Rozbor krve na epidural

Anonymní
28.10.12 12:14

Rozbor krve na epidural

Holky, je mozne si nechat udelat rozbor krve na epidural jeste pred porodem? Kamaradka rodila v zahranici a tam to tak delali, tim padem nemusela resit, jestli uz je moc otevrena. Epidural rozhodne chci a rodit budu v Brne, asi v Bohunicich.
Anonym proto, ze tehotenstvi je zatim velmi cerstve

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
28.10.12 12:16

Já epidurál měla a žádnej rozbor krve jsem na to nepotřebovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
28.10.12 12:16

Promiň, ale vůbec nerozumím dotazu ;) K čemu jako ten rozbor? Krom toho se divím že už myslíš na porod pokud jsi čerstvě těhotná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.12 12:18

To proto, ze jsem prvni porod mela hrozny, tak mam strach. Epidural jsem nakonec mela a rozbor krve mi delali…trva to pres hodinu, nez maji vysledky

• Citovat
  • Upravit
20885
28.10.12 12:20

Ale k čemu? že ti vemou krev a podle toho zjistí jestli máš bolesti a podle toho ti dají nebo nedají epidural nebo jak? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.10.12 12:28

Já měla epidurál až ke konci, čekat hodinu na výsledky, tak už mám odrozeno :mrgreen: A co jako z tý krve zjišťujou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.12 12:29

Hm, tak to presne nevim, ale kazdy ho mit nemuze…ale nejsem si jista, na co tu krev testuji. na bolest urcite ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2231
28.10.12 12:30

@Bajča Myslím,že epidural nemůže mít každý. Bere se krev aby zjistli poruchy srážlivosti krve. Kdyby nějaké žena měla nemůže myslím dostat epidural.Ale nevím to jistě. Roszbor krve se dělá kvůli případnému podání epiduralu, ale myslím že hodina než mají výsledky není tak hrozná. Já třeba epidural měla a už bych si ho naopak nikdy nedala. Víc škody jak užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
28.10.12 12:31

Krevní srážlivost testují. Při její poruše by byl epidurál kontraindikován. Takže se nedají udělat osm měsíců před porodem, protože je potřeba mít výsledky aktuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
28.10.12 12:32

Jo jako nějakou snášenlivost na něj, nevím o tom že by se nejdřív brala krev a až po výsledcích se zavedl epidural, to se mi nezdá. Každopádně já odrodila 2× i bez něj :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
28.10.12 12:32

Jsou to testy na srážlivost a mám pocit že ještě na něco, berou tři zkumavky. lze rovnou u příjmu říct, že popř. chceš epidurál, ať ti krev vezmou rovnou. skutečně to trvá, půl hodiny až hodinu, než to udělají.

@Anonymní píše:
To proto, ze jsem prvni porod mela hrozny, tak mam strach. Epidural jsem nakonec mela a rozbor krve mi delali…trva to pres hodinu, nez maji vysledky

tak jsem měla první hroznej, a po epi se strašně ulevilo a za hodinu byla malá venku, a le do té doby běs.. ale uklidním tě, při druhém trvalo vše dvě hodinky, bez problému, super.. takl se neděs předem :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vydřice
28.10.12 12:35

Me taky pri prvnim porodu delali rozbor krve po pozadani o epidural. Trvalo to dlouho. Myslim, ze kdyz te prijmou, muzes rovnou rict, ze ho budes chtit a vezmou ti krev hned pri nataceni monitoru a sepisovani anamnezy. Aspon tak to udelali pri druhym porodu…Ani jednou k nemu u me nakonec nedoslo (redeji snesu bolest nez predstavu, ze mam neco zabodnutyho v pateri, proste srab, no :lol: ):oops:

• Citovat
  • Upravit
14110
28.10.12 12:38

@Vydřice já po zkušenosti s prvním porodem ječela už ode dveří, že ho chci, paní doktorka se mi snažila jemně vysvětlit, že to asi nebude třeba, a le stála sem si tvrdě za svým.. celou jednu hodinu, než se malej narodil :))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vydřice
28.10.12 12:43
@aničkakytička píše:
@Vydřice já po zkušenosti s prvním porodem ječela už ode dveří, že ho chci, paní doktorka se mi snažila jemně vysvětlit, že to asi nebude třeba, a le stála sem si tvrdě za svým.. celou jednu hodinu, než se malej narodil :))))))
:lol: No, ja pri druhym porodu jela puvodne na kontrolu, ze nejak krvacim a prej ze otevrena na 3 8o :lol: Tak jsme to v poklidu sepsali, rekla jsem ze epidural nejspis chtit budu a kdyz prislo na vec, tak PA povida: radej si zatlacte :lol: A bylo… :oops:
U toho prvni to neproslo tedy hlavne proto, ze kdyz uz jsem byla rozhdnuta nechat si probodnout pater, tak anesteziolog musel akutne k cisari :zed: A mela jsem po ptakach.
  • Citovat
  • Upravit
9217
28.10.12 12:57

U nas sa chodi na kontroly do porodnice od nejakeho 36-37tt a vtedy, kto chce mat epiduralku pri porode, musi ist na vysetrenie na anesteziologiu, kde z krvnych tetsov zistuju, ci ju moze dostat.. Viem, ze sa jedna o trombofilne mutacie.. Ak ma niekto vysoke hodnoty, nemoze mu byt podana..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí