Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky,poraďte co na roupy?Sestra mi včera volala,že malou svědí zadeček,a dr. po telefonu
naznala,že to jsou roupy…Máte s tím někdo zkušenost?
V diskuzích jsem to nikde nenašla.Jdu ještě sjet google ![]()
Díky moc za odpovědi.
Malá je taky nejspíš měla, doktorka ani nedělala testy na potvrzení a rovnou jí napsala lék. Byli to dvě tablety který snědla najednou jednorázově a od tý doby klid.
Souhlasim se Sany. Pirvinium (takovata cervena sladka vodicka, kterou jsem byla na roupy nucena uzivat jako mala) se uz nevyrabi, takze se musi jit k doktorce pro recept.
Honzik mel roupy v prosinci, ja sla k doktorce, zadne vysetreni nedelala (ja vedela, ze jde o roupy z nocniku) a napsala nam recept na Vermox. Honzik dostal jednu tabletu hned, druhou za 2 tydny, treti za 4 a bylo to.
Naše malá měla z kraje roku roupy, dostala VERMOX sní se jedna za 14 dní druhá tableta, ani ji nebrali kontrolní vzorek. Ale sestra u dr. nás „uklidnila“, že školky jsou roupy zamořeny, že kdysi za „totáče“ automaticky se odčervovala celá třída a nyní, pokud se odčerví jedno a další roupy mají, tak za pár dnů nebo měsíců je může mít zpět. Prý někteří rodiče nějaké „škrábání“ dětí, vnímají jako špatně utřenou dupku. Mě připadalo normální, zmínit se ve školce, ale mnoho rodičů to neudělá. A+E
Holky,díky za odpovědi.Sestře to řeknu,škoda,že jí dr. neřekla,že si má přijít pro recept.
Prý jí řekla,že má poshánět ten sirupek,ale že ho nejspíše nesežene,a ty tablety jsou jen pro dospělé,prostě no comment
Manžel to dnes sháněl po celém městě,oni v Jíčíně.Pošlu ji k té
pro recept,škoda,že je víkend,malá to už mohla začít užívat.