Kolik utratíte, kolik ušetříte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Každý to má jinak. Asi ti bude k ničemu když napíšu naše příjmy a výdaje když každý máme jiné a jiné potřeby. Těch diskuzí je tady na to xy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle ti k ničemu nebude. Jako studenti jsme ve dvou vyžili s 15tis. Teď utratíme se dvěma dětmi tak 40tis. (jsou v tom 2 auta) a 30tis. ušetříme.
Projíst ve dvou 20tis. (když beru, že 7tis. máte bydlení a 3tis. ušetříte) mi přijde jako rozhazování, ale nemůžeme vědět, jestli z toho třeba taky neživíte 2 auta a nedojíždíte za prací apod.
- Citovat
- Upravit
Detailně si zapisuj pár měsíců výdaje a uvidíš, kde máte případné rezervy. my máme příjmy úplně jiné, ale se dvěma dětmi také absolutně jiné výdaje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj s přítelem máme dohromady měsíčně kolem 30 000 nájem platíme cca 7 měsíčně pak jídlo a potřeby do domácnosti +máme kočku děti zatím ne. Moc nenašetrimetak dohromady tak 3000 měsíčně
Je to normální a co vy?
Nepřijde mi to normální.. Mám o chlup více, živím z toho 2 děti, nájem 15 tis a měsíčně dávám bokem 5 tis a výše
jo a to mám velké výdaje bokem, třeba zubaře, starší pořád nějaké kraviny do školy i mimo školu atd.. Teď mě čekají velké výdaje na auto, dojíždění, tak to bude jiné.. Zase mi ubyde najem ????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj s přítelem máme dohromady měsíčně kolem 30 000 nájem platíme cca 7 měsíčně pak jídlo a potřeby do domácnosti +máme kočku děti zatím ne. Moc nenašetrimetak dohromady tak 3000 měsíčně
Je to normální a co vy?
My máme spolu s přítelem příjem kolem 55 tisíc, děti ještě nemáme. Za nájem dáme 11 tisíc, přítel má výdaje za provoz auta, já dojíždím do práce vlakem, občas zajdem za kulturou, do restaurace, za jídlo a drogerii dáme tak 10 tisíc za měsíc, oba máme stavebko a penzijko, já si ještě platím školu a kolem 25 000 průměrně ušetříme.
Mohli bychom i více, ale občas si chceme udělat nějakou radost a koupit něco, co úplně nepotřebujeme. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je to normální a co vy?
Utracite spousty penez za hovadiny. Piste si 3 mesice kazdy vydaj a sama uvidite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Nepřijde mi to normální.. Mám o chlup více, živím z toho 2 děti, nájem 15 tis a měsíčně dávám bokem 5 tis a výšejo a to mám velké výdaje bokem, třeba zubaře, starší pořád nějaké kraviny do školy i mimo školu atd.. Teď mě čekají velké výdaje na auto, dojíždění, tak to bude jiné.. Zase mi ubyde najem ????
Ahoj, mám to podobně. Akorát 1 dítě, nájem 13000, Jak to děláš, že dáváš 5000 na strožok? ono to se nastřádá internet, mobil, pojistka auta, odpady…Furt něco. Navíc my chodíme do herniček, tak 800 s kávama to dá. Taky na stavebko posílám 2×500,–. Rezervu mám, ale třeba na šetření na dovču to není.
- Citovat
- Upravit
Kolik bere přítel, nevím. já mám kolem 20k čistého (spíš 23k), z toho utratím asi 10 000,– (4500,– nájem, a pak ten zbytek). takže kolem 10 000,– měsíčně ušetřím. ale nemám děti
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je to normální a co vy?
30 000 2 lidi? To oba děláte zkrácený úvazek nebo jak? v dnešní době pracovat za 15 000…
Kde pracujete?
- Citovat
- Upravit
A k čemu to bude? My máme společně přes 100 tis, 4 děti. Uspoříme tak okolo 10-20 tis. měsíčně. Ale nevím, co počítáš vše do úspor. Pokud bych počítala i to, co vrazím do hypotéky ( beru jako investici), tak je to tak 2× tolik.
- Citovat
- Upravit
Naše výdaje jsou cca 22 000 tisíc, jesou v tom telefony, nájemné, zdravotní pojištění a poplatky. Za jídlo utratíme za měsíc opravdu hodně, kolem 9000,– a do toho živíme 2 auta. Jinak v květnu budeme 3 ![]()
Výdaje máme opravdu velké ale dá se to, ne šetříme na sobě a co chceme si koupíme. Stejně tak nešetříme stejnou sumu každý měsíc, prostě jak to vyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je to normální a co vy?
Máte auto? To je třeba podstatný výdaj. Já za něj dám i s benzínem 50.000 ročně. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, mám to podobně. Akorát 1 dítě, nájem 13000, Jak to děláš, že dáváš 5000 na strožok? ono to se nastřádá internet, mobil, pojistka auta, odpady…Furt něco. Navíc my chodíme do herniček, tak 800 s kávama to dá. Taky na stavebko posílám 2×500,–. Rezervu mám, ale třeba na šetření na dovču to není.
Odlozim hned na začátku měsíce.. Já mám třeba net a mobily zdarma, pracovní atd.. Hernicky a pod nee.. Raději příroda 🤔 teď jsem Kazdy měsíc chodila na tetování - 3 tis, k zubaři, cca 5 tis a to už to nešlo tak jednoduše.. Dražší je starší syn, to je pořád cosi plus jeho hadry a boty.. Mazec.. Ale dá se..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj s přítelem máme dohromady měsíčně kolem 30 000 nájem platíme cca 7 měsíčně pak jídlo a potřeby do domácnosti +máme kočku děti zatím ne. Moc nenašetrime
tak dohromady tak 3000 měsíčně
Je to normální a co vy?