Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, má někdo zkušenost s rovnačem zad - ortézou? Sedím celý den u počítače, takže bych nějakou fixaci potřebovala. Máte s tím některá zkušenosti? Děkuji ![]()
Ahoj, koupila jsem si ze stejného důvodu osmičkový rovnač zad, bohužel, je tak nepohodlný, že jsem ho jen zkusila a nikdy vlastně nenosila. Hrozně táhne kolem ruk, takže se ti do pul minuty odkrví:)
Myslím, že na sezení to není zrovna dobré, ale nosit to mimo sezení, při chůzi a tak, když budou ruce podél těla.
Hele tudy cesta nevede, naopak. svaly drzene korsetem oslabi. korset je uz fakticky pro rozpadly osteoporoticky babky. Mlady si naopak musi dat misto zidle mic, nebo alespo owerball pod zadek, aby se u toho pocitace musely trochu vrtet.
Chtěla bych oživit tuto diskusi.. stále přemýšlím, zda ty rovnače fungují alespoň trochu…jasně že cvičení je nejlepší…nebo lékař.. ale jestli tohle může také přispět.. písněte zkušenosti..
Taky se přidávám ke znovuotevření příspěvku. Delší dobu mám problémy se zády a blokaci žeber. Vyzkoušela jsem už snad vše a pořád žádné řešení. Napadá mě zkusit nějakou podporu na rovnání zad, který by jakoby roztahl prsní svaly, fyzioterapeut vyloženě nedoporučuje posilovat. Máte někdo zkušenosti a jaký typ? Dívala jsem se že existují i s bederní podporou či magnety.
Já jsem si rovnač taky koupila, protože mě bolí za krkem, u počítače nesedím, ale jsem vysoká a mám ochablé svaly. Teď chodím i na rehabilitace, prý mi i hlava bolí od toho.
Ráda bych si přečetla i vaše rady a zkušenosti na toto téma. Děkuji.