Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, mam dva dotazy a prosimo radu..male jsou dva mesice a porad si strka cele pesticky do ust, uz to dela asi 2 tydny…kdyz se ji kouknu do pusinky, tak ji pres dasnicku prosvita bile, jakoby budouci zoubky…to bilemaji vsechny deti? Je mozne ze by ji zacinaly takhle brzy rust zoubky? Myslim si, ze tj jeste brzo, ale nedokazu si vysvetlit, proc ma ty pesticky porad v pusince, jakoby ji tam neco tlacilo…
A muj druhy dotaz je…mala ma nekdy stolicku lehce nazelenalou se zvlastnim zapachem..myslim si, ze tj katar, ale nejsem si jista…je to mozne? Co to vlastne katar je? mOC MOC DEKUJI
![]()
Tak to strkani pesticek v tomhle věku je normální a i přesto, že je pod dásní vidět základ zubu, ještě dlouho vylézt nemusí. Zelená stolice občas bývá normální, když kojis, tak je to z toho duvodu, že má moc předního mléka, u um, to bývá, protože je v něm železo, ale ten zápach nevim. Možná by nebylo na škodu nechat udělat vyter u dr.
Přesně - pěstičky si tam cpou všechny děti a slintaj.. Malá byla jak bernardýn a první zub jí vylezl až v půl roce.. A horní lezou ještě pomaleji, pod dásní jsou vidět dlouho.. A zápach - to je těžko říct, malá smrděla vždy hrozně kysele a zelenou stolici měla často - prý je to i tím, když kojíš a jíš hodně sladkýho - to u mě platí
Nevím co myslíš katarem - katar jsem prý měla já, když máma za komunistů vyfasovala v lékarně špatnou šarži Sunaru.. Šla ze mě jen pěna a máma si musela vydupat, aby mě nechali doma, moc tenkrát nemocnicím nevěřila..