Kdy podat žádost o péči po rozchodu

Anonymní
1.11.24 08:29

Rozchod, 2 deti, bez bydlení

Ahoj. Chci odejít i s 2 detmi od ex-partnera (žijeme spolu ale nejsme partneri). Odejdu v místě bydliště, takže za to by mě u soudu napadnout snad nemohl. Nicméně nevím, kdy podat žádost o péči o děti. Před odchodem? Nebo po něm? A jak se na mě bude nahlížet jako na matku, co má sice praci na DPP z domova, ale jinak pobírá i příspěvky od státu? Uváži soud, ze se mohu o deti starat nebo musím počkat než půjde mladší do školky a najít si práci na HPP a pak odejít? Ráda bych co nejdříve, s ex se to nedá vydržet.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35676
1.11.24 08:37

No tak musíš hlavně vědět ty jestli vás uživíš, než se vyřeší alimenty atd.
Předběžné opatření můžeš dát klidně hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.11.24 08:39

A z čeho chceš to bydlení platit, když už jsi teď na dávkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.11.24 08:44

Zajdi se poradit na OSPOD, ale nejdřív počítej, zda své děti sama dokážeš uživit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
1.11.24 08:58

Když jsem odcházela od fotra svého syna, tak jsem to vše řešila s právničkou. Poradila a poslala za mě žádosti k soudu. To můžeš klidně hned, protože ten soud bude stejně trvat, než bude. Ale přijde mu domů dopis s výzvou, tak asi bude lepší, když už budeš pryč :lol: ale i tak to bude chvíli trvat. Víš kolik je samoživitelek a dítě mají u sebe? I když jsou třeba i na mateřský? Dostaneš příspěvek na bydlení a požádej si o všechno na co máš nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 08:59

Máma mi trochu finančně pomůže, plus mám práci na DPP. Ještě mám pár tisic rodičáku. Nějak bych to dala dohromady. Mladsi dcera má nastoupit do školky až v září. Všechny moje uspořené peníze padly během let na děti.

• Citovat
  • Upravit
2667
1.11.24 09:02

Tak rozhodne by o tom mel otec deti vedet, treba se o ne bude chtit starat a ty budes mit cas si vydelat.
I jestli si myslis, ze se chtit starat nebude nebo to neumí, nech vyjadreni na nem.
Pokud jsou deti male a ty na RD, zvaz vystridani se na rodicovske, at si muzes taky vydelat a deti maji co nejpevnejai vazbu s obema rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.11.24 09:02
@Anonymní píše: Více

A nemůžeš jít k té mámě, alespoň než dcera nastoupí do školky? Jinak budeš dřít bídu s nouzí. Chtělo by to i dobrého právníka, ten taky není zadarmo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 09:14

Chci pro deto stridavou péči. Jako chlap je to zmetek, táta je dobrej.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 09:15
@unuděná píše: Více

Bohužel máma má 1+1, takže to nejde. Nikoho jiného nemáme.

• Citovat
  • Upravit
21776
1.11.24 09:20

Tak máte prarodiče z druhé strany. Záleží, kde žiješ. Ale, seženeš nějaký pronájem, matce na rd s dvěma detma a bez peněz, tsk te zrovna pronajimatelé přednost nedávají. Jsi schopná to všechno zaplatit, i v případě, že se otec sekne a nepošle alimenty nebo si nevezme děti dle předchozí domluvy? Máš se kam vrátit do práce? Nebo budeš teprve za rok hledat nějakou práci? Jaké máš vzdělání a praxi? S dávkami bych moc nepočítala, od ledna se to má měnit, kdo ví, jak to pak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33484
1.11.24 09:35

A on bude se střídavkou souhlasit? On je dost podstatnej rozdíl když jste dva v jednom bytě, nebo by pak byl třeba týden na vše úplně sám. Nevím jakou má pracovní dobu, ale musel by děti vodit/vyzvedávat ze školky, školy atd. To ty budeš muset taky, to je jasný, a podle toho musíš mít práci. Není s ním nějaká rozumná domluva? Když píšeš že táta je dobre, tak by na děti měl brát ohledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.11.24 09:38

A ty už máš to bydlení domluvené? Máš na kauci, budeš mít z čeho splácet atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35676
1.11.24 09:54

No tak chtít můžeš. Záleží jak to bude chtít i on. A co bude dělat s dcerou když nechodí do školky a bude ji mít u sebe třeba celý týden?
Být tebou tak zkusím sehnat tu školku co nejdřív. Zkus obvolat všechny možný v okolí, třeba někde mají místo ať si můžeš najít pořádnou prácim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 11:18
@mado píše: Více

Nemáme prarodiče z druhé strany.
S alimenty od otce nijak nepočítám.
Nemám se kam vrátit do prace.
Práci si budu hledat v odvětví, kde mám 8 let praxi. Plus mám případně kurzy i na jiná zaměstnání.
Popř. klidne půjdu uklízet, jen nemuset dal bydlet s ním.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna