Autosedačka - vajíčko je malé, ale syn nemá ještě 9kg

27008
28.6.11 14:25

Autosedačka- jak byste řešili?

Ahojky řeším problém,budu ráda za každý názor.
Synovi bylo 10měsíců od 8 měsíců se už staví ,sedí perfektně o něco dýl.je to dlouhán ale je hubený.Vajíčko má tip tip na délku jenže každá cesta je očistec řve a řve hračky jsou naprd i cokoliv jiného prostě nevidí.Problém je že nemá ještě ani 8 kg přibírá hrozně pomalu takže těch 9 čekám nebude mít ještě tak 3 měsíce…ale jak to ted řešit?Ve vajíčko se to fakt nedá jenže pro tu od 9 zas nemá váhu.Jak byste to řešili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
28.6.11 14:40

Pro přestup do posměrné sedačky, např. kategorie I tedy 9-18 musí dítě mít nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedět, čím déle však bude v protisměrné sedačce tím lépe, protisměr je pro nejmenší děti nejbezpečnější

pokud nesplňuje některou z podmínek a již se nevejde do vajíčka je potřeba jít do sedačky 0-18, kde bude déle v protisměru, a mezi nejlepší 0-18 patří sedačky od Besafe, nebo Britax First class plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
28.6.11 14:42

Jo jenže na ty jsme koukali a cenově jsou dost vysoko a ted si to nemůžem dovolit:(koukala jsem a cena 4500 a víc jsou pro nás ted nereálné:(sakra to je situace :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
28.6.11 14:45

taky doporučuji sedačku 0-18kg, která se dá dát po i proti směru. naše malá je v ní asi od 7 měsíců, vajíčko jí bylo ouzké. ani se v ní tolik nepotí jako ve vajíčku. Sedí dávno, ale 9kg a 9 měsíců má až teď, ale proti směru zůstane co nejdéle to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.6.11 14:47

Pokud už sedí klidně bych ho dala do ,,velké,, autosedačky.
Zastávám názor, že jestli se má něco stát, tak se to stane a je jedno jestli bude ve vajíčku nebo v klasické autosedačce… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
28.6.11 14:47
Crystal87 píše:
Jo jenže na ty jsme koukali a cenově jsou dost vysoko a ted si to nemůžem dovolit:(koukala jsem a cena 4500 a víc jsou pro nás ted nereálné:(sakra to je situace :zed:

My máme Patron Magic za cca 2500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
28.6.11 14:48
peggy.sl píše:
Zastávám názor, že jestli se má něco stát, tak se to stane a je jedno jestli bude ve vajíčku nebo v klasické autosedačce… :mrgreen:

no tak s tím bych až tak nesouhlasila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
28.6.11 14:50

Ono právě kdybych an to peníze měla jdu do té 0-18 bez problémů jenže ted na to ty peníze nejsou a jelikož první byl buclatej a s tímhle nebyl problém tak sjem nečekala že tohle bude řešit kvůli váze kdybych věděla žeto přibere třeba za měsíc taky by mi to neleželo v žaludku jenže vím že to ak rychle nenabere měl jít do sedajdy po starším protože ten taky potřebuje větší takže jsme měli v plánu přendat Mladšího do té po starším a stašímu pořídit větší.Jenže ted řešíme jak peníze(kvůli stavbě) tak ještě tento problémek chjoo :zed: a ve vajíčku cozit už nehodlám protože jso fakt par nervní všichni i starší syn manžel i já protože malej se vzteká pláče pak už řve a nějaký hračky či zabavování nepomáhá:(ted babo rad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
28.6.11 14:51
Jana F píše:
Crystal87 píše:
Jo jenže na ty jsme koukali a cenově jsou dost vysoko a ted si to nemůžem dovolit:(koukala jsem a cena 4500 a víc jsou pro nás ted nereálné:(sakra to je situace :zed:

a ta je taky 0-18 kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
28.6.11 14:53
Jana F píše:
Crystal87 píše:
áá ano je no cena taky parádní :palec: uf to by šlo:)mně to právě nacházelo jen ty drahé…je dobrá?testy až tam nesleduju ale aby to nebyl nějaký šunt :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.6.11 14:56

My jsme dávali do 0-18kg protisměr besafe v roce, syn si čerstvě sednul a nechtěla jsem ho dávat do posměrné.

Existují samozřejmě i jiné značky v této katergorii, zkuste pohledat v testech adac, co všechno existuje :wink:

Nebo větší vejce, záleží, co máte, vajíčka se rozměrově dost liší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
28.6.11 14:57

Kategorií 0-18kg. Do 9 kg protisměr, pak posměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
28.6.11 14:58
peggy.sl píše:
Zastávám názor, že jestli se má něco stát, tak se to stane a je jedno jestli bude ve vajíčku nebo v klasické autosedačce… :mrgreen:

Coze? :zed: :zed: Jestli se ma neco stat?? Naopak tomu vaznemu zraneni zabrani tou protismernou autosedackou.. s touhle filosofii by ho taky mohla vozit v naruci, ze? :roll:

Jinak nase mala v roce nemela zdaleka 9 kg, a cca ve 13 mesicich se uz nevesla vubec do vajicka, tak sla do posmerne autosedacky, ale je to Romer safefix TT plus, hodne dobra, cili jsem byla klidna, ze to o necele jedno kilo nemela, ale hlavu pochopitelne drzela davno poradne a dlouha taky byla jak tejden, na to vejce.
Hlavni problem je, aby mel uz nejak vypracovany ty svaliky a to, ze vyleti dopredu, mu neublizilo :hug:
Myslim, ze s tim, jak jsi ho popsala, uz do te po smeru jizdy jit muzete, ale ne do zadne slupky, teda :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31594
28.6.11 14:59
peggy.sl píše:

Ne, není to jedno. V protisměrné sedačce jsou rizika fatálních poranění až 5× menší.
Taky je rozdíl, zda je dítě ve své váhové kategorii či v sedačce, jejíž váhovou kategorii nesplňuje. Myslím, že ve vyšší kategorii jsou pásy v sedačce od sebe dál jak ve vejci, dítěti by se mohli sesmeknout z ramen, když je drobné a bylo by to, jakoby v žádné sedačce nesedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
28.6.11 15:14
Gladys píše:
My jsme dávali do 0-18kg protisměr besafe v roce, syn si čerstvě sednul a nechtěla jsem ho dávat do posměrné.

Existují samozřejmě i jiné značky v této katergorii, zkuste pohledat v testech adac, co všechno existuje :wink:

Nebo větší vejce, záleží, co máte, vajíčka se rozměrově dost liší.

vajíčko máme jedno z těch větších a i tak větším byhc si nepomohla to bude stejně řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí