Römer Kidfix II XP Sict 2016

86
26.3.16 13:04

RÖMER KIDFIX II XP SICT 2016

Ahoj, nevíte někdo, kde bych mohla dnes koupit tuto autosedačku v okolí Mostu, Chomutova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11700
27.5.16 10:38

Nevíte někdo prosím, jaký je přesný rozdíl mezi autosedačkami Romer Kidfix II XP a Romer Kidfix SL? Rozdíl v ceně jsou 2 tisíce, což mi tedy přijde dost… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
27.5.16 11:10

Za mne zásadní rozdíl. XP má mezi nohama takové poutko, takže pás dítě neřeže do bříška a má ten hrudní pás, takový molitan a ten pohlcuje náraz od pásu do hrudníku kdyby se něco stalo. Máme tu nejvyšší řadu a jsem spokojení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.5.16 11:26

@hehehe Kidfix SL je základní model, má isofixové úchyty na textilních páskách, takže se nedá polohovat.
XP je vyšší řada, má pevná isofixová ramena, která jsou posunovatelná, takže jde sedačka polohovat, navíc má XP-Pad což je ochrana na pás, je to pro děti příjemnější a navíc snižuje zatížení při čelním nárazu o 30 % anavác ta II znamená že má SecureGuard to je ten držák pásu mezi nohama, a ten zajistí optimální pozici břišního pásu, že nejde přes břicho, ale přes stehna
proto ten cenový rozdíl, ale není to 2t., ale 1700,–,v oficiálních obchodech SL stojí 3590,– a Kidfix II XP stojí 5290,– : http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
27.5.16 12:11

Moc děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20845
27.5.16 14:39

Dobrý den,

autosedačky Römer najdete také v Bazaru eMimina.

Šťastnou ruku při výběru! :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.16 17:34

@steeve dobry den..uz si nevim rady:-)prosim pomoc:-)musime koupit prckovi novou sedacku..ma +-15kg(14,8/15,5-jak se naji:-)),92cm..ted mame romer safefix 9/18kg..velikostne se tam jeste celkem vleze, ale ma pupik, taze ted jen v triku zapinam pasy hoodne ztuha, prckovi uz jsou proste kratke..hlavu mam jak balon..porad resim jestli koupit romer kidfix II xp sict nebo cybex solution q2fix..co obsahuji tak nejak vim, jen bych potrebovala prakticky poradit:-)jestli treba v tom romeru je ten xp pas k necemu, jestli ta veciska mezi nozkama na vedeni pasu je taky fajn..nebo jsou to uz jen takove drobnustky navic, bez kterych se ale da v pohode zit a I tak je sedacka top v bezpecnosti..na cybexu se mi zase libi, ze se da naklopit I hlavicka, ze neprepadava, coz u romeru neni..nebo o tom. nevim..a jeste..vim, ze tady ty dve jsou svim zpusobem top..ale treba cybez solution mfix me taky zaujala, a je o hodne levnejsi..testama prosli asi vsechny stejne..nebo I ty romery, co je dulezite, z ceho nezpoustet, bez ceho se zase minem. opravdu uz nevim:-)jasne, ze I penizky hrajou roli, ale zas tam nejsou takove rozdily, aby to clovek pro vlastni dite neobetoval..ale zase se me nechce vyhodit kopec Penez za vec, kterpu neni moc potreba, jen ja jako laik mam pocit, ze jo:-)moc vam dekuji za odpoved, moc mi to pomuze:-) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.8.16 17:47

@steeve Dobrý den, koukám, že máte o autosedačkách skvělý přehled :-) Můžu poprosit o radu? Vybíráme sedačku 9-18kg. Koukáme na Romer a Besafe. Vše s izofixem, ale aby šlo v nouzi i do jiného auta bez izofixu. Teď máme Besafe izigo. Děkuji moc a přeji krásný den.
L. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15301
21.8.16 20:24

@natalushka kupovali jsem na jaře Römer KIDFIX II XP 2016. Nemáme sict, nechtěli jsme tu boční ochranu, vozíme často vzadu ještě 2 lidi a už by se tam nevešli/špatně by se jim sedělo. A jsme s ní spokojení, dceři se v ní dobře sedí. To, že je pás vedený přes tu věc mezi nohama je super, netlačí pás na bříško. cera nám v autě usíná pravidelně a hlava jí nepadá, opře si ji a pěkně spí :) Taky jsme měli Römer safefix plus a těžko se mi vybíralo :) Měla jsem zálusk na cybex, ale co jsem viděla obě zároveň, tak römer byla jasná volba - není tak mohutná a líp se v ní dceři sedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.16 20:47

@pomněnka_m ja prave premyslim jestli ten sict jo nebo ne..taky jestli to udelatko na pas mezi nozkama jo nebo ne..jsem uplne zmatena:-)chci to nejlepsi pro prcka..I kdyz nejezdime zas tak casto..ale clovek porad vaha, z kazde strany neco jineho..ale asi jsem naklonena vic pro tu romerku..I kdyz ta cybex taky nevypada zas tak spatne..zas si rikam, ze kfyz nejezdime az tak casto, jestli by nestacila I nejaka levnejsi varianta..ale z toho zas nemam dobry pocit..kdybych alespon nadla nekoho, kdo se opravdu vyzna a opravdu vecne poradi..tady pana steeve sem zadala o radu, zatim se neozyva :,( tak se muzu zase chvili trapit a premyslet:-)jeste jestli muzu..kolik ma vase mala? my tech 15kg, cca 92cm ale jen 2roky..tak nevim, jestli uz do tehle kategorie sedacek muze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15301
21.8.16 20:52
@natalushka píše:
@pomněnka_m ja prave premyslim jestli ten sict jo nebo ne..taky jestli to udelatko na pas mezi nozkama jo nebo ne..jsem uplne zmatena:-)chci to nejlepsi pro prcka..I kdyz nejezdime zas tak casto..ale clovek porad vaha, z kazde strany neco jineho..ale asi jsem naklonena vic pro tu romerku..I kdyz ta cybex taky nevypada zas tak spatne..zas si rikam, ze kfyz nejezdime az tak casto, jestli by nestacila I nejaka levnejsi varianta..ale z toho zas nemam dobry pocit..kdybych alespon nadla nekoho, kdo se opravdu vyzna a opravdu vecne poradi..tady pana steeve sem zadala o radu, zatim se neozyva :,( tak se muzu zase chvili trapit a premyslet:-)jeste jestli muzu..kolik ma vase mala? my tech 15kg, cca 92cm ale jen 2roky..tak nevim, jestli uz do tehle kategorie sedacek muze..

dcera do ní šla v 15 kg a 100 cm, měla necelé 4 roky a v safefix už to nebylo ono. Pro mě je bezpečnost důležitá, i ve městě se může stát škaredá nehoda. Teď jsme byli u moře a strávila v ní 10 hodin (s přestávkami) a bez problémů. KOupila jsem do ní vložku, aby se tolik nepotila a super. Nebýt toho mezi nožkama, tak ji pás rozčiluje, takto o něm skoro nevěděla, nikde ji netlačil. Ono - teď nejezdíte, ale nevíš, kdy kam pojedete a hlavně - je to sedačka na hodně let, ne jak vajíčko na rok a 9 - 18 kg na 2 roky (u někoho míň).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.16 21:01

@pomněnka_m to si taky rikam..ze radsi koupim to nej co ted trh nabizi..hlavne kdyz je to na radu let..zas I ty vychytavky pujdou napred..tak at nemam za par let nejakou vykopavku, ktera by neprosla zadnym testem:-)ja prave si rikam, ze asi urcite do ni pujdu I proto, ze prcek ma jen ty 2,nevim jak by se"bavil"s klasika 3bodovym pasem..proto se mi na tehle libi, ze ma ten xp pas, cim vlastne lip zafixuju tu vrchni cast, ze mu to bude min bavit ruce:-)a dole zase mi to pride bezpecnejsi to vedeni pasu pres tu blbost, mi to pripomina 5bodove zapinani:-)ze to tak pusobi, ze I mezi nozkama I nahore..na mne to takhle dela lepsi dojem:-)jen furt premyslim jestli ten sict jo, ne..my se vetainiu vezem 2 max.3 osoby, takze me to nejka neomezuje..jen taky je pravda, ze kdo vi co bude za par let..a narvat dozadu dve sedacky a nedej buh este nejakeho pasazera, to uz asi takova prca nebude:-)takze znovu vaham:-)to je hotova veda vyber autosedacky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.8.16 08:28

@natalushka ty vychytávky u Kidfixu jsou věci, které zatím nidko jiný nedělá, taky proto je už 3 roky mezi kat. 15-36 Römer nejlepší, ten pás XP Pad snižuje tlak na hrudník, většina lidí stejně dětem dává nějaký polstr na pás, aby je pás netlačil, tak proč tam nemít něco, co opravdu funguje a to samé ten pás mezi nohama, vede správně pás přes nohy a netlačí na břicho, podobně jako u menších sedaček. V případě potřeby se dají obě tyto věci vyndat, když to dítěti začne vadit, atd.., ale pokud koupíte sedačku bez toho, tak to tam nedáte.
U SICT je to zase o lepší boční ochraně, ale zase zabírá více místa, takže je potřeba rozhodnout co je priorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.8.16 08:30

@Lucerka jestli chcetet 9-18 s isofixem i na pásy tak Römer Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/…ix-plus-2016 patří v bezpečnosti mezi nejlepší a oproti Besafe je lehčí a levnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.16 08:41

@steeve jo,jo..taky si myslim to same..vy se tedy asi taky priklanite spise k tomu romeru nez k tomu cybexu..nebo..? :) a radsi asi tuto vyssi variantu, nez ty levnejsi..a jeste otazecka..muzu dat prcka uz do tady teto kategorie I kdyz ma jen cerstve dva roky? I proto se priklanim k teto romerce, ze to vedeni pasu mi pride bezpecnejsi jak jen klasika pas pro dospele..a jeste sem sw docetla, ze min vyska pro dite do tehle romerky je 94cm..maly ma 92..myslite, ze ro bude problem? a jeste swm cetla, ze pry maji tyto britaxy spatny sklon zad, zw jsou moc vzprimene..mame octavii,1.generace, ren ISOFIX je tam celkem hluboko..a ze pry je pak problem s polohovanim, jak I ty kotvy v sedacce jsou celkem kratke pry, ze pak tam ditko sedi jak kdybby spolklo pravitko:-)v tomhle se mi zas vice libi cybex..ale zas co se bezpecnostnich prvku tyce, z romer mam lepsi pocit:-)a jeste hypoteticka otazka..myslite, ze kdyz dam dozadu tuto romer xp sict a treba jeste safefix..vleze se mne tam jeste mezi ne nejaky pasazer, nebo uz neni sance? moc dekuji za vas cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí