Robotický vysavač Roomba - Scooba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
18.4.08 10:55

Absolutne nemate pravdu se clem! Zakon rika toto: Pokud posles z ciziny k nam balik a cena na nem uvedena bude (pozor vcetne uvedeneho postovneho!) do 44 euro (ci ekvivalent cizich penez) tak se clo ani nic jineho neplati (posila fyzicka osoba fyzicke osobe, pokud firma fyzicke osobe tak 25 euro). Pokud cena presahne 45 euro (az do 350 euro) tak se plati 19% DPH vzdy! a pokud neni uvedeno DAR tak i clo 3,5%. Pokud uvedena castka presahne 350 euro tak je clo vyssi, ale plati se i DPH.
Je to krkolomne napsane, ale dava to smysl. Dvakrat jsem posilala (samozrejme jako fyzicka osoba) velmi drahe hodinky (a pochopitelne jsem je pojistila na velmi vysokou castku), ale z nejakych nepochopitelnych duvodu clu i dani unikly. Posilala jsem fotoaparat, museli zaplatit clo i dan. Kdyz jsem posilala sportovni potreby, take neunikly.

Rada je jednoducha, ale nebude platit na vsechny stejne. Objednejte si z e-bay a podobnych stranek a cekejte, zda vas neporadek celniku mile prekvapi a poplatkum uniknete nebo ne. Je to sazka do loterie. Druha moznost je, domluvte se s dotycnym, ktery to posila, at to NEPOJISTUJE tzn. neuvadi skutecnou castku, ale jen castku do 44 euro nebo ekvivalent v dolarech (coz zrejme ten American v prispevku udelal). Proto jste neplatil clo. Ale vystavujete se riziku, ze vam to posta ztrati a nikdo se niceho nedovolate. A vubec nezalezi na tom peknem sluvku DAR. Rozhoduje cena na baliku a pruvodce uvedena. A hlavne bych rekla, ze rozhoduje nalada na celnici. Maji tam neuveritelny neporadek. A verte mi, mam opravdu zkusenost!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.08 15:38

DPH 19% z hodnoty (vcetne dopravy) je jasna, to jsem platil, ale clo z USA do EU je opravdu nula, pokud nejde o byznys (zbozi urcene k dalsimu prodeji! Opravdu, vcera mi to dorucili, vse bylo legalni, pres FEDEX, verte mi!:-)

• Citovat
  • Upravit
3
18.4.08 22:08

Presne o tom jsem psala, maji v tom neporadek a vy jste byl ten JEDEN ze stastnych. Cituji ze stranek Ministerstva financi Ceske republiky:

PAUŠÁLNÍ SAZBA CLA

Valorická paušální celní sazba ve výši 3,5 % se stanoví v případě zboží

• obsaženého v zásilkách zasílaného mezi soukromými osobami, jedná-li se o dovoz neobchodní povahy.
    Paušální sazba cla 3,5 % se použije, pokud hodnota zboží podléhajícího dovoznímu clu nepřesahuje 350 eur na jednu zásilku.

To, ze se zadne clo neplati, jak pisete, neni pravda. Od cla je osvobozeno - opet cituji mfcr:

ZÁSILKY ZBOŽÍ MEZI SOUKROMÝMI OSOBAMI
Od dovozního cla je osvobozeno zboží neobchodní povahy v každé zásilce jen do hodnoty 45 eur aniž by příjemce odesílateli cokoli platil.

Clo i DPH se da tedy obejit tim, jak jsem jiz psala, uvest hodnotu 45 eur vcetne postovneho, ale riskujete v pripade ztraty baliku i ztratu penez. Vyplati vam jen tech 45 Eur. Nebo spolehat na mizernou praci celniku, ktera se v tomto pripade vlastne vyplati :) DPH vam pravdepodobne napocitaji, to si ujit nechaji, ale clo uz prehlednou. Mnoho uspechu!!!

Ja jsem psala, ze primym dovozem usetrite 19% DPH a 3,5% clo, protoze to na letisti nikdo nekontroluje.

Jeste si dovolim prilozit odkaz na jednu internetovou debatu, resili podobny problem
 http://www.aukro.cz/phorum/read.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.11.08 10:06

dobrá zpráva pro všechny milovníky robotů romba. Ceny už i u nás klesly.
mrkněte na www.roomba.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
12.11.08 08:31

Nemůžete mi prosím někdo poradit k vysavači Roomba? Za jak dlouho se můžou zničit ty kartáče tak, že je potřeba je vyměnit (při používání cca ob den)? A fltry (ty předpokládám častěji) ? Jestli má smysl kupovat model s příslušenstvím, kde jsou navíc 4 x klepací kartáče, 4 x štětinové kartáče, 3 x postranní kartáče a 7 x náhradní filtr (a zaplatit o cca 4 tis. víc než za model bez toho). Jestli to není blbost? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.09 14:44

ahojky
Podle mé zkušenosti je taková výbava zbytečmá. Já mám vysavač teprve chvíli ale známí už ho mají rok a půl a ještě ty kartáče měnit nemuseli. Filtry je lepší měnit častěji (asi každé tři až čtyři měsíce) ale není problém je dokoupit. Jak už jsem uvedla v předchozím příspěvku vše najdeš na stránkách www.irobot.cz

• Citovat
  • Upravit
2169
6.4.09 10:32

Ahoj,
přemýšlím o koupi IRobota.Mám byt cca 74m2, parkety a dlažbu.Mám několik dotazů

1. Má cenu si to relativně takto malého bytu vůbec Roomba kupovat - není to zbytečnost:
  2. Má cenu koupit Scooby, pokud mám na podlaze parkety? Po přečtení diskuze jsme pochopila, že nechává podlahu docela mokrou. Nestačí tedy Roomba- tu bych využla asi denně.Stírám 1× týdně. Nemám zvířata, takže to docela jde.
  3. Jak dlouho trvá úklid cca 36m2 plochy?
  4. Necháváte ho doma a odcházíte nebo musí být pod dozorem?

Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.8.09 18:35
klokan08 píše:
Ahoj,
přemýšlím o koupi IRobota.Mám byt cca 74m2, parkety a dlažbu.Mám několik dotazů
  1. Má cenu si to relativně takto malého bytu vůbec Roomba kupovat - není to zbytečnost:
  2. Má cenu koupit Scooby, pokud mám na podlaze parkety? Po přečtení diskuze jsme pochopila, že nechává podlahu docela mokrou. Nestačí tedy Roomba- tu bych využla asi denně.Stírám 1× týdně. Nemám zvířata, takže to docela jde.
  3. Jak dlouho trvá úklid cca 36m2 plochy?
  4. Necháváte ho doma a odcházíte nebo musí být pod dozorem?
Moc děkuji

Ahoj,
mám přibližně stejně stejně velký byt 85m2 s parketami v pokojích a dlažbou v předsíni. Předevčírem jsem si přinesl Roombu 560 domů a po jejím testování musím říct, že to opravdu funguje. Takže k odpovědím:)

1. Roomba ani větší plochu podle návodu nevysaje, takže těch 70 metrů je tak akorát

2)Na parkety bych určitě scoobu nekupoval-podle toho, co se všude píše, že nachává hodně vody. Sušení je totiž až poslední krok čištění.

1. když Roomba uklízí pouze jednu místnost, tak tomu dá více času. Po první zkoušce, kdy jsem ji pustil do jedné velké místnosti cca těch 36 metrů, tak vysávala asi 70minut

4)není třeba žádné hlídání-pracuje úplně sama a kdyby se náhodou zasekla a nevědela si rady, tak se zastaví a vypne-to by se ale musela zamotat třeba do kabelů, nebo tak…ještě se mi to nestalo

Dnes jsem ji testoval na vysátí pokoje, předsíně a kuchyně-na to akorát stačí dva majáky. (U 560ky jsou majáky 2, u 580 3. Maják se dá dokopit za 1100. Problém ale je, že jsou dodávany bez baterek a dvě nabíječky do jednoho majáku stojí 300kč navíc. ) Do kuchyně a do předsíně jsem nasypal drobky a do předsíně umístil ještě dost zašpiněnou rohožku.Naprogramoval čas úklidu a odešel. Po návratu domů se Roomba nabíjela v její „boudě“, všechny drobky byly pryč a rohožka byla vydrhnutá, že vypadala jako nová! Takže opravdu pozitivní zkušenost

Pro vysítí dalšího pokoje by to ale chtělo další maják, takže je třeba si spočítat, zda investovat do 580, nebo ho dokoupit zvlášť…

• Citovat
  • Upravit
Saty
23.11.09 13:00

110/220 adapter

Prosim o odkaz na 110/220 v adapter - vyse jsem cetl ze je k dostani za cca 200 Kč. Bohuzel jsem nenasel kde. Nasel jsem 2 kategorie:

1.prosty adapter (cca do 100 Kč) tzn. jen přechodka mezi zuznymi druhy zdiřek - ten vsak neresi jine napětí - do přistroje (zakladny) by tim padem slo 220 V a to by asi mohlo byt rychle po nem :(

2. power adapter - zde jsem ale trochu v pasti - v podstate jsem z techto nedokazal vybrat, ktery by se dal pouzit.

Prosim zda nekdo muze uvezt odkazy, pripadne popsat strucne, ale pritom jasne jak vyresit napajeni pro tyto masinky poslane z USA.

Pred dekuji za radu a preji krasny den

• Citovat
  • Upravit
3
24.11.09 13:50

Roomba 560

Dobrý den,

Irobota Roombu také vlastním a to model 560 ( nyní 555 ) Mohu říci, že naprostá spokojenost. Je super že se přizpůsobí podmínkám, např. vyjede z kabelů od PC a nenamotá se, nebere oproti konkurenci upadlou igelitovou tašku na podlaze jako pevnou překažku a mnoho dalšího. Prostě to není žádný hlupák :)

Pokud budete chtít nějaké info zkuste např. zde:
http://irobot.amilo.cz/ dá se tam mnoho věcí zjistit :) a hlavně pokud jste z okolí zlína robůtka vám půjčí na den zdarma :potlesk: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.12.09 11:30

I Robot je fakt super, mám oba vysavač Roombu i robot na vytírání Scooba - je koupený tady v Čechách, těm všelijakým dovozům moc nedůvěřuji i když je to na první pohled levnější. Jsem naprosto spokejená, zvládne vážně všechno, jenom musím dát stranou volné kabely jinak vyluxuje i je :-D . A naprostým překvapením bylo, že je to jediný vysavač, který neruší papouška :palec:

Do scooby vždy používám vždy tu lahvičku od irobot, bez problému se dá sehnat na http://www.irobot.cz/.

Každopádně mohu jen a jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
3.1.10 20:30

Mám dotaz pro štastné majitelky Scooby.
Po ukončení mycího procesu kolik asi vylejete špinavé vody? Mě to mytí přijde strašně mokré.
Neměřila jsem to, ale podle odhadu na cca litr čisté vody vyleju 1 1/2 dcl špinavé a zbytek musí uschnout na linu. Nějak mi to přijde málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
werkca
11.1.10 18:28

Roomba recenze

Narazila jsme na skvělou recenzi, snad pomůže s přehledem automatických vysavačů na trhu.

http://amiloblog.cz/…mba-vysaj-to :roll:

• Citovat
  • Upravit
DJ Arda
18.1.10 16:02

to jsou stránky prodejce jednoho výrobce, takže taková recenze je poněkud naprd :) mě by zajímal třeba tenhle tip: iClebo, ale nikde o nem nic nemuzu najit

• Citovat
  • Upravit
1
26.2.10 10:10

ahoj všichni. Já mám taky roombu již několik let (ještě ten starý model). Pomalu se taky poohlížím po novém modelu. Když jsme kupovali cca před 4 lety nebyl skoro žádný výběr. Dnes se objevuje hodně modelů. Pročetl jsem hodně článků a prozatím mi vychází Roomba nebo iClebo. Volal jsem i do různých obchodů a našel prodejce který v ČR s prodejem roomb začínal již před 5 lety Zabývají se prodejem různých robotů dodnes. Mají docela přehled. Pokud má někdo zájem tady je jejich bezplatná linka ""800 350 350 .{color: red}" nebo stránky http://www.nasiroboti.cz
Mají tam nejen vysače ale taky robotické sekačky. Pro nás milovníky techniky úplný ráj.

PS:Skoro ke každému zboží dávají dárky zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí