Jsem posedlá tvořením finanční rezervy

Anonymní
6.5.20 12:52

Jsem posedlá tvořením finanční rezervy

Dobrý den. Já se ze sebe už asi zblázním ???? Neustále propocítavam, kolik peněz za co měsíčně utratíme, vedu si i doma tabulku. Za jidlo + drogerii ve trech (2 dospělí a dvoulety syn) utratíme 5000 měsíčně. Co myslíte, není to moc, ze ne? ???? Pořád prepocitavam rezervy a musím pomalu kazdy den na to myslet, abychom jich měli dost (člověk nikdy neví). ???? Jsem fakt pošuk už ???? Přitom měsíčně vycházíme krásně, ušetříme cca 10 000, někdy i 20 000 měsíčně. Rezervy máme taky poměrně dobré, cca 70 000 kč na účtě, co kdyby náhodou a cca půl milionu ve zlatě, které je ihned likvidní. Takže můžeme být v pohodě, ale ja na to šetření musím pořád myslet, jsem jak posedlá ???? Máte to taky tak někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.5.20 12:54

Místo tech otazníků tam mely být smajlíci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15935
6.5.20 12:54

Ihned likvidní zlato? Jsem se pobavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14682
6.5.20 12:56

Jako 70000 pro tři není zase tolik, to bych si představovala tak 200 - 300 tisíc jako takový dobry polštář.

Ale já mám tak co mluvit, sama mám momentálně úplný prd :lol: ale byly i lepší časy, to jsem těch 60 - 70000 měla pro sebe. Správně by člověk měl mit minimálně tři své platy a s rodinou bych počítala ještě něco navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.20 12:56

Pardon, špatně jsem se vyjadrila. Myslela jsem tim, ze kdybychom penize ze zlata ihned potřebovali, není problem ho ihned prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
6.5.20 12:58

Nic moc. Až budeš mít rezervu miminálně milion, což v dnešní době není zas taková sláva, tak snad už můžeš být klidná. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15935
6.5.20 12:59
@dflkmsdfnsdk píše:
Pardon, špatně jsem se vyjadrila. Myslela jsem tim, ze kdybychom penize ze zlata ihned potřebovali, není problem ho ihned prodat.

Když si to myslíš, tak si to mysli dál. Hlavně nechápu, proč sis založila fake profil, to ti tvůj původní nestačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
6.5.20 13:00

10 - 20 tisíc měsíčně ušetříte?? No tak to je super, ne? Kolik bys ještě chtěla ušetřit? To se podaří málokomu (kdo má běžnou mzdu). Byla bych v klidu. Tiše závidím, já neušetřím nic, přitom si nemyslím, že jsme rozmarní. Kupujeme běžné věci v té nižší cenové relaci, oblečení a boty od Vietnamců apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Samozřejmě, proto se snažíme rezervu stále navysovat, proto asi na to taky pořád myslím, protoze 70 000 kč neni úplně ideální, ale na druhou stranu lepší něco než nic. Naštěstí z toho zlata a stříbra můžeme mít peníze take ihned k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@dflkmsdfnsdk píše:

A když budete prachy potřebovat v době, kdy půjde cena zlata do kopru, tak na tom prodělate p.rdel. Na to, jak o tom furt špekuluješ jsi to nevymyslela zrovna chytře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
6.5.20 13:01
@Zumpa píše:
Když si to myslíš, tak si to mysli dál. Hlavně nechápu, proč sis založila fake profil, to ti tvůj původní nestačí?

Proč fake profil? Tady tu anonymitu chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.20 13:03

Stači mi původní profil, ale jelikož tu prispivam poprvé, tak jsem odpovedela omylem fake profilem, takže no stress ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
6.5.20 13:05
@dflkmsdfnsdk píše:
Samozřejmě, proto se snažíme rezervu stále navysovat, proto asi na to taky pořád myslím, protoze 70 000 kč neni úplně ideální, ale na druhou stranu lepší něco než nic. Naštěstí z toho zlata a stříbra můžeme mít peníze take ihned k dispozici.

já jsem jeden čas sbírala měděné a hliníkové pruty, ale už se to nevyplácí. Ale myslím, že při tvé spořivosti, se toho milionku brzo dočkáš, gratulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15935
6.5.20 13:06
@dflkmsdfnsdk píše:
Stači mi původní profil, ale jelikož tu prispivam poprvé, tak jsem odpovedela omylem fake profilem, takže no stress ;-)

Trapné, stejně jako tvoje diskuze. Ušetříš 10-20tis měsíčně a máš 70tis na účtě? Ještě tu o Červené karkulce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
6.5.20 13:06
@dflkmsdfnsdk píše:
Stači mi původní profil, ale jelikož tu prispivam poprvé, tak jsem odpovedela omylem fake profilem, takže no stress ;-)

Já mám pouze jeden profil. Ono se to může?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat