Rodinný rozpočet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Kriss Tina píše:
@mackA159 hele na jídlo je nejlepsi kauflandco sem tak vypozorovala, tak maj ceny fakt nejnizsi. Nedavno sem udelala nakup v globusu za 3000 a nemela sem skoro nic, dalsi tejden v kauflandu za 2500 a narvanej koš. Chodit do billy, lidlu apod je sebevrazda, tam jdu leda pro neco v akci, co jinde nemají.
Takto to porovnávat je největší nesmysl jaký může být. Stačí jen blbá jedna dražší položka nebo víc drogérie nebo hodně malých věcí jako jogurty apod.. V druhým hodit pytel brambor, pečivo a toaleťák a rázem máte plnej/prázdnej koš za stejný peníze a při úplně stejných cenách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky,chtela jsem se zeptat jak to vypada u Vas s financnim rozpoctem, abch to mohla srovnat s tim nasim, ktery mi ted prijde napnuty jako ksandy.
Měsíčně vydaje co hned dame pryc jsou 30.000 (najem, leasing, tel., stavebka…)
Příjmy dohromady mame cca 50. 000. Jsem aktualne na rodicaku.
Zbytek je pak jídlo, kosmetika, benzin atd atd.. Snažím se uspořit jeste z tohoto zbyvajiciho nejmene 5000/měsíc. Jsme 3. Dcera 2 roky.
Přijde mi silene davat více nez pulku prijmu pryc, tak sem se chtěla zeptat jak je to u vas a kolik zhruba utratite za jidlo, případně levné varianty obedu atd.
To není tak hrozné
Plno lidí žije s daleko nižším příjmem. Kdyz je žena na rodicaku tak je to jasné že bude méně peněz. A určitě bych se z nikým nesrovnavala, hlavně tady na emiminu.Tady plno lidí nadhazuje svou finanční situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pravidelně výdaje cca 30, jidlo tak 15, 10 se ztratí a něco utratí manžel. Myslím, ze jsem tak na 60 tis a výdělek 100 čistého. Hypo je z toho asi 15. Strašně záleží jestli me zrovna nechyti zvelebování domácnosti- litr koberec do předsíně, další litr kytky na balkon, pak si koupím nové povlečení od matejovskeho za 3… i tak dost ušetříme s nemusím si vést účetnictví, takže přesný přehled nemám a asi bych se hodně divila.
- Citovat
- Upravit
@Cenarius ja kupuju porad to same vicemene. Dražší polozky jako prací gely apod bere chlap, jogurtů beru pokaždé cele plato, děti je jí po tunach
prostě kdyz vezmu průměrný nákup (jako na položky ne na objem), tak v tom kauflandu necham nejmenší částku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda no obdivuji ty příjmy
tady se me zdá ma každý vice než dost. My teda osobně mame dohromady nejakych cca 40. A za chvili me ceka RD. Takže to na nějakou dobu klesne. Pro mě usetreni, když otevřou hranice, jezdíme nakupovat do polska. Jestli dám za kilo masa 70-80 kc oproti nasim 100 je rozdíl. A hlavne jsme rodina ja celiak a polovicka alergie na mlecnou bilkovinu, tudiz pro polovicki jen kozi/ovci syry, jogurty. Pro me bezlepkova strava. A v polsku pak jsou ty ceny fakt vidět. Dcerka 13 let a mimino na ceste a jeste usetrime sice ne moc ale 2 000 mesicne. A az bude mimi, planuji do pul roku nastoupit na brigadu aspon 2 dny v tydnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
@mackA159 hele na jídlo je nejlepsi kauflandco sem tak vypozorovala, tak maj ceny fakt nejnizsi. Nedavno sem udelala nakup v globusu za 3000 a nemela sem skoro nic, dalsi tejden v kauflandu za 2500 a narvanej koš. Chodit do billy, lidlu apod je sebevrazda, tam jdu leda pro neco v akci, co jinde nemají.
Bohužel nemáme Kaufland
lidl jen jogurty v akci, ale taky u nás není poblíž. Billa tam radši nechodim..
nechala bych tam majlant. Za mě je top penny. Napíšu si seznam co je potřeba, a kouknu do letáku.. Myslím že se to fakt vyplatí.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Co se tyce obchodu, souhlasim, ze nejvyhodnejsi mi prijde Kauf, ale treba Penny me posledni dobou prekvapuje akcema. Ale ten obchod nemusim, nevim proc ![]()
Ale asi prehodnotim ![]()
Momentalne me zasobuje delsi dobu iTesco s dovozem domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Já jsem dost dlouho přeskakovala z jednoho obchodu do druhého s pocitem, že někde je něco levnější. A pak jsem zjistila, že už jsem se začala točit v kruzích + se mi začalo stávat v některých obchodech, že je to sice levnější o pár korun, ale doma to můžu vzít a rovnou hodit do koše. Tak jsem si schválně vytřídila oblíbené položky (stejně většinu věcí kupujeme furt na stejno) a koukám kdy je co z toho levnější. Mám díky bohu při cestě 7 obchodů + menší prodejny (alá stánky), takže vždycky když se toho sejde trochu víc, tak prostě objedu všechny potřebné obchody podle aktuálních akcí, nakoupím do zásoby a pak už jen dokupuju drobnosti. To se mi dlouhodobě osvědčilo jako jediný způsob jak se dostat k nejlevnějšímu a dostatečně kvalitnímu nákupu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Spendlicek píše:
Co se tyce obchodu, souhlasim, ze nejvyhodnejsi mi prijde Kauf, ale treba Penny me posledni dobou prekvapuje akcema. Ale ten obchod nemusim, nevim proc
Ale asi prehodnotimMomentalne me zasobuje delsi dobu iTesco s dovozem domu.
Penny je takové ušmudlané, malý výběr, dost věcí sice v akci, ale chybí v regálech. Zelenina ovadlá, nahnilá. Kam se hrabou na Kaufland.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já po dlouhé mateřské nastoupila do práce, trochu zkrácený úvazek a mám pocit, že můj příjem tedy rodinu úplně nevytrhne, resp. nezvedla se rapidně životní úroveň:-) I když bydlíme ve vlastním, tak poplatky za provoz ve velkém bytě jsou skoro 6000:-( Navíc provozujeme chatu, máme tři děti. Dohromady ušetříme každý cca 5 000 měsíčně. Chci tím říct, že i bez nájmu/hypotéky je ten život drahý.
- Citovat
- Upravit
Rodinný rozpočet 60 000,– žena na rodičáku,
30 000 dvě hypotéky,
15 000 provoz rodiny + auto
15 000 ušetřeno
nakupujeme primárně v Makru a lidlu ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj! Obnovuji diskuzi…
Je mi to takové trapné, ale fakt nějak teď nevychazim s penězi.
Můj příjem 17 tis, manželův cca 30.
Manžel mi dá 15 a tím jeho veškerá péče o spoření, placení a nakupování cehokolov konci.
Má ještě dospělého syna, kterého podporuje 3-3.5 tis, ale jinak se už o žádné platby nestará.
Naštěstí bydlíme ve svém, tak hypotéka nic, ale jinak vlastně vše vyřizuji já a nějak mi to teď už nevychází…a nevím, kde je chyba.. teď chci říct, aby mi manžel přidal anebo aby se také o něco staral sám, ale zas ho nechci stáhnout z kůže a hlavně vidím, že z toho co mu zbyde, nic neušetří, coz mi přijde taky hrozný - no jo-huli jak fabrika…
… Tak budu ráda, když se podelite o své zkušenosti a typy.. hlavně u nás doma když jsem byla dítě, se o vše staral táta a měli jsme se jak prasátka v zíte 😀 ale zas byl pořád v praci…tak teď nevím, jestli mám ideální srovnání… 😀 A nechci být nenažrana…🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tatana2 Jestli máš k dispozici 32tis., bydlíte ve svém a cigára a ostatní si manžel platí z jiných peněz, tak nechápu, že ti ty peníze nestačí. Tobě ty peníze nestačí a chlap zbytek zase utratí, takže jako rodina rezervu nemáte žádnou a jedete od výplaty k výplatě s příjmy 47tis. a bydlením bez nájmu a hypotéky? Finanční negramotnost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo no to je právě ono, že zjišťují, kde mám asi chybu. Když poplatim to co je nutné (mobily a internet, TV 1000
elektriku 3000,
oblečení +- 2000
skolku 1600
dětské spor. a pojištění domu/auta 2600
jídlo +- 12000 ( jo to jsme asi dost rozezrani no…)
Můj benzín, to je hodně ruzne
zbyde mi cca 5-7 tis měsíčně.
A z 5-7 tis. co mi zbydou ušetřit na správu domu, 2 aut a zubů 😀 + sem tam potřebujeme vymenit tu sporák, tu se rozseka mobil, tu koupit nějaké dárky někomu atd…takže by mě zajímalo, jak to máte vy. Já tedy nastoupil už od září na plný úvazek, takže by to mělo být v pohodě. Ale připadám si, že naši malou schopnosti ušetřit se trápím tak akorát já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Dokud jsem byla na RD, tak jsme měli příjmy i výdaje stejné jako vy a neušetřili jsme nic. A i tak jsme měli napnutý rozpočet.
Ale na jídle teda nešetřím. Teď už víc než rok pracuju, příjem 70 tis dohromady a ušetříme cca 15tis.
Pokud naplánujte další dítě, tak bych se šetřením počkala, až půjdeš do práce.