Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky řeším problém,budu ráda za každý názor.
Synovi bylo 10měsíců od 8 měsíců se už staví ,sedí perfektně o něco dýl.je to dlouhán ale je hubený.Vajíčko má tip tip na délku jenže každá cesta je očistec řve a řve hračky jsou naprd i cokoliv jiného prostě nevidí.Problém je že nemá ještě ani 8 kg přibírá hrozně pomalu takže těch 9 čekám nebude mít ještě tak 3 měsíce…ale jak to ted řešit?Ve vajíčko se to fakt nedá jenže pro tu od 9 zas nemá váhu.Jak byste to řešili?
Pro přestup do posměrné sedačky, např. kategorie I tedy 9-18 musí dítě mít nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedět, čím déle však bude v protisměrné sedačce tím lépe, protisměr je pro nejmenší děti nejbezpečnější
pokud nesplňuje některou z podmínek a již se nevejde do vajíčka je potřeba jít do sedačky 0-18, kde bude déle v protisměru, a mezi nejlepší 0-18 patří sedačky od Besafe, nebo Britax First class plus
Jo jenže na ty jsme koukali a cenově jsou dost vysoko a ted si to nemůžem dovolit:(koukala jsem a cena 4500 a víc jsou pro nás ted nereálné:(sakra to je situace ![]()
taky doporučuji sedačku 0-18kg, která se dá dát po i proti směru. naše malá je v ní asi od 7 měsíců, vajíčko jí bylo ouzké. ani se v ní tolik nepotí jako ve vajíčku. Sedí dávno, ale 9kg a 9 měsíců má až teď, ale proti směru zůstane co nejdéle to půjde.
Pokud už sedí klidně bych ho dala do ,,velké,, autosedačky.
Zastávám názor, že jestli se má něco stát, tak se to stane a je jedno jestli bude ve vajíčku nebo v klasické autosedačce… ![]()
Crystal87 píše:
Jo jenže na ty jsme koukali a cenově jsou dost vysoko a ted si to nemůžem dovolit:(koukala jsem a cena 4500 a víc jsou pro nás ted nereálné:(sakra to je situace
My máme Patron Magic za cca 2500,–
peggy.sl píše:
Zastávám názor, že jestli se má něco stát, tak se to stane a je jedno jestli bude ve vajíčku nebo v klasické autosedačce…
no tak s tím bych až tak nesouhlasila…
Ono právě kdybych an to peníze měla jdu do té 0-18 bez problémů jenže ted na to ty peníze nejsou a jelikož první byl buclatej a s tímhle nebyl problém tak sjem nečekala že tohle bude řešit kvůli váze kdybych věděla žeto přibere třeba za měsíc taky by mi to neleželo v žaludku jenže vím že to ak rychle nenabere měl jít do sedajdy po starším protože ten taky potřebuje větší takže jsme měli v plánu přendat Mladšího do té po starším a stašímu pořídit větší.Jenže ted řešíme jak peníze(kvůli stavbě) tak ještě tento problémek chjoo
a ve vajíčku cozit už nehodlám protože jso fakt par nervní všichni i starší syn manžel i já protože malej se vzteká pláče pak už řve a nějaký hračky či zabavování nepomáhá:(ted babo rad ![]()
Jana F píše:Crystal87 píše:My máme Patron Magic za cca 2500,–
Jo jenže na ty jsme koukali a cenově jsou dost vysoko a ted si to nemůžem dovolit:(koukala jsem a cena 4500 a víc jsou pro nás ted nereálné:(sakra to je situace
a ta je taky 0-18 kg?
Jana F píše:áá ano je no cena taky parádníCrystal87 píše:My máme Patron Magic za cca 2500,–
My jsme dávali do 0-18kg protisměr besafe v roce, syn si čerstvě sednul a nechtěla jsem ho dávat do posměrné.
Existují samozřejmě i jiné značky v této katergorii, zkuste pohledat v testech adac, co všechno existuje ![]()
Nebo větší vejce, záleží, co máte, vajíčka se rozměrově dost liší.
peggy.sl píše:
Zastávám názor, že jestli se má něco stát, tak se to stane a je jedno jestli bude ve vajíčku nebo v klasické autosedačce…
Coze?
Jestli se ma neco stat?? Naopak tomu vaznemu zraneni zabrani tou protismernou autosedackou.. s touhle filosofii by ho taky mohla vozit v naruci, ze? ![]()
Jinak nase mala v roce nemela zdaleka 9 kg, a cca ve 13 mesicich se uz nevesla vubec do vajicka, tak sla do posmerne autosedacky, ale je to Romer safefix TT plus, hodne dobra, cili jsem byla klidna, ze to o necele jedno kilo nemela, ale hlavu pochopitelne drzela davno poradne a dlouha taky byla jak tejden, na to vejce.
Hlavni problem je, aby mel uz nejak vypracovany ty svaliky a to, ze vyleti dopredu, mu neublizilo ![]()
Myslim, ze s tim, jak jsi ho popsala, uz do te po smeru jizdy jit muzete, ale ne do zadne slupky, teda ![]()
peggy.sl píše:
Ne, není to jedno. V protisměrné sedačce jsou rizika fatálních poranění až 5× menší.
Taky je rozdíl, zda je dítě ve své váhové kategorii či v sedačce, jejíž váhovou kategorii nesplňuje. Myslím, že ve vyšší kategorii jsou pásy v sedačce od sebe dál jak ve vejci, dítěti by se mohli sesmeknout z ramen, když je drobné a bylo by to, jakoby v žádné sedačce nesedělo.
Gladys píše:
My jsme dávali do 0-18kg protisměr besafe v roce, syn si čerstvě sednul a nechtěla jsem ho dávat do posměrné.Existují samozřejmě i jiné značky v této katergorii, zkuste pohledat v testech adac, co všechno existuje
Nebo větší vejce, záleží, co máte, vajíčka se rozměrově dost liší.
vajíčko máme jedno z těch větších a i tak větším byhc si nepomohla to bude stejně řvát.