Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer Safefix Plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer Safe...I tam jsem brouzdala. Díky moc. Už je doma Safefix…:-) Tak ještě jednou za vše díky. ![]()
Dotaz na Steeve: koupili jsme autosedačku 9-18 Romer SAFEFIX Plus, máme Octavii, 2003, a v návodu píšou, že tato sedačka nejde použít na předním sedadle (uvažujeme o této možnosti, až budeme mít dvě děti, tak abych aspoň po nějakou dobu mohla s miminkem sedět vzadu). Je v tom problém, proč to nejde? Díky moc za radu:)
@ississ a není to proto že na předním sedadle nejsou isofixi ale nevím ![]()
Sedačka je kombinovaná, kde není isofix, použije se pás. Ale proč ne na přední sedadlo, nevim? ![]()
Sice taky nejsem steeve, ale já bych obě děti nechala pěkně vzadu, přeci jen je to bezpečnější. Taky jsem si říkala, jak to budeme dělat, ale fakt v pohodě, malá zvládá i tříhodinové cesty k mé rodině vzadu spolu s bráchou, máme takové to zrcádko aby jsme ji viděli, jak sedí v protisměru a ona může přes to zrcádko koukat na nás a má tam bráchu a je spokojená, dosáhnu na ni i když ji chci něco podat, fakt je to v pohodě. Jinak taky máme na syna safefix plus a super volba
Máme to stejně, obě děcka vzadu a zrcátko, abych na ně viděla. To už bych si spíš, kdybych jela sama, dala mimi ve vajíčku dopředu, ale staršího bych nechala vzadu tak jako tak. Taky máme tuhle sedačku a super
![]()
Předpokládám, že hlavně kvůli bezpečnosti se nedoporučuje dávat dopředu… ![]()
@Taz píše:
Předpokládám, že hlavně kvůli bezpečnosti se nedoporučuje dávat dopředu…
rozhodně
Holky, koupily by jste použitou autosedačku Romer Safefix plus za necelé 3tis - ale prý, když se svlékne potah, tak na pár místech byla prasklá polystyrénová výplň, ale je to slepené. Funkčně to prý ničemu nevadí, je to jen kosmetická vada. Co vy na to? Prý se dá koupit nová za 200-300…
@Anonymní píše:
Holky, koupily by jste použitou autosedačku Romer Safefix plus za necelé 3tis - ale prý, když se svlékne potah, tak na pár místech byla prasklá polystyrénová výplň, ale je to slepené. Funkčně to prý ničemu nevadí, je to jen kosmetická vada. Co vy na to? Prý se dá koupit nová za 200-300…
Zatim mame tuhle sedacku rok-akorat ji dnes peru, tak jsem se byla kouknout-nic prasknuteho nemame. Obecne pouzitou sedacku, pokud neni od pro me znamych a proverenych lidi, bych nekoupila. Vlastne ani tak bych ji nekoupila. A kor s jakoukoli vadou. Nevis, jestli nebyla bourana-nekdy staci i blby maly tukanec…proste ne, na bezpecnosti ditete mi zalezi. Ostatne proto mam bezpecne i auto atd.
Lupto - je to prý část polystyrenu mezi potahem a vlastní sedačkou…
@Anonymní píše:
Lupto - je to prý část polystyrenu mezi potahem a vlastní sedačkou…
Ja chapu, co to je. Proste odpovidam, ze ne, ze ja bych do toho nesla.Ale pokud ty chces, chces se tu ujistit od ostatnich, ze v pohode, pak do toho jdi.Jeto kazdeho vec a rozhodnuti.
Ahoj, do pouzite autosedacky a jeste s poskozenim bych nesla. Byt by to byla kosmeticka vada. Nikdy nevis, jak k vade doslo, zda to nebyla treba bouracka. Pokud je pro Vas nova sedacka moc nakladna (coz chapu, je jiz draha), koukla bych se po jinem levnejsim modelu, samozrejme po nove autosesacce.
Dobry den, chtela bych se zeptat na hlavni rozdily u autosedacek safefix plus, trifix, versafix. Zajimalo by me, ktera se da pouzit i na pas(v pripade zmeny auta) a ktera z techto sedacek je lepsi.? Ja se v tom vubec nevyznam. Jen se mi moc libi ta giraffe a vim, ze romer je kvalitni.