Rotateq reakce

6.8.21 11:31

Rotateq reakce

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda je tady někdo, kdo nechal mimčo očkovat na rotaviry vakcínou Rotateq a měl po ní nějakou reakci? Naše malá dostala první dávku před 4 dny a cca 24h po očkování jí začaly větry a nejspíš možná menší křeče, dost sebou šije i dost trhaně, trvá to zhruba 10 hodin denně a má celé 4 dny zvýšenou teplotu. Sest4íčka říkala, že na toto očkování reakci mot nebude. Myslím, že kolika to není, mívala ji, ale poté, co jsme pořídili kapky BioGaia ji prdíky přešly (s odstupem x dní, než začaly účinkovat) a do teď byla bez problému je to cca 2 měsíce. Jestliže se tu někdo najde, jak dlouho tyto potíže trvaly? Nekojím, jsme plně na UM. Rotaviry jsme dali očkovat vzhledem ke špatnému průběhu u manžela, který skončil dehydrovaný, jelikož každý lok vody vyzvracel a průjmoval (před 2 lety). Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
6.8.21 11:38

Nejspis to JE reakce.
Jak dlouho to zrovna u ni bude trvat ti nikdo nerekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14378
6.8.21 11:39

Je to úplně normální reakce, rotavity jsou živá vakcína, takže se může dostavit nadýmání, průjem, k tomu bolesti bříška, zvýšená teplota i horečka. Dostala vlastně maličkou dávku toho viru do těla a tělíčko s tím teď bojuje. Normálně to ale přichází 7-10 dní po očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14378
6.8.21 11:40

Jinak moje děti měly podobnou reakci obě, ale doktorka mě na to připravovala. Jinak ještě pozor, ty živé rotavity má malá ve stolici a je i riziko nákazy pro tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.8.21 11:44
@rybicka velkoploutvá píše: … Sest4íčka říkala, že na toto očkování reakci mot nebude. …

Pro zajimavost, velmi casty nezadouci ucinek je „horecka, prujem, zvraceni“, vice nez 1 dite z 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
6.8.21 13:29

Moje dítě za 12 hodin začalo brutálně prdět :lol:. Ale bez teploty, asi hodinu strašně prděla, pak se vykakala a bylo to všechno, normálně usnula a spala až do rána. U dalších dávek se to už neopakovalo.

• Citovat
  • Upravit
3290
22.1.25 20:55

Obnovuji diskuzi, melo vaše miminko po očkováni vyrážku? Nám se objevila 4-7dni asi po očkováni, do ted jsem nevedela co to je, přisuzovala exemu nebo kandidoze a nahodou narazila i na vyrazku. Jak dlouho ji kůže mit? Je to vic jak 2tydny a zhoršuje se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.8.25 11:18

@Ketriss ahoj u nas to zase je boleni briska a ocividne nadymani. Spatne se mu jde vyprdet ted jak se smilováním cekam az se vykaka a bude mu trochu lepe. Budi ho to i ze spani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 22:52

@Muslix U nás to tak bylo také, už je to 4 roky :), ale trvalo to myslím cca 10 dní, u třetí dávky už neměla žádný problém :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí