Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
emocuc.polymorf píše:peggy.sl píše:
Pokud už sedí klidně bych ho dala do ,,velké,, autosedačky.
Zastávám názor, že jestli se má něco stát, tak se to stane a je jedno jestli bude ve vajíčku nebo v klasické autosedačce…Coze?
Jinak nase mala v roce nemela zdaleka 9 kg, a cca ve 13 mesicich se uz nevesla vubec do vajicka, tak sla do posmerne autosedacky, ale je to Romer safefix TT plus, hodne dobra, cili jsem byla klidna, ze to o necele jedno kilo nemela, ale hlavu pochopitelne drzela davno poradne a dlouha taky byla jak tejden, na to vejce.![]()
Jestli se ma neco stat?? Naopak tomu vaznemu zraneni zabrani tou protismernou autosedackou.. s touhle filosofii by ho taky mohla vozit v naruci, ze?
Hlavni problem je, aby mel uz nejak vypracovany ty svaliky a to, ze vyleti dopredu, mu neublizilo
Myslim, ze s tim, jak jsi ho popsala, uz do te po smeru jizdy jit muzete, ale ne do zadne slupky, teda
tak to Oli mít bude jen vytrénovanej je čilý od malá takže svalíky má vypracovaný nikdy nebyl elžící klidné miminko …jako kdybyhc věděla že to nabere brzo neváhám jenže on jak se pořád hýbe jak někde leze nebo chodí kolem nábytku tak nepřibírá tkaže to bude trvat ještě hodně dlouho
jídlu taky moc nedá i dr nám říkala že to je jendo z těch miminek které moc přibírat nebude.bude po manželovi(hodně vyoský a extra hubený)
Ahojky, měli jsme podobný problém. Trošku jsme podecnili výběr vajíčka(od Chicca jsou menší) a taky velikost mimča
Takže syn z vajíčka hlavou vyčuhoval už v 9,5.měsíci, naštěstí od 8.měsíce pevně seděl a stál, a váha byla v té době baly 8700g. Proto jsme šli rovnou do vyšší kategorie 9-18kg a vzali Romer Safefix Plus a první měsíc vozili pouze v té nejnpoloženější poloze. neříkám, že by to tak mělo být, ale peníze na nějakou další „mezisedačku“ nebyly ![]()
Náš syn ale problém nikdy s cestováním ve vajíčku ani v klasické sedačce neměl, tak neporadím, zda to pomůže v breku ![]()
Crystal87 píše:Jana F píše:a ta je taky 0-18 kg?Crystal87 píše:My máme Patron Magic za cca 2500,–
Jo jenže na ty jsme koukali a cenově jsou dost vysoko a ted si to nemůžem dovolit:(koukala jsem a cena 4500 a víc jsou pro nás ted nereálné:(sakra to je situace
jojo je a jsem s ní maximálně spokojená, mrkni na zboží.cz
Jana F píše:Crystal87 píše:jojo je a jsem s ní maximálně spokojená, mrkni na zboží.czJana F píše:a ta je taky 0-18 kg?Crystal87 píše:My máme Patron Magic za cca 2500,–
Jo jenže na ty jsme koukali a cenově jsou dost vysoko a ted si to nemůžem dovolit:(koukala jsem a cena 4500 a víc jsou pro nás ted nereálné:(sakra to je situace
už jsem koukala mají jí od 2190 což je už o dost lepší takže to předhodím chlapovi a snad bdue brzo doma
jsem ráda je to o víc jak půlku levnější což je super,to už snad někde oželíme
a bude konec uřvaným cestám
Crystal87 píše:Jana F píše:už jsem koukala mají jí od 2190 což je už o dost lepší takže to předhodím chlapovi a snad bdue brzo domaCrystal87 píše:jojo je a jsem s ní maximálně spokojená, mrkni na zboží.czJana F píše:a ta je taky 0-18 kg?Crystal87 píše:My máme Patron Magic za cca 2500,–
Jo jenže na ty jsme koukali a cenově jsou dost vysoko a ted si to nemůžem dovolit:(koukala jsem a cena 4500 a víc jsou pro nás ted nereálné:(sakra to je situacejsem ráda je to o víc jak půlku levnější což je super,to už snad někde oželíme
a bude konec uřvaným cestám
Ono do 9ti kil musí jet stejně pozadu, ne?
Crystal podívej se podle testů, které vychází nejlíp po těch Britax a Besafe a podívej se na MMB. Tam bys měla sehnat, pokud budeš pár dní sledovat ![]()
Jana F píše:Crystal87 píše:jojo je a jsem s ní maximálně spokojená, mrkni na zboží.czJana F píše:a ta je taky 0-18 kg?Crystal87 píše:My máme Patron Magic za cca 2500,–
to vypadá zajímavě. O té jsem ještě neslyšela. A jak dopadla v testech, nevíte? Steeve, jsi tady?
nepřihl. Karin píše:Jana F píše:to vypadá zajímavě. O té jsem ještě neslyšela. A jak dopadla v testech, nevíte? Steeve, jsi tady?Crystal87 píše:jojo je a jsem s ní maximálně spokojená, mrkni na zboží.czJana F píše:a ta je taky 0-18 kg?Crystal87 píše:My máme Patron Magic za cca 2500,–
doufám že dobře manžel jí schválil ak mám v plánu jí brzo objednat ![]()
Karin, jestli myslíš tu Patron, tak tahle značka se v testech neobjevuje, takže nikdo neví, jak je dobrá.
steeve píše:
Karin, jestli myslíš tu Patron, tak tahle značka se v testech neobjevuje, takže nikdo neví, jak je dobrá.
Steeve, a jak je to tedy s těmi testy? To se náhodně vybírají autosedačky k testování nebo si je určitá firma konktrétní zn. autosedačky sama zaplatí? Tedy, ale pokud si je sama zaplatí, tak i potom riskuje, že třeba jejich autosedačky propadnou ne? Jak se to stalo s tou autosed. od Chicco, to je pak pro ně velká ztráta. Proč třeba netestují např. autosedačky od Babypoint
tyhle nezávislé testy dělá německá ADAC, a je to tak, že oni sledují, kdo dal na trh novou sedačku a ty anonymě nakoupí a otestují, vzhledem k tomu, že třeba Patron, či Babypoint se neprodávají v německu, tak je nekoupí a nejsou tím pádem v testech.
tak to je tedy pěkně hloupé, páč jsem si myslela, že když i my jsme v EU, tak se trošku testy zaměří i na jiné značky. A to jako dělá testy pouze ADAC ? No, je to sice dobré pro takové Römerky a Maxi Cosi, páč ty jdou díky testům hodně vidět, ale je to škody, že se tam občas neobjeví i jiné, neznámé značky. Jako fakt se v Německu nenabízí např. zmiňované Babypointky nebo zn. Patron?
ano, testy dělá pouze ADAC, protože pouze v ADACu ( a dceřiných společnostech, třeba OAMTC v rakousku) mají crashtestovou dráhu. Jeden test sedaček stojí 50000 Eur, a bohužel naše malá zemička na to nemá prostředky, a tak české značky jako Patron či Babypoint, které se prodávají pouze v naší zemi nejsou v testu.
Nicméně, testy nejsou pouze o Römeru či Maxi-cosi, od roku 2001 se otestovalo přes 500 sedaček od 77 různých výrobců, a proč je Römer či MC nejvíce vidět v testech?- to jsou značky, které dělají pouze sedačky a dělají jich veliké množství, např. v současné době má Römer v kol. 2011 na trhu 16 různých sedaček( pokud ještě nepočítám kombice vajíčka s různými základnami a prodává v 70 zemích světa přes 1,5 milionu sedaček ročně, kdežto takový Patron má 5 sedaček s prodejem pouze v ČR. Proto některá značka je vidět a jiná není.
steeve píše:
ano, testy dělá pouze ADAC, protože pouze v ADACu ( a dceřiných společnostech, třeba OAMTC v rakousku) mají crashtestovou dráhu. Jeden test sedaček stojí 50000 Eur, a bohužel naše malá zemička na to nemá prostředky, a tak české značky jako Patron či Babypoint, které se prodávají pouze v naší zemi nejsou v testu.
Nicméně, testy nejsou pouze o Römeru či Maxi-cosi, od roku 2001 se otestovalo přes 500 sedaček od 77 různých výrobců, a proč je Römer či MC nejvíce vidět v testech?- to jsou značky, které dělají pouze sedačky a dělají jich veliké množství, např. v současné době má Römer v kol. 2011 na trhu 16 různých sedaček( pokud ještě nepočítám kombice vajíčka s různými základnami a prodává v 70 zemích světa přes 1,5 milionu sedaček ročně, kdežto takový Patron má 5 sedaček s prodejem pouze v ČR. Proto některá značka je vidět a jiná není.
A nedělá Romer taky kočárky? Ale stejně, je to německá značka a trošičku si myslím, že i to hraje roli. Jako , věřím, že je to kvalitní značka, ale taky věřím, že se najde na trhu stejně dobrá ba i třeba lepší značka, ale hrají v tom roli peníze a jiné věci