Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve Jestli jste viděl isofix od Fair, tak si teda nedokážu představit, jak by se mohla sedačka s ním přetočit, to je teoreticky nemožné. Ta „ohnutá tyč přes sedadlo sedačky vozu“ by to pravděpodobně neumožnila.
To, že tam ten isofix být musí mi i potvrdila po telefonu jedna z prodavaček Malvíku, jinak že se ta sedačka na dvoubodovém pásu při havárce protočí. A k tomu dodala, že by pak vlastně stačila na dvoubodový pás autosedačka Fair GO Royal, která je úplně stejná, a u té je psáno, že se dává jen na tříbodový pás.
![]()
@DanaJ to co tvrdí ta prodavačka je nesmysl, vždyť se sedačka Fair Go prodává i samontá bez základny a kupují ji lidé, kteří právě mají jen dvoubodový pás, aby mohly nějakou sedačku na ni umístnit, takže se poutá samotná bez isofixu
Fair Royal je pouze na tříbodový pás, nedá se připoutat na dvoubodový ani na isofix a není stejná, má úplně jinou spodní část než Fair Go, má i jinak dělané posltrování řiďte se dle návodu, tam je uvedeno že se Fair Go poutá na tříbodový i dvoubodový pás bez základny a na isofix se základnou,
@DanaJ no já bych teda z vlastní zkušenosti na prodavačky z Malvíku vubec nedala. Jsou absolutně neproškolené a kolikrát plácají takové nesmysly ![]()
Ano, je to skoro jako by jste jezdila bez sedacky. Pokud uz nic jineho (neni to rada, i zde je riziko), kupte si stahovaci popruh (delsi, treba i vic) a obmotejte jej kolem zadniho sedadla pres sedacku tak, aby to jistilo sedacku i z vrchu. Popruh stoji cca 100 Kc.
Bohuzel sedacku 15-36 takto zajistit nelze. http://www.heureka.cz/?h[fraze]=stahovaci+popruh
Dobrý večer, ráda bych se zeptala, máme VW Sharana, rok výroby 2000, a sháním autosedačku na prostřední sedačku jen na dvoubodový pás. A chtěla bych autosedačku ve váhový kategorii 9-36 kg. Našla jsem jen autosedačku CONCORD TRIMAX CHILL, ale tam píšou, že když dítě přesáhne hlavou opěrku nebo bude mít 18 kg, tak se sundává zádová opěrka a zůstává jen ten podsedák. Já bych ale preferovala autosedačku, u které ta zádová opěrka zůstává. Nevíte, prosím, někdo o nějaké autosedačce mých preferencí? První dítě má autosedačku Cybex Pallas, kupovali jsme ji v roce 2010, nový model. A ta asi stoprocentně není na dvoubodový pás, co?
Máme galaxy a je tam taky dvouboďák, tak jsem kupovala romer eclipse, je teda do 18ti kg, do 36 jsem nechtěla, tak jsem ani nepátrala, ale moc toho asi nebude ![]()
Já bych právě chtěla tu do 36 kg, protože chceme 3 děti, a všechny budou muset být v autosedačce, a budou brzo po sobě ![]()
V nasi zemi neni nic legalizovany na dvojbodak. Presto nektere sedacky jsou schvalene na dvojbod, ale to je napr v USA.
No ale co pak mají dělat lidi, který mají 3 děti, blízko k sobě, a nemají auto s 3 tříbodovými pásy. My jsme mohli přemýšlet, když jsme auto kupovali, vždy jsme chtěli 3 děti, ale co lidi, co mají jedno dítě, a pak se jim narodí dvojčata, co pak mají dělat?
Ono jim nezbude nic jineho, nez vymenit auto, pokud jich je vic nez pocitali, no ne?
A propos, mame deti 4,z toho tri v detskych zadrznych systemech. Auto totozne s vasim, jen starsi. A trojbodove jsou zapnuty vsechny:-))
@Panzi žádná sedačka 9-36 není na dvoubodový pás, a i ta Concord Trimax je pouze na tříbodový pás a je to kat. 9-18, nesundavá se u ní zádová opěrka a nepoužívá jako podsedák( to bývalo kdysi- před rokem 2007, že to byla 3 kategorie- proto název Trimax a tam se používala s těšmi zády do 18 kg, úpoté se záda s pásy sundala a dokoupili se záda pro kat. 15-36 a byla tím pádem varianta 9-36, nyní již to tak není a Trimax je pouze 9-18 a nic se na ní nerozdělává)
na dvoubodový pás je pouze sedačka Römer Eclipse a ta je kat. 9-18: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a jinak u toho Sharanu můžete tu prostřední sedačku dát do kufru, a tam již 3 bodový pás máte a budete mít všechny 3 děti na tříbodovým pásu
Panzi u nás je to přesně jak píšeš - nejdřív jedno dítě a pak dvojčata. Dokud byla dvojčata ve vajíčkách, tak jak píše Steeve byla dvojčata v druhé řadě a nejstarší jsme dali sedadlo do třetí. Když pak dvojčata mohla do větší sedačky, pořídila jsem eclipsy, s tím, jací jsou drobci jim do čtyř let hravě vydrží a v čem budou sedět budu řešit potom, zřejmě půjde někdo zase do kufru ![]()
Tyy jo, to je novinka-a my mame Romerku Kinga!!! ze bychom menili na tu Eclipse???
Steeve, prosim Te, jaky je mezi temato dvema sedacka rozdil/krom poutani na dvou anebo dvou i tribodak?/ Diky… ![]()
@farska no rozdíl je velký, King plus je větší- prostornější, a má integrovanou opěrku hlavy s výškou pásů plynule do 7 poloh, poutání jen na 3 bodový, ale pohodlně s odklopením sedací části
Eclipse je užší, pásy jen do 3 poloh, při změně výšky pásů nebo sundání potahu se musí pásy drozdělat, poutání 2 i 3 bodovým pásem, ale klasicky zadem
Aha, dekuju. Ten Romer se mi libi, nechame ten a dal budou deti sedet v rozlozeni v aute 2+2