Rotarix, ve kterém týdnu?

836
9.3.12 12:53

Rotarix, ve kterem tydnu?

Ve kterem tydnu jste nechali sve detatka ockovat Rotarixem a mel nekdo z vas zkusenosti s nejakymi nezadoucimi ucinky?
Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2041
9.3.12 12:58

myslím, že první po dvou měsících a druhý ve třech a žádné nežádoucí účinky, jsem ráda, že ho má. Malá chodí do školky, takže jsem se bála, co přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
9.3.12 12:59

A toto je ta vaxina za kterou se plati????mam v tom zmatek v tom ockovani.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
9.3.12 13:01
R82 píše:
A toto je ta vaxina za kterou se plati????mam v tom zmatek v tom ockovani.?

ano platí, ale říkal nějaký primář v sama doma, že by byl nejradši, kdyby se to dělalo celoplošně a zadarmo. Že každý den mají takto nakažené dítě na příjmu v nemocnici a je to peklo. Asi je to náhoda, ale já dala na svou dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
9.3.12 13:07

já taky dala na svou DR,loni na Rotarix byla dokonce akce-2 vakcíny za cenu jedné ve vybraných lékárnách+500,–příspěvek od pojišťovny,takže mě to misto 4000,–vyšlo na 1500,–paráda :dance: jinak malá je očkovaná poprvé v 6 týdnech,podruhé ve 3 měsících,rekce žádná,jsou to kapky,takže mnohem snesytelnější než injekce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
9.3.12 13:18

My rotarix máme taky,první ve dvou měsících,druhý bude ve třech měsících a třech týdnech.Cena první dávka - 1700Kč druhá 1300Kč.
Reakci jsme měli - týden moc nepapal,když papal,tak hodně ublinkávala byl mrzutý,ukňourkaný.Po týdnu jako když utne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
9.3.12 13:18
Žesťovka píše:
já taky dala na svou DR,loni na Rotarix byla dokonce akce-2 vakcíny za cenu jedné ve vybraných lékárnách+500,–příspěvek od pojišťovny,takže mě to misto 4000,–vyšlo na 1500,–paráda :dance: jinak malá je očkovaná poprvé v 6 týdnech,podruhé ve 3 měsících,rekce žádná,jsou to kapky,takže mnohem snesytelnější než injekce :D

Ale je o živá vakcína,Hexa a pneumo neživá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
9.3.12 13:19

rozhodně dej malé očkovat..naše boubelinka u s Rotavirovou ifekcí leží 9 dní v nemocnici.strašný horečky,kolem 40,průjem,blinkala.dnes ji možná pustí domů.Nebyla očkovaná,Dr.říkal,že kdyby byla,tak to nedostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
9.3.12 13:20

Sohlasím s Koblížkem,já dětí s rotaviry viděla hodně,bobečci,proto jsme taky očkovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
9.3.12 13:22

no je to síla,a to jsme s ní byli jen doma,takže venku to nechytla a nedá se ten vir ničím zničit,Savo na to nepomáhá,jen prý alkohol.kdybych ještě měla tu možnost,dám ji naočkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.3.12 13:22

Doufám, že se na mě nesesypou odpůrkyně očkování, ale musím napsat, že my jsme měli rotaviry dvakrát - já taky, chytla jsem to od malého, protože je to hodně infekční a i když to neni smrtelná nemoc, tak bych nechala.. :think:
Malý potom dokonce kadil i krev a byli jsme na Jipce u kojence se to hůř poznává..
U druhého dítěti si dám, protože kdyby mi mlaý něco donesl ze školky, tak všichni zase pos a pob.. to by byl mazec a 14 dní karanténa doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.3.12 13:24

Holky má jsem měla i nějakou ženskou z hygieny- žijem normálně nejsme nějací špinavý :mrgreen: a ta mi říkala, že stačí z obchodu věci, někdo tam šáhl co to měl na ruce a je to..
Prý vydrží ta bakterie živá i týden a víc…nic ji nezničí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
9.3.12 13:26

na ruce-i umytý-prý vydrží několik hodin,na suchém povrchu několik dní a fakt to nejde ničím dostat dolů.ty děti jsou pak děsný chuděrky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.3.12 13:30

No já jsem tentkrá dělala, jakokby byl u nás nálet, takže všechny přehozy, deky oprat, povlečení, protože mlaý mi všechno pozvracel, já ruky od toho, že, byl kojenec, takže plenky, ubrousky, klasika…
No a holky přišla švagrová po 14 dnech a chytla to 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
9.3.12 13:30
kvaček píše:
Holky má jsem měla i nějakou ženskou z hygieny- žijem normálně nejsme nějací špinavý :mrgreen: a ta mi říkala, že stačí z obchodu věci, někdo tam šáhl co to měl na ruce a je to..
Prý vydrží ta bakterie živá i týden a víc…nic ji nezničí

někde jsem čela,že se to dá chytnout i ze srsti zvířat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek