Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte, bohužel budu muset ve svém věku nosit rovnátka na spodní čelisti, chtěla bych se zeptat, zda-li někdo neví, kolik to zhruba stojí? K ortodontistovi teprve půjdu, tak nevím zatím nic. Jen bych chtěla zhruba cenu, ať jsem připravená. Děkuji moc
Na Slovensku celá liečba-horný aj dolný strojček stojí zhruba 2 300 EUR.
Ahoj, tak cena se odvíjí podle různých kritérií. Podle materiálu, jestli chceš rovnáka kovová, či keramická, dále jestli máš zájem o samoligovací, které urychlují léčbu, nebo ti stačí klasika s gumičkami. Dále také záleží kde a u koho si rovnátka necháš nasadit. Já jsem navštěvovala ortodontistu v Praze, měla jsem samoligovací keramická rovnátka na horní čelisti a samoligovací kovová na spodní čelisti. Cena byla cca 40.000,– Kč. Cena obyčejných kovových rovnátek může být řádově o desetitisíce nižší. Něco kolem cca 20.000,–Kč.
Ješte musím podotknout, že málokterý ortodontista zahájí léčbu pouze na jedné čelisti, většinou je nutné v rámci úspěšnosti léčby nasadit rovnátka na čelisti obě, hlavně kvůli skusu.
@K-a-č-i-k píše:
Ahoj, tak cena se odvíjí podle různých kritérií. Podle materiálu, jestli chceš rovnáka kovová, či keramická, dále jestli máš zájem o samoligovací, které urychlují léčbu, nebo ti stačí klasika s gumičkami. Dále také záleží kde a u koho si rovnátka necháš nasadit. Já jsem navštěvovala ortodontistu v Praze, měla jsem samoligovací keramická rovnátka na horní čelisti a samoligovací kovová na spodní čelisti. Cena byla cca 40.000,– Kč. Cena obyčejných kovových rovnátek může být řádově o desetitisíce nižší. Něco kolem cca 20.000,–Kč.
Ješte musím podotknout, že málokterý ortodontista zahájí léčbu pouze na jedné čelisti, většinou je nutné v rámci úspěšnosti léčby nasadit rovnátka na čelisti obě, hlavně kvůli skusu.
u mě se nejedná o rovnání chrupu jako takového, ale stáhnutí dvou zubů blíže k ostatním, abych měla na co kousat, praskl mi bohužel zub na straně, kde mi už kdysi byl vytrhnut zub ortodnotiskou, který mi bohužel zuby ještě víc skazil než pomohl.
Mě před 2roky sundali rovnátka na pevno, měla jsem je jen na dolních zubech a to protože, se mi ty dolní jedničky křížili před sebe. Měla jsem je rok a teď nosím ještě vyndavací, první rok jsem je musela nosit celý den i noc a po roce jen na noc. Ty na pevno mě stáli 5500kč a pak ty vyndavací 3600kč a samozdřejmě jsem platila za výměnu gumiček, oblouků, naštěstí jen jednou se mi utrhl zámeček, ale i tak přilepení stálo asi 400kč. Takže mě to všecno na ty dolní zuby stálo cca 11 000kč.
@LadyRebeka, v tom případě ta cena asi nebude tak vysoká, nicméně konkrétní počty ti zdělí opravdu jen tvůj ortodontista. Jak píše @katka 84, něco kolem 10.000,–
Ahojky holky,
taky bych chtěla rovnátka na horní čelist…jaká je přibižně vsupní cena? to se platí najednou třeba 5000 Kč
…a jak se vůbec postupuje úplně od začátku? ![]()
Ahoj ![]()
aktuálně rovnátka mám nahoře i dole. Myslela jsem si, že to bude i těch 40 tis. Kč, ale vůbec ne!! Zatím jsem platila asi 9 000 Kč a to mám ty průhledné zámečky. Kdybych měla kovové, bude to o 3600 méně (průhledný stojí o 300 víc než kovový, nahoře je 6 průhledných a dole taky). Počítám s tím, že ještě doplatím za ta sundávací rovnátka, až mi toto sundají… jinak mě překvapuje slovo bohužel v úvodním příspěvku - mě je 34 a jsem ráda, že rovnátka mám, rozhodla jsem se pro ně sama a dobrovolně, nelituju. Skoro to nebolí a výsledek stojí za to.
Ceny závisí na dr., samozřejmě, u nás ve východních Čechách je to jistě levnější než v Praze.
Ahoj, já dostanu rovnátka na začátku září, takže pro mne je toto téma dost aktuální.
Nejprve jsem řekla, že bych chtěla rovnátka své zubařce. Ta mi dala doporučení na ortodoncii. Bez něj by mne tam nevzali. Vstupní prohlídka stála 250,–. Na další kontrole mi vzali otisky, udělali rentgeny zubů a poslali na rentgen celé hlavy (kvůli čelisti). Na třetí kontrole mi sdělili výsledky, finální cenu a zeptali se, zda do toho půjdu.
Klasická rovnátka na 1 čelist stojí cca 3,500,–. Pokud chceš průhledné ty zámečky na jednotlivé zuby, tak 1× tolik, tedy 7,000,–. Záleží na tom, co přesně potřebuješ, jestli třeba i nějaký implantát zubu nebo tak.
Já se rozhodla jít do toho sama od sebe. Nemám nijak extra křivé zuby, ale zkrátka se mi líbí perfektní úsměv a chci rovnátka, dokud jsem poměrně mladá a mám na ně (v mém případě cca 15, 000,–).
Tak hodně štěstí a ![]()
Ahoj, záleží od zvoleného ortodontisty. V mém případě /viz. cena a druh rovnátek popsaný výš/, jsem po obdržení faktury, která neobsahovala retenční léčbu, zaplatila zálohu cca 16.000,–Kč. Na zaplacení cca 17.000,– jsem pak měla půlroční lhůtu. Po ukončení léčby se nakonec účtuje vyhotovení retenčních fólií, nebo rovnátek a nalepení drátků + nějaké dodělávky, resp. se doúčtují náklady vzniklé během léčby, které vnikly nad rámec dohodnutých úkonú ve faktuře. Může to být částka od cca 5.000,– do 8.000,–
Je to hodně individuální.
Jak jsem už popisovala, málokterý orotodontista rovná pouze jednu čelist. V naprosté většině případů je nutné rovnání jak horní, tak dolní čelisti kvůli už zmiňovanému skusu.
Doporučuji ti si nejdříve zvolit ortodontistu a objednat se na konzultaci. Tam ti řeknou orientační cenu a způsob léčby.
Já jsem jako první prolustrovala internet, většina ordinací má internetové stránky s ceníkem.
Ahojky holky,
moc díky za info, budu muset asi ještě trošku pošetřit
a myslíte, že vadí jít na rentgen hlavy těhotná? Vadí asi každý rentgen, že? ![]()
Díky moc ![]()
Rovnátka v dospělosti? Já do toho jdu taky a je mi 37
Já mám totiž moudráky naležato v dásních, nevylezlý, tlačej mi na zuby, takže mi vylézá špičák a dvojka ven z řady zubů, ještě mám špičák opravdu špíčák špičatej, tak ted jsem jak upírka a strašně mi to vadí…Takže mě čeká vysekání moudráků z dásně
, to už ted omdlívám dopředu
.Ale zuby chci mít hezký, takže vydržím ![]()
@sedmikráska75 píše:
Rovnátka v dospělosti? Já do toho jdu taky a je mi 37Já mám totiž moudráky naležato v dásních, nevylezlý, tlačej mi na zuby, takže mi vylézá špičák a dvojka ven z řady zubů, ještě mám špičák opravdu špíčák špičatej, tak ted jsem jak upírka a strašně mi to vadí…Takže mě čeká vysekání moudráků z dásně
, to už ted omdlívám dopředu
.Ale zuby chci mít hezký, takže vydržím
@Anonymní píše:
Ahojky holky,moc díky za info, budu muset asi ještě trošku pošetřit
Díky moca myslíte, že vadí jít na rentgen hlavy těhotná? Vadí asi každý rentgen, že?
Rentgen bych v těhotenství rozhodně nepodstupovala!
@Kallistó píše:
Rentgen bych v těhotenství rozhodně nepodstupovala!
děkuju, ještě těhu nejsem, ale nikdy nevím, kdy se to může podařit, tak pořád váhám zda začít tu léčbu nebo nezačít
… ![]()