Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já epidurál měla a žádnej rozbor krve jsem na to nepotřebovala ![]()
Promiň, ale vůbec nerozumím dotazu
K čemu jako ten rozbor? Krom toho se divím že už myslíš na porod pokud jsi čerstvě těhotná ![]()
To proto, ze jsem prvni porod mela hrozny, tak mam strach. Epidural jsem nakonec mela a rozbor krve mi delali…trva to pres hodinu, nez maji vysledky
Ale k čemu? že ti vemou krev a podle toho zjistí jestli máš bolesti a podle toho ti dají nebo nedají epidural nebo jak? ![]()
Já měla epidurál až ke konci, čekat hodinu na výsledky, tak už mám odrozeno
A co jako z tý krve zjišťujou?
Hm, tak to presne nevim, ale kazdy ho mit nemuze…ale nejsem si jista, na co tu krev testuji. na bolest urcite ne ![]()
@Bajča Myslím,že epidural nemůže mít každý. Bere se krev aby zjistli poruchy srážlivosti krve. Kdyby nějaké žena měla nemůže myslím dostat epidural.Ale nevím to jistě. Roszbor krve se dělá kvůli případnému podání epiduralu, ale myslím že hodina než mají výsledky není tak hrozná. Já třeba epidural měla a už bych si ho naopak nikdy nedala. Víc škody jak užitku.
Krevní srážlivost testují. Při její poruše by byl epidurál kontraindikován. Takže se nedají udělat osm měsíců před porodem, protože je potřeba mít výsledky aktuální.
Jo jako nějakou snášenlivost na něj, nevím o tom že by se nejdřív brala krev a až po výsledcích se zavedl epidural, to se mi nezdá. Každopádně já odrodila 2× i bez něj ![]()
Jsou to testy na srážlivost a mám pocit že ještě na něco, berou tři zkumavky. lze rovnou u příjmu říct, že popř. chceš epidurál, ať ti krev vezmou rovnou. skutečně to trvá, půl hodiny až hodinu, než to udělají.
@Anonymní píše:
To proto, ze jsem prvni porod mela hrozny, tak mam strach. Epidural jsem nakonec mela a rozbor krve mi delali…trva to pres hodinu, nez maji vysledky
tak jsem měla první hroznej, a po epi se strašně ulevilo a za hodinu byla malá venku, a le do té doby běs.. ale uklidním tě, při druhém trvalo vše dvě hodinky, bez problému, super.. takl se neděs předem ![]()
Me taky pri prvnim porodu delali rozbor krve po pozadani o epidural. Trvalo to dlouho. Myslim, ze kdyz te prijmou, muzes rovnou rict, ze ho budes chtit a vezmou ti krev hned pri nataceni monitoru a sepisovani anamnezy. Aspon tak to udelali pri druhym porodu…Ani jednou k nemu u me nakonec nedoslo (redeji snesu bolest nez predstavu, ze mam neco zabodnutyho v pateri, proste srab, no
):oops:
@Vydřice já po zkušenosti s prvním porodem ječela už ode dveří, že ho chci, paní doktorka se mi snažila jemně vysvětlit, že to asi nebude třeba, a le stála sem si tvrdě za svým.. celou jednu hodinu, než se malej narodil ![]()
@aničkakytička píše:
@Vydřice já po zkušenosti s prvním porodem ječela už ode dveří, že ho chci, paní doktorka se mi snažila jemně vysvětlit, že to asi nebude třeba, a le stála sem si tvrdě za svým.. celou jednu hodinu, než se malej narodil
U nas sa chodi na kontroly do porodnice od nejakeho 36-37tt a vtedy, kto chce mat epiduralku pri porode, musi ist na vysetrenie na anesteziologiu, kde z krvnych tetsov zistuju, ci ju moze dostat.. Viem, ze sa jedna o trombofilne mutacie.. Ak ma niekto vysoke hodnoty, nemoze mu byt podana..
Holky, je mozne si nechat udelat rozbor krve na epidural jeste pred porodem? Kamaradka rodila v zahranici a tam to tak delali, tim padem nemusela resit, jestli uz je moc otevrena. Epidural rozhodne chci a rodit budu v Brne, asi v Bohunicich.
Anonym proto, ze tehotenstvi je zatim velmi cerstve