Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky dnes jsem si zakoupila rosalgin po hledání na internetu a schválení dr. pomohl vám? Dokupovala jsem aplikační irigátor a chci se zeptat jak je aplikace nejlepší??? Když jste ho zkoušely?? jak je to nejpohodlnější pro vás? Nějak nevím moc jak na to
jak to čtu musím všechen obsah lahvičky „vytlačit“ dovnitř a pro vnější oplach m, ám použít další sáček? nebo to prostřídat? mám ho poprvé
budu ráda za rady tipy a zkušenosti. Děkuji
@A.Suky ahoj, mě pomohl na svědění a pálení, aplikace jsem prováděla vsedě na záchodě, většina totiž vyteče zas ven… takže bych volila budď záchod, vanu nebo sprchu… a pro oplach novej sáček ![]()
Aplikuju ve vaně. Na oplach ho nepoužívám, to mi stačí Lactacyd. Kombinace obou mi v začátcích potíží téměř 100% zaručuje účinek.
Rosalgin mi také hodně pomáhal. Vždy jsem aplikovala vnitřně za pomocí irigátoru ve vaně. V irigátoru jsem si pak trochu roztoku nechala a opláchla se i z venku a hotovo. Po zbavení problémů jsem pak už užívala jen preventivně. Občas po styku, občas po MS a už pár let bez problémů ![]()
Děkuji moc holky za rady
taky mě to napadlo nechat si tam trošku a pak opláchnout zvenku skusím to
…snad mi pomůže na to svědění mám to vždy přes léto ve vedrech…a občas do toho výtok tak doufám že zabere děkuju za skušenosti
![]()
Já k tomu ještě používám bud ten lactacid nebo Chilly gel…plus i ubrousky a tak.. A aplikuji po koupeli spíše, než před.
@A.Suky já jsem aplikovala vždy ve vaně (bacha! je potom dost kluzká, tak ať se nepřizabiješ), prostě přidřepla a aplikovala-teče to hned zas ven, takže to zároveň oplachuje i zvenčí. Tím, co zbyde uvnitř (ono v těch záhybech toho zůstane dost a není moc dobrý to tam příliš přifukovat, ať si do pochvy nezatlačíš moc vzduchu), jsem se pak ještě omyla zvenčí.
jinak musím říct, že je dobrý, léta jsem se potýkala s laktobacilozou (opak kvasinky, ale podobné příznaky, jen to místo svědění pálí) a fakt je, že mi vždy dost ulevoval, byť opravdovou pomoc přineslo až těhotenství a porod.
Ahoj…také velice doporučuji, Rosalgin je perfektní. Také aplikuji jako většina ve vaně a pak už jen omývám Lactacydem. Bez toho už bych nemohla existovat ![]()
Děkuju holky tak to aplikuji ve vaně a po tom prvním oplachu mě to svědět přestává tak dneska to bylo podruhé a myslím že to půjde a bude to dobrý
hledala jsem ještě nějaký intimní krém
protože to svědění mám i jakoby nad konečníkem nevím jak se přesně tomu místu říká a celkem mě to obtěžuje. Po vypotřebování rosalginu stejně navštívím gyndu děkuji všem co jste se ozvaly
![]()
Nějak sem se nedočetla zda muzu provadet vyplachy i behem menstruace ![]()
@A.Suky vzhledem k tomu, že můžeš i v období těhotenství a dokonce 6N (aspoň podle letáku, který tam kdysi býval, nevím, zda je to tam takto pořád), tak teoreticky i během MS lze. Ale já to nikdy nedělala ani jsem nepotřebovala (ty laktobacily během MS klesají samy, jak je pH pochvy podstatně zásaditější než mimo menses), takže vlastní zkušenost nemám.
No udělala jsem jen vnější oplach a trochu dovnitř při sprše a super ![]()
Ahoj. Mám trochu hloupý dotaz: Má se ten Rosalgin po použití opláchnout vodou, nebo naopak nechat působit? Koupila jsem si ho poprvé a chci ho použít jenom na zevní opach, tak přemýšlím, jestli ho pak opláchnout, nebo ho prakticky utřít do ručníku (potom co vylezu ze sprchy)?
@Arukone nic neoplachuj, aplikuj irigatorem, nech vytect a pak se osus, klidne nejakym malym rucnikem, at si s nim pak neutiras pusu ![]()
@Arukone jo ted to ctu, jen na oplach, tak to samy, asi nejlepe do lavoru si sednout a pak nic neoplachovar.