Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
No tak musíš hlavně vědět ty jestli vás uživíš, než se vyřeší alimenty atd.
Předběžné opatření můžeš dát klidně hned.
A z čeho chceš to bydlení platit, když už jsi teď na dávkách?
Zajdi se poradit na OSPOD, ale nejdřív počítej, zda své děti sama dokážeš uživit ![]()
Když jsem odcházela od fotra svého syna, tak jsem to vše řešila s právničkou. Poradila a poslala za mě žádosti k soudu. To můžeš klidně hned, protože ten soud bude stejně trvat, než bude. Ale přijde mu domů dopis s výzvou, tak asi bude lepší, když už budeš pryč
ale i tak to bude chvíli trvat. Víš kolik je samoživitelek a dítě mají u sebe? I když jsou třeba i na mateřský? Dostaneš příspěvek na bydlení a požádej si o všechno na co máš nárok.
Máma mi trochu finančně pomůže, plus mám práci na DPP. Ještě mám pár tisic rodičáku. Nějak bych to dala dohromady. Mladsi dcera má nastoupit do školky až v září. Všechny moje uspořené peníze padly během let na děti.
Tak rozhodne by o tom mel otec deti vedet, treba se o ne bude chtit starat a ty budes mit cas si vydelat.
I jestli si myslis, ze se chtit starat nebude nebo to neumí, nech vyjadreni na nem.
Pokud jsou deti male a ty na RD, zvaz vystridani se na rodicovske, at si muzes taky vydelat a deti maji co nejpevnejai vazbu s obema rodiči.
@Anonymní píše: Více
A nemůžeš jít k té mámě, alespoň než dcera nastoupí do školky? Jinak budeš dřít bídu s nouzí. Chtělo by to i dobrého právníka, ten taky není zadarmo..
Chci pro deto stridavou péči. Jako chlap je to zmetek, táta je dobrej.
@unuděná píše: Více
Bohužel máma má 1+1, takže to nejde. Nikoho jiného nemáme.
Tak máte prarodiče z druhé strany. Záleží, kde žiješ. Ale, seženeš nějaký pronájem, matce na rd s dvěma detma a bez peněz, tsk te zrovna pronajimatelé přednost nedávají. Jsi schopná to všechno zaplatit, i v případě, že se otec sekne a nepošle alimenty nebo si nevezme děti dle předchozí domluvy? Máš se kam vrátit do práce? Nebo budeš teprve za rok hledat nějakou práci? Jaké máš vzdělání a praxi? S dávkami bych moc nepočítala, od ledna se to má měnit, kdo ví, jak to pak bude.
A on bude se střídavkou souhlasit? On je dost podstatnej rozdíl když jste dva v jednom bytě, nebo by pak byl třeba týden na vše úplně sám. Nevím jakou má pracovní dobu, ale musel by děti vodit/vyzvedávat ze školky, školy atd. To ty budeš muset taky, to je jasný, a podle toho musíš mít práci. Není s ním nějaká rozumná domluva? Když píšeš že táta je dobre, tak by na děti měl brát ohledy.
A ty už máš to bydlení domluvené? Máš na kauci, budeš mít z čeho splácet atd.?
No tak chtít můžeš. Záleží jak to bude chtít i on. A co bude dělat s dcerou když nechodí do školky a bude ji mít u sebe třeba celý týden?
Být tebou tak zkusím sehnat tu školku co nejdřív. Zkus obvolat všechny možný v okolí, třeba někde mají místo ať si můžeš najít pořádnou prácim
@mado píše: Více
Nemáme prarodiče z druhé strany.
S alimenty od otce nijak nepočítám.
Nemám se kam vrátit do prace.
Práci si budu hledat v odvětví, kde mám 8 let praxi. Plus mám případně kurzy i na jiná zaměstnání.
Popř. klidne půjdu uklízet, jen nemuset dal bydlet s ním.
Ahoj. Chci odejít i s 2 detmi od ex-partnera (žijeme spolu ale nejsme partneri). Odejdu v místě bydliště, takže za to by mě u soudu napadnout snad nemohl. Nicméně nevím, kdy podat žádost o péči o děti. Před odchodem? Nebo po něm? A jak se na mě bude nahlížet jako na matku, co má sice praci na DPP z domova, ale jinak pobírá i příspěvky od státu? Uváži soud, ze se mohu o deti starat nebo musím počkat než půjde mladší do školky a najít si práci na HPP a pak odejít? Ráda bych co nejdříve, s ex se to nedá vydržet.