš. Chodit do billy, lidlu apod je sebevrazda, tam jdu leda pro neco v akci, co jinde nemají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
chtela jsem se zeptat jak to vypada u Vas s financnim rozpoctem, abch to mohla srovnat s tim nasim, ktery mi ted prijde napnuty jako ksandy.
Měsíčně vydaje co hned dame pryc jsou 30.000 (najem, leasing, tel., stavebka…)
Příjmy dohromady mame cca 50. 000. Jsem aktualne na rodicaku.
Zbytek je pak jídlo, kosmetika, benzin atd atd.. Snažím se uspořit jeste z tohoto zbyvajiciho nejmene 5000/měsíc. Jsme 3. Dcera 2 roky.
Přijde mi silene davat více nez pulku prijmu pryc, tak sem se chtěla zeptat jak je to u vas a kolik zhruba utratite za jidlo, případně levné varianty obedu atd.