Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nepravidelný cyklus,26-30 dní, zda se mi že roste nějak pomalu čárka ![]()
Poslední MS 27.6. a to byl cyklus 27 dní.
Prosím zklidněte mě
![]()
Zklidni se sama ![]()
Vůbec nechápu tenhle hon za intenzitou čárky - ty testy nejsou kvantitativní a síla čárky o ničem nevypovídá. Jsi těhotná a v začátcích je to prostě vždy buď anebo. Přestaň se testovat, stresovat a užívej si očekávání.
Takže jestli dobře počítám tak teď je to 30 dni? Takže vlastně se dá říct že teprve teď začínáš meškat…v tom případě je to myslím hezká čárka…ten poslední už je jasné pozitivní..dal bych netestovala a tak za 14 dni bych se objednala k lékaři…
@unuděná píše:
Zklidni se sama
Vůbec nechápu tenhle hon za intenzitou čárky - ty testy nejsou kvantitativní a síla čárky o ničem nevypovídá. Jsi těhotná a v začátcích je to prostě vždy buď anebo. Přestaň se testovat, stresovat a užívej si očekávání.
Hele taky jsem honila duchy. Prostě něco chci a to hned! Uvědomovala jsem si, jak iracionálně se chovám, jak nemožné je zachytit změnu v krátkém období. Ale přesto jsem musela
Teď to samo dělá moje segra, ta mi pošlě 4× denně test každý od jiné značky a v jinou denní dobu a panikaří, že je tenhle slabší (přestože je večer a má horší citlivost). To i některá jindy sebeklidnější a chytrá ženská prostě úplně zblbne
Rady uklidni se, je to buď a nebo - to jde druhým uchem (okem?) ven ![]()
@HloupýFlop píše:
Hele taky jsem honila duchy. Prostě něco chci a to hned! Uvědomovala jsem si, jak iracionálně se chovám, jak nemožné je zachytit změnu v krátkém období. Ale přesto jsem muselaTeď to samo dělá moje segra, ta mi pošlě 4× denně test každý od jiné značky a v jinou denní dobu a panikaří, že je tenhle slabší (přestože je večer a má horší citlivost). To i některá jindy sebeklidnější a chytrá ženská prostě úplně zblbne
Rady uklidni se, je to buď a nebo - to jde druhým uchem (okem?) ven
Nějaký kuří oko jsme přišlápli?
Sama psala, „zklidněte mě“, takže moje reakce byla primárně na ní, že se beztak musí zklidnit sama
Nevím, já tohle chování nechápu, já vždy počůrala test, byl pozitivní a tím jsem to brala jako hotové, proč utrácet peníze za další testy? Stejně jí to evidentně neuklidní a k ničemu to není ![]()
@Kirra86 píše:
Nepravidelný cyklus,26-30 dní, zda se mi že roste nějak pomalu čárka
Poslední MS 27.6. a to byl cyklus 27 dní.
Prosím zklidněte mě![]()
Testuj ob den, pak rozdíl uvidíš.
@unuděná píše:
Nějaký kuří oko jsme přišlápli?Sama psala, „zklidněte mě“, takže moje reakce byla primárně na ní, že se beztak musí zklidnit sama
Nevím, já tohle chování nechápu, já vždy počůrala test, byl pozitivní a tím jsem to brala jako hotové, proč utrácet peníze za další testy? Stejně jí to evidentně neuklidní a k ničemu to není
Nee, už to pro mě citlivé není, mám to dlouho za sebou naštěstí
Já tě chápu a v dobrém závidím. Ale právě jsem ti chtěla nastínit, jak myslí lovci duchů. Má se zklidnit sama, jasné, ale ona chce (protože doufá) číst, že čárka roste hezky. Ta vidina nezdárného konce - mně osobně - jen přidala na stresu, který (možná?) přispěl k tomu konci.
Popravdě pomohla i segřina zkušenost s pozitivním testem už před pěti lety. Nechtěla zatěžovat nikoho a dočetla se, že k lékaři později. Tak čekala. Prasklo mimoděložní. Sebrali ji hrobníkovi z lopaty.
@unuděná píše:
A mimochodem ani sílící čárka nezaručí, že je a bude vše ok
To potvrzuju. Jeden den duch, druhý den obří - ten vecer v krvi pres 10 000 hodnota Hcg.
@HloupýFlop Zajímalo by mě, jak takoví stresaři zvládají pak vše kolem porodu a následných dětiček. Mě tedy přišlo mnohem víc stresující, když už bylo mimčo venku a navalila se na mě ta šílená zodpovědnost za jeho zdravý vývoj.
@Kirra86
Opravdu to chce klid, ja mela pozitivni test az 5 dnu po terminu MS. Tomu pozitivnimu testu bylo letos uz 11r. A pristupovala jsem k tomu jako @unuděná . 1.test 3 dny po meskani negativni, druhy 5 dnu po pozitivni a taky muj posledni. Na druhe a treti dite mi vystacilo jedno dvojbaleni, uz jsem si jen 5 dnu po ocekavane MS potvrzovala, co jsem stejne vedela. Se synem me potkal hematom, ale dobre to dopadlo. No, a pak jsem teda vyplacala jeste jedno dvojbaleni, kdyz jsem zpanikarila, ze bude 4.dite
.
@Kirra86 vždyť ještě nemáš termín na. Tak počkej na zpoždění, neasi. V návodu máš napsáno, jak postupovat
@unuděná píše:
@HloupýFlop Zajímalo by mě, jak takoví stresaři zvládají pak vše kolem porodu a následných dětiček. Mě tedy přišlo mnohem víc stresující, když už bylo mimčo venku a navalila se na mě ta šílená zodpovědnost za jeho zdravý vývoj.
Neřeknu ti to za všechny, ale za sebe. Dostala jsem obě děti spavé a režimové. Neznám nespaní, neznám bolest zubů, neznám (když jsem vzdala kojení teda!) požadavky na usínání. Obě ve svém pokoji ve své posteli 19-6. Později klidně 18-10) Já jsem jim to ale neurčila, oni sami. Vývoj jsem samozřejmě řešila - ale nějak to šlo samo. A jsem si jistá, že to bylo tím, že to už neovlivním. Dokud je “dítě” tvoje součást, tak jakákoliv pochybnost je i jeho. Takhle měli ty kebule konečně venku a rozhodli se za sebe. A mají víc rozumu, než já ![]()
@HloupýFlop I spavé a klidné dítě je ale zodpovědnost přece, a samozřejmě, ž ovlivníš, i když není v břiše. Mě stresuje každá blbá nemoc, každé rozhodnutí o očkování či nějakém jiném zákroku, v tom kojeneckém věku trojnásob. Právě proto, že to dítě vidím a chci pro něj to nejlepší. Dokud to byla jen abstraktní fazole u mě v břiše, tak jsem byla zcela v klidu ![]()