Rovnou IVF nativ?

100
27.1.25 21:15

Rovnou IVF nativ?

Ahoj holky, podstupovala jste nektera rovnou IVF v nativnim cyklu? Pokud ano, jake byly vase zkusenosti, zadarilo se?

Je mi 30let, manzel 36. Ja jsem uplne zdrava, manzel ma horsi spermie, konkretne morfologie a motilita. Snazime se 2 roky, mame za sebou 3 inseminace. Veskere vysetreni od genetiky, urologie po imuno udelane mame. Do hormonalni stimulace jit zatim nechci. Budu moc rada za vase zkusenosti🙏🏽

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68965
27.1.25 22:15

Jestli chcete jít do IVF (2 roky snažení a 3 inseminace nejsou až tolik a věk taky nemáš nijak šílený) a nechceš stimulaci, je nativ asi jediná volba, popř. minimálka se stimulací třeba antiestrogeny. Počítej ale s tím, že to může být dost běh na dlouhou trať. musí se to pečlivě načasovat, mně při nativu tak ve třetině případů prostě vajíčko uteklo ještě před odběrem (pak lze provést aspoň tu inseminaci), u jediného vajíčka, když už ho získají, není až taková šance, že se oplodní, dojde k transferu… ale samozřejmě tak ženské taky těhotní.
Další věc, kterou budeš řešit, jsou finance. Buď si na to vyplýtváš pokusy na pojišťovnu, ale pak už by ti případně nezbyly, kdybys jednou šla do plné stimulace. Nebo budete samoplátci a ani nativ není úplně levná sranda.
Já osobně bych tomu dala aspoň jeden cyklus se stimulací, abch viděla, jak na ni reaguji, jak vypadají vajíčka, jak se oplodňují… to se líp ukáže na větším vzorku. Ale je to na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
28.1.25 06:24

@Jasmina.Lem a nechce jit chlap nejdřív k andrologovi? Spermio se často moc neřeší a jde se rovnou do ivf, ale třeba se to da ještě řešit tak, že by mel super spermio ;) V pražském iscare můžu doporucit Mudr. Zamecnika. Odebere chlapovi krev, udělá ultrazvuk tam dole a pak už komunikace emailem, včetně pripadneho ereceptu. Bere chlap nějaké vitaminy? Pokud je problem jen ve spermiu, třeba by dokázal dost pomoct. Mrkněte na kontakty na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
28.1.25 17:30

@suzka1 moc dekuju za zpravy. Je mi jasne, ze ten nativ na to nacasovani nebude nejjednodussi no. Ale hormonu se celkem bojim i kvuli rodinne anamzete gynekologickych rakovin. Vim ze, vetsina doktoru tvrdi, ze to bezpecne je, ale uz jsem od nekterych gynekologu slysela i opacny nazor..

Manzel mel nelecene chlamydie nekolik let, prislo se na to v lete. Takze bral atb. po 3 mesicich kontrolni spermio a hodnoty se mu hodne zlepsily tak, ze pocet ma najednoz ctyrnasobnej a vse krom motility (tu ma ale stale v norme) a morfologie zatim nic moc. Morfologie byla v listopadu 1% ale to pry jeste z te zateze antibiotik, ze morfologii trva dlouho nez se zlepsi. Takze tento mesic pujde na dalsi spermio a uvidime. Ale nevim moc v cem se lisi androlog? On byl na urologii, ultrazvuk kompletni mu dole delali, krev taky delali hormony a vse ma v poradku. Takze zda androlog udela neco navic nebo zda je to to stejne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1789
28.1.25 17:41

@Jasmina.Lem já jsem pár nativů vyzkoušela a měla jsem vždy oplodněné vajíčko a ET. Sice to nevyšlo, ale u mě byl problém s kvalitou vajíček. Být tebou, tak bych cca 1-2 nativy zkusila. Nevím, kolik to teď stojí, ale já cca 4 roky zpět platila 16,5 tis. Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
28.1.25 18:05

@Jasmina.Lem to upřímně nevím, ale mudr. Zamecnik se da vygooglovat, ma tam email. Napište mu email, jestli se to nějak liší od urologa, možná to bude to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí