Jakou autosedačku pro dvoubodový pás

73
23.6.11 21:03

Jakou autosedačku pro dvoubodový pás

Dobrý den,potřebuji poradit jakou máme koupit autosedačku,když v autě máme jen dvobodový pás?Ono tříbodový máme vpravo a vlevo,ale tam mám autosedačky pro roční dvojčata a uprostřed je jen dvoubodový a potřebuji tam vozit 6-ti letou dceru (20kg).Existuje nějaká 15-36kg autosedačka která má svůj 5-tibod.pás?
Děkuji za Vaše reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
23.6.11 21:12

Žádná 15-36 sedačka nemá svůj pás, pětibodový ani jiný, takže buď dceru vozit vepředu nebo dát na střed jedno z dvojčat (sedačka 9-18 se na dvobodový pás sehnat dá - romer eclipse) a dceru na kraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
23.6.11 21:21

ˇMáme totéž, vozím v krátké fabii vzadu dvojčata v sedačce 9-18 (Maxi cosi priori), takže jedna je taky na dvoubodovém, a na kraji mám velkou sedačku s osmiletákem. Jsou teda maximálně narvaný, ale dveře zavřu. Velkej se musí do sedačky „oblíknout“, protože se nedostanu rukou k zámečku a musí být stabilně zapnitý pás. A vepředu vedle sebe vozím desetiletou taky na velký sedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
23.6.11 21:53
Eliška píše: ˇMáme totéž, vozím v krátké fabii vzadu dvojčata v sedačce 9-18 (Maxi cosi priori), takže jedna je taky na dvoubodovém, a na kraji mám velkou sedačku s osmiletákem. Jsou teda maximálně narvaný, ale dveře zavřu. Velkej se musí do sedačky „oblíknout“, protože se nedostanu rukou k zámečku a musí být stabilně zapnitý pás. A vepředu vedle sebe vozím desetiletou taky na velký sedačce.

A maxi-cosi priori se smí dávat na dvoubodový pás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
23.6.11 22:55
j.a.n.i1 píše:
Eliška píše: ˇMáme totéž, vozím v krátké fabii vzadu dvojčata v sedačce 9-18 (Maxi cosi priori), takže jedna je taky na dvoubodovém, a na kraji mám velkou sedačku s osmiletákem. Jsou teda maximálně narvaný, ale dveře zavřu. Velkej se musí do sedačky „oblíknout“, protože se nedostanu rukou k zámečku a musí být stabilně zapnitý pás. A vepředu vedle sebe vozím desetiletou taky na velký sedačce.
A maxi-cosi priori se smí dávat na dvoubodový pás?

8-o 8-o To by mě taky zajímalo 8-o Ze stejného důvodu budu kupovat tu R.Eclipse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
23.6.11 23:20

Maxi cosi by na dvoubodovém pásu být určitě neměla 8-o ,jen ta romerka tam jde co vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
23.6.11 23:59

Jestli smí, to nevím, ale nemám na výběr. Jsou tam narvané tak, že se nehnou. Vím, že na dvoubodovém vozí maxi cosi priori víc lidí, koukala jsem na diskusích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
24.6.11 00:01
kacudka píše:
Maxi cosi by na dvoubodovém pásu být určitě neměla 8-o ,jen ta romerka tam jde co vím.

Já právě taky vím jen o té r. eclipse…
Zkoušela jsem hledat tu maxi-cosi a našla jsem jen

• maxi-cosi priori XP
  • maxi-cosi priori SPS

a ani jedna není pro dvouboďák.

Ale třeba sem zavítá Steeve a upřesní to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.6.11 09:12

na dvoubodový pás se nedělá žádná sedačka 15-36,
na dvoubodový se dělá jen v kat. 9-18 a sedačky Römer Eclipse, nebo Fair G O/1, další už bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
24.6.11 12:24
Eliška píše:
Jestli smí, to nevím, ale nemám na výběr. Jsou tam narvané tak, že se nehnou. Vím, že na dvoubodovém vozí maxi cosi priori víc lidí, koukala jsem na diskusích.

Na výběr je vždycky.
Znám víc lidí, co dělají kdejaké voloviny, ale to není argument pro to, abych to dělala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
24.6.11 13:38

Jasně, Myslím, že jsem celkově celkem zodpovědná, co se zdraví a bezpečnosti týče, ale tady dělám kompromis. Máme dvě auta a s dětmi používám VW Caravelle, kam se vejdou v pohodě a všude jsou na tříbodových pásech. Teď cca na měsíc musím používat fabii, kde je to takhle. Abych na tu dobu kupovala speciální sedačku, která jde na dvouboďák, mi přijde zbytečný. Sajmozřejmě se něco stát může. Jinak myslím, že v té fabii porušujem se 4 dětmi i jiná pravidla, velká sedačka na kraji není rovně např., ale jezdím co nejmíň v této přechodné době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
24.6.11 13:40

S tím výběrem - na výběr bych pak měla jet autobusem, takže riskuju takto v autě, oproti risku uhlídat děti při přecházení apod., což je z mé zkušenosti taky dost nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.6.11 13:51

Eliško, ono jde o to, že pokud dáte sedačku, která má úchyty pro tříbodové pásy- což jsou nyní skoro všechny do auta, a připoutáte pouze dvoubodovým pásem, tak tam nebude držet. S největší pravděpodobností se při nárazu sedačka protočí a dítě poletí na přední sedadlo a sedačka ho ze zadu dorazí. Takže pak je k ničemu používat sedačku, která nedrží.
Co takhle si zkusit půjčit sedačku, která na dvoubodový pás bude, kldyž nechcete na měsíc kupovat novou- i když určite to není jen na měsíc, tu sedačku pak můžete používat i v dalším autě na tříbodový pás, tyto sedačky pak mají obě varianty poutání.
Nehledě na to, že pokud by Vás kontrolovala police a zjistí, že máte špatně upevněnou sedačku- jinou než na jaký způsob poutání je homologována, tak je za to 4trestné body a pokuta od 2000,– výše- to už je půlka nové sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
24.6.11 14:03

Pokud mi dáte tip, kde si půjčit na měsíc takovou sedačku, která se mi tam zároven taky vejde, za únosný peníz, tak to beru. Dál ji nevyužiju, tahle je funkční. Je to opravdu jen na měsíc, odhlašujeme v zahraničí VW a následně přihlašujeme tady, déle to trvat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.6.11 14:06

u nás v půjčovně- Römer Eclipse,
nebo obvolejte kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...