Rok a půl, nechce na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Když chceš, aby začala sama chtit (to je věta
), tak ji dej čas. Však ona si řekne, az bude připravena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkoušej čas od času, nenuť - násilím se do něj nevyčůrá a akorát by si ho zošklivěla. Takže nabízej a když nechce, dej nějakou dobu pauzu. Do školy v plínách nepůjde. mé dítě sedávalo na nočníku strašně rádo, ale trvalo možná rok, než do něj cokoliv vypustilo. Pak se jednoho dne rozhodlo a bylo bez plen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenutit,nenutit,ona sama začne,sak do 18 ji mít nebude a v 80 ji bude mít znovu…Starší začla sama až ve 2 letech,ze dne na den, mladší je od 16 měsíců bez plenky aniž bych ju to učila,prostě viděla starší a sama začla chodit na záchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dej jí čas. děti se mi odplínkovali až ve dvou a půl letech. Ona si na to dojde sama. Pokud jí budeš tlačit pořes sílu, vypěstuješ jí akorát takovou averzi k nočníku, že to budete řešit ještě u předškoláka. Znám takový případ, takže fakt bacha na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babicky uz do tebe meldujou, co, ze nedavas na nocnik
Na to se vyprdni a na super matky, co jejich dite je urcite bez plen uz od roku taky.. Ma jeste casu dost. Hodne deti to nepochopi pred druhym rokem. Zkusit nabídnout, ale nenutit. Ona si na to prijde sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synek měl období kdy na nočník chtěl, pak zase zdrhal, jen slyšel slovo nočník..a teď má 2 roky a 4 měsíce a teprve teď si začíná o něj vyloženě už sám říkat, a to i když má zrovna plenku. Jinak samozřejmě zkoušíme přes den na doma už slipy. Opravdu to chce trpělivost, však ono to přijde. ![]()
Příspěvek upraven 23.10.18 v 17:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Anička1 píše:
Ahoj holky,
moc prosím o radu. Dcerka - rok a půl vůbec nechce chodit na nočník. Řekla bych, že moc dobře chápe, že se na nočník chodí, ale prostě nechce. Jen ho vezmu do ruky, začne ode mě utíkat. Když už se mi ji podaří někdy dostat „do blízkosti“ nočníku, tak si na něj nesedne, jde do mostu, kroutí se, nechce se ho ani dotknout. Na WC taky nechce. Nechci to lámat přes koleno a nutit jí, ale chtěla bych, aby začala sama chtít na nočník chodit… Je moc chytrá, ale takový malý rebel![]()
Díky za každou radu
Ahoj.
Nech ji, nenuť ji. Ona na to přijde sama. Možná až za rok. Divná není, chce jen čas, tak jí ho dopřej. ![]()
Příspěvek upraven 23.10.18 v 18:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Anička1 Syn z nočníku zdrhal nebo si na něj vůbec nechtěl sednout mezi rokem a rokem a půl. Pak vzal na milost velký záchod s redukčním prkénkem. Časem si byl ochotný dřepnout i na ten nočník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Anička1 dcera má 2 roky a chová se úplně stejně jako tvoje, dokud sama nebude chtít, nenaděláš nic - ale je to na nervy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani jedna moje dcera v tomhle věku nechodila na nočník. Na odplenkování jsem šla intuitivně, nechala jsem oběma čas, každá ho měla jindy a u obou se to povedlo bez nehod, bez strsu, bez pomočování na truc apod. Vyplatí se dopřát dětem své tempo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvni dceru jsme se na neustale pripominky rodiny snazili posazovat na nocnik asi od 16m s obdobnymi vysledky. Ve 2 letech se odplenkovala v podstate bez nehod behem 2+-3 dnu, syn ve 2 letech behem tydne. Pockala bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V roce a půl bych to vůbec neřešila, syn začal chodit na nočník až téměř ve 3 letech… Až bude připravená, tak začne sama, rozhodně jí nenuťte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit