Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den maminky,
ráda bych se zeptala zda nemáte někdo zkušenost s touto autosedačkou a hlavně s tímto kravičkovým potahem cowmooflage. Zajímalo by mne, jak se udržuje a jestli se moc nešpiní a tak celkově jaký máte názor, zda koupit či ne. Děkuji. Lucka
Máte zkušenost s Britax Römer King plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer King...Ahoj, zkušenosti nemám, ale měla jsem ji vybranou. Je prostě boží
Manžel ale nakonec koupil jinou od kolegy
Ale romery jsou jedny z nejbezpečnějších sedaček, takže já bych do toho šla… ![]()
Tahle se mi taky moc líbí. Z více stran jsem slyšela jen chválu,…tak pouvažuji a možná taky pořídíme.
O údržbě moc nevím, jen snad, jak už bylo zmíněno, že patří mezi ty dobré, bezpečné.
Ahoj,
ja Romera nechci,budeme kupovat prostornejsi BeSafe IZI-ale bezpecny je jiste velice ![]()
Ale k tomu potahu: co jsem tady cetla,desne se Romerky kradou z aut a mnoho majitelek techto sedacek si i na normalni potah nechava usit nejaky vybledly nehezky prave proto,aby nebylo poznat,ze je sedacka nova Romerka
Dokonce tady byla primo i diskuze nekde..
Tak mne napadlo,jestli tahle kravickova Romerka nebude fungovat na zlodeje jako magnet a nedopadli ta jedna mainka,co mela vykradene sedacky / a vymlacene okno/ dvakrat za jeden mesic…
![]()
farska píše:Tak mne napadlo,jestli tahle kravickova Romerka nebude fungovat na zlodeje jako magnet a nedopadli ta jedna mainka,co mela vykradene sedacky / a vymlacene okno/ dvakrat za jeden mesic…![]()
![]()
Ahoj. Uvažuju zrovna tak - atraktivní potah a ještě značka Romer … Romerku mají obě holky, obě v barvě Ellen, mladší bude přesedlávat na velkou - a ačkoliv se mi kravičková neskutečně líbí, tak s největší pravděpodobností vyberu nějakou co nejmíň nápadnou (kvůli materiálovému složení mě láká ta natur - bavlna s něčím).
Ahoj, tak tenhle potah je semišový.Příjemný na omak ,ale nevím jestli se v něm nebude dítě více potit ![]()
Přesně tak, já souhlasím s holkama. Na pohled je sedačka krásná a vtipná, ale nekoupila bych ji. Tedy Romera určitě ano, ale jiný potah. Právě kvůli možnosti krádeže.
My jsme ten případ, co píše farska, koupili jsme k sedačce originál letní potah, který skryje nápisy Romer a je teď těžko identifikovatelná. Sedačka nás stála spoustu peněz a tak rozhodně nechceme provokovat okolí
Ale nekupovali jsme to jen proto, potah je froté, syn se tam tolik nepotí jako kdyby seděl jen na samotné sedačce.
My do ní půjdeme určitě…romerky jsou skvělý, mají úspěchy v testech a ta kravičková je prostě k sežrání ![]()
O krádežích jsem četla, chápu, že se budou maminky bát, ale beru to tak, že co se má stát, stane se
Ještě je určitě rozdíl v tom,kde člověk žije-parkuje (vesnice-velkoměsto.
Tak to s těmi krádežemi, to memě vlastně ani nenapadlo, děkuji za podnět. My bydlíme na vesnici a parkujeme v garáži. Zadní okna u auta máme zatónovaná na tmavo, tak nevím jestli to pomůže. Kde by snad autesadačka mohla být v ohrožení, to je tak jednou za týden parkování před supermarketem, když jedeme na nákup, to je tak hodina. Jinak jezdíme jednou za čas delší trasy k rodičům, prarodičům a tak. Tak to si myslím, že by se sedačka dala z auta vytáhnout na tu jednu noc na parkovišti. Určitě je to jiné, když člověk parkuje třeba někde na sídlišti ve větším městě…
potah Cowmooflage je ze semiše, takže se dá čistit vlhkým hadrem, a dá se i celý sundat a hodit do pračky. Ten kravičkový potah je letos docela hit.
S těmi krádežemi je to nafouknutá bublina, ročně se vykrade v ČR dle policejních statistik cca 300000 aut, a co já vím zde z diskuzí, tak za poslední 3 roky si tu stěžovali asi 3 maminky, že jim ukradli sedačku, a min. u jedné vykradly všechny aut v ulici, takže to je jen náhoda a určitě nešli na ty auta jen kvůli Römerům. Zloději půjdou spíše po rádiích, navigacích, airbagách, co se dá jednoduše schovat pod bundu, než utíkat s 12kg sedačkou.
steeve píše:
Zloději půjdou spíše po rádiích, navigacích, airbagách, co se dá jednoduše schovat pod bundu, než utíkat s 12kg sedačkou.
no byla by to podívaná ![]()
My kupovali romera v černé a budu používat froté potah. Nebudu ho ale kupovat, ale ušiju si ho. Je to celkem jednoduché a za 700,– mi příjde dost drahý.
Mishko, jo, ono to vypadá jednoduše ušít potah, ale bohužel v té ceně 700,– za originál potah je velká částka za homologaci- ono každá součástka co se dá do auta musí projít homologací, pokud neprojde nesmí na silnici, a platí to i u potahů a dlašího příslušenství sedaček. Výrobci by rádi dali nižší cenu, ale když platí staršné peníze za homologaci a testy, tak se to mus někde promítnout.
mi ji koupili nedavno ale ne tuhle kravickovou ale NOAH a je luxusni ma tam uz i ten letni potah na kterem by se nemel tolik potit…taky bydlime sice na vesnici ale k rodicum jezdim do mesta
a urcite jak tu holky psaly ji nebudu tahat…uff ![]()
jinak si myslim ze na te kravickove nepujde videt tolik bordelu ![]()
No my bydlíme taky na vesnici, ale občas jezdíme do krajského města, tam parkujeme v parkovacím domě u jednoho obchodního centra… a tam tedy obavy celkem mám. Ono když ten zloděj je tam autem, tak není problém sedačku přendat ![]()
Ahoj, my ji máme, potah je semišový hrozně příjemný na omak, akorát na ten černý semiš se docela chytá prach, ale jde to normálně setřít vlhkým hadříkem, když bylo horko, tak v tom teda malá měla trochu spocený záda, ale to mívala ve vajíčku taky, možná by to chtělo na léto ten froté potah, jinak vzhledově je krásná malá z ní byla unešená, měli jsme ji asi týden doma než jsme ji dali do auta, tak si do ní pořád chodila sedat a tahala za ty uši:-)