Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ve kterem tydnu jste nechali sve detatka ockovat Rotarixem a mel nekdo z vas zkusenosti s nejakymi nezadoucimi ucinky?
Dekuji.
myslím, že první po dvou měsících a druhý ve třech a žádné nežádoucí účinky, jsem ráda, že ho má. Malá chodí do školky, takže jsem se bála, co přinese.
A toto je ta vaxina za kterou se plati????mam v tom zmatek v tom ockovani.?
R82 píše:
A toto je ta vaxina za kterou se plati????mam v tom zmatek v tom ockovani.?
ano platí, ale říkal nějaký primář v sama doma, že by byl nejradši, kdyby se to dělalo celoplošně a zadarmo. Že každý den mají takto nakažené dítě na příjmu v nemocnici a je to peklo. Asi je to náhoda, ale já dala na svou dr.
já taky dala na svou DR,loni na Rotarix byla dokonce akce-2 vakcíny za cenu jedné ve vybraných lékárnách+500,–příspěvek od pojišťovny,takže mě to misto 4000,–vyšlo na 1500,–paráda
jinak malá je očkovaná poprvé v 6 týdnech,podruhé ve 3 měsících,rekce žádná,jsou to kapky,takže mnohem snesytelnější než injekce ![]()
My rotarix máme taky,první ve dvou měsících,druhý bude ve třech měsících a třech týdnech.Cena první dávka - 1700Kč druhá 1300Kč.
Reakci jsme měli - týden moc nepapal,když papal,tak hodně ublinkávala byl mrzutý,ukňourkaný.Po týdnu jako když utne.
Žesťovka píše:
já taky dala na svou DR,loni na Rotarix byla dokonce akce-2 vakcíny za cenu jedné ve vybraných lékárnách+500,–příspěvek od pojišťovny,takže mě to misto 4000,–vyšlo na 1500,–parádajinak malá je očkovaná poprvé v 6 týdnech,podruhé ve 3 měsících,rekce žádná,jsou to kapky,takže mnohem snesytelnější než injekce
Ale je o živá vakcína,Hexa a pneumo neživá.
rozhodně dej malé očkovat..naše boubelinka u s Rotavirovou ifekcí leží 9 dní v nemocnici.strašný horečky,kolem 40,průjem,blinkala.dnes ji možná pustí domů.Nebyla očkovaná,Dr.říkal,že kdyby byla,tak to nedostane
Sohlasím s Koblížkem,já dětí s rotaviry viděla hodně,bobečci,proto jsme taky očkovali.
no je to síla,a to jsme s ní byli jen doma,takže venku to nechytla a nedá se ten vir ničím zničit,Savo na to nepomáhá,jen prý alkohol.kdybych ještě měla tu možnost,dám ji naočkovat
Doufám, že se na mě nesesypou odpůrkyně očkování, ale musím napsat, že my jsme měli rotaviry dvakrát - já taky, chytla jsem to od malého, protože je to hodně infekční a i když to neni smrtelná nemoc, tak bych nechala.. ![]()
Malý potom dokonce kadil i krev a byli jsme na Jipce u kojence se to hůř poznává..
U druhého dítěti si dám, protože kdyby mi mlaý něco donesl ze školky, tak všichni zase pos a pob.. to by byl mazec a 14 dní karanténa doma..
Holky má jsem měla i nějakou ženskou z hygieny- žijem normálně nejsme nějací špinavý
a ta mi říkala, že stačí z obchodu věci, někdo tam šáhl co to měl na ruce a je to..
Prý vydrží ta bakterie živá i týden a víc…nic ji nezničí
na ruce-i umytý-prý vydrží několik hodin,na suchém povrchu několik dní a fakt to nejde ničím dostat dolů.ty děti jsou pak děsný chuděrky
No já jsem tentkrá dělala, jakokby byl u nás nálet, takže všechny přehozy, deky oprat, povlečení, protože mlaý mi všechno pozvracel, já ruky od toho, že, byl kojenec, takže plenky, ubrousky, klasika…
No a holky přišla švagrová po 14 dnech a chytla to
![]()
kvaček píše:
Holky má jsem měla i nějakou ženskou z hygieny- žijem normálně nejsme nějací špinavýa ta mi říkala, že stačí z obchodu věci, někdo tam šáhl co to měl na ruce a je to..
Prý vydrží ta bakterie živá i týden a víc…nic ji nezničí
někde jsem čela,že se to dá chytnout i ze srsti zvířat ![]()