Rozbitý teploměr - rtuť

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25020
15.11.22 13:32

Té rtuti je tak málo, že fakt pochybuju, že by to mohlo nějak ohrozit. Nejhorší je smrt z vyděšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37256
15.11.22 13:42

Ja bych nehystercila. Když sem byla malá, tak sme těch rtuťových teploměrů rozbili několik, v nemocnici to taky bylo pomalu spotřební zboží a všichni žijou :D stačí to sezbirat, já to pak i vysala a vytrela, kdyby někde něco zůstalo a neřešila. Nějaká mini kulička zapadlá někde fakt nikoho nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25020
15.11.22 13:56
@Kriss Tina píše:
Ja bych nehystercila. Když sem byla malá, tak sme těch rtuťových teploměrů rozbili několik, v nemocnici to taky bylo pomalu spotřební zboží a všichni žijou :D stačí to sezbirat, já to pak i vysala a vytrela, kdyby někde něco zůstalo a neřešila. Nějaká mini kulička zapadlá někde fakt nikoho nezabije.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.22 13:59

Jojo, asi ten zbytek povysavam, to rozbity odnesu do lekarny a zkusim se nestresovat…ono je to ale hrozne tezky, kdyz si clovek precte, jak mu vypadaji zuby a jak mu to muze ovlivnit psychiku kdyz to dlouhodobe dycha :?

• Citovat
  • Upravit
25020
15.11.22 14:02
@Anonymní píše:
Jojo, asi ten zbytek povysavam, to rozbity odnesu do lekarny a zkusim se nestresovat…ono je to ale hrozne tezky, kdyz si clovek precte, jak mu vypadaji zuby a jak mu to muze ovlivnit psychiku kdyz to dlouhodobe dycha :?

Jo, ale to se myslí v nějakých chemických provozech nebo tak, to jsou úplně jiné situace. A jiná množství rtuti. Uklidněte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37256
15.11.22 14:05
@Anonymní píše:
Jojo, asi ten zbytek povysavam, to rozbity odnesu do lekarny a zkusim se nestresovat…ono je to ale hrozne tezky, kdyz si clovek precte, jak mu vypadaji zuby a jak mu to muze ovlivnit psychiku kdyz to dlouhodobe dycha :?

Malý množství neublíží, rtuť máš všude možně v rybách, houbách, dřív se dávala i do plomb do zubů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.22 14:08

Chápu, že jsi kvůli pejskovi rozhozená, asi bych pro klid duše zavolala veterináři. Buď tě uklidní přímo on, nebo něco doporučí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.22 14:28

Pejsek to nijak nesnedl a poustet ho do pokoje ted proste nebudu vubec, spis abychom se tady toho fakt nejak nenadychali vsichni, v pokoji ted vetram a vetrat budu, ani nevim teda jak dlouho to bude potreba, ale klidne tu radsi zmrznu nez aby se neco nekomu stalo a dekuju zatim za vsechny zpravy, mamka misto aby me nejak uklidnila nebo poradila, mi nadava, ze jsem rozbila jedinej teplomer, ktery dobre meril :?

• Citovat
  • Upravit
25020
15.11.22 17:20
@Anonymní píše:
Pejsek to nijak nesnedl a poustet ho do pokoje ted proste nebudu vubec, spis abychom se tady toho fakt nejak nenadychali vsichni, v pokoji ted vetram a vetrat budu, ani nevim teda jak dlouho to bude potreba, ale klidne tu radsi zmrznu nez aby se neco nekomu stalo a dekuju zatim za vsechny zpravy, mamka misto aby me nejak uklidnila nebo poradila, mi nadava, ze jsem rozbila jedinej teplomer, ktery dobre meril :?

Před pár lety se nějaký chlap pokusil o sebevraždu tím, že spolkl rtuť ze 4 (!) starých teploměrů. Přežil, bylo mu akorát tak blbě. Teploměrem se prostě otrávit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.22 18:45

Jojo ja vim, že když to člověk sní, tak to nic moc neudělá…snazila jsem se toho co nejvic najit, vytrela jsem a porad vetram, ale predpokladam, ze dost malinkych kulicek tady proste porad bude, to bych asi fakt musela chodit cely den s lupou abych je nasla…psali, ze se to vyparuje az 60 dni, tak nejspis budu spat pod 10 perinama a budu celou zimu vetrat :potlesk: ne ja fakt vim, ze nemam panikarit, ale bohuzel se to snadneji rika nez dela :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.22 19:57

Tak ja si volala i na toxikologii a tam byla pani uz asi uplne hotova a moc mi toho nerekla, spis nic nez moc. Takze ani to me neuklidnilo, no nic…asi teda uvidim za par tydnu/mesicu :?

• Citovat
  • Upravit
25020
15.11.22 20:37

Hele, a to takhle vyvádíte kvůli všemu? Pak by možná pomohla nějaká psychoterapie nebo tak něco. Nemyslím to ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80016
15.11.22 21:05
@Anonymní píše:
Tak ja si volala i na toxikologii a tam byla pani uz asi uplne hotova a moc mi toho nerekla, spis nic nez moc. Takze ani to me neuklidnilo, no nic…asi teda uvidim za par tydnu/mesicu :?

prosímtě nepanikař, teď jsem se ptala mamky, prý když byla dítě, tak se jim doma občas ten rtuťový teploměr rozbil, tak to normálně posbírali do kuličky a vyhodili do popelnice - tenkrát se to tak neřešilo - nějaký nebezpečný odpad, měli vždy kočku a nikdy do kočka neslízala ani se nikomu nic nestalo,
a mamka měla od 9 let většinu zubů zaplombovaných amalgámem, tak jak tehdy všichni, a žije v pohodě ani nikdo z jejích rovníků na rtuť nezemřel, ani se nikomu nic nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
15.11.22 21:20

Já jsem nedávno taky rozbila starý rtuťový teploměr, úplně v klidu jsem kuličky sesbírala do vlhčenýho ubrousku, pak jsem to vysála, hlavně teda kvůli střípkům a ještě setřela…

8o 8o a to jsem si ještě na féra šla koupit do lékárny teploměr a řekla jsem, že chci ten dobře měřící rtuťový. :palec: :potlesk: lékárnice mi s vyděšeným výrazem řekla, že ten už se nějaký ten pátek nevyrábí :mrgreen: :mrgreen: že jsem měla doma trošku raritku.

Teď mám šmejda, co měří k ničemu a ještě nejde pořádně sklepnout :roll: :cert:

Já jsem ze všeho totální posera, ale tohle teda jsem vůbec netušila a neřešila 8o :mrgreen:..byla bych v klidu, nám nic naštěstí není :andel:

• Citovat
  • Upravit
25020
15.11.22 21:28
@stinga píše:
prosímtě nepanikař, teď jsem se ptala mamky, prý když byla dítě, tak se jim doma občas ten rtuťový teploměr rozbil, tak to normálně posbírali do kuličky a vyhodili do popelnice - tenkrát se to tak neřešilo - nějaký nebezpečný odpad, měli vždy kočku a nikdy do kočka neslízala ani se nikomu nic nestalo,
a mamka měla od 9 let většinu zubů zaplombovaných amalgámem, tak jak tehdy všichni, a žije v pohodě ani nikdo z jejích rovníků na rtuť nezemřel, ani se nikomu nic nestalo

Já mám amalgámu plnou pusu, kdysi se jiné plomby nedělaly. A taky žiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí