Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den,
už jsem zoufalá, proto píši o radu tady.
Je to něco málo přes týden co mě opustil přítel. Já 25 let on 22 let. Už jsme před 5 lety spolu chvíli chodili jen se tenkrát vrátil po měsíci k bývalé přítelkyni. Byli jsme spolu půl roku i spolu bydleli. Všechno bylo v pořádku ani jsme se nehádali nic. Hodně jsme toho spolu za tu dobu prožili od dovolené v zahraničí, víkendové dovolené i výletů. Všichni okolo včetně jeho rodiny viděli, že semnou je šťastný. V úterý před rozchodem jsme byli na dovolené zaplatili si krásný apartmán a on mi řekl ( že nic neplánuje, ale že by mě tam asi nikdo jiný nevzal kromě toho kdybych začala chodit s mým jedním kamarádem, že ten má více peněz než on ) Potom mi na večeři řekl, že mě nemá důvod nevěřit, protože jsem mu nikdy neublížila. Ve čtvrtek mi řekl, že pojedu na brigádu navečer( pak jsem se dozvěděla, že asi na žádné nebyl ) a že by pro mě udělal úplně všechno na světě, že ví že někdy není nejlepší přítel ale udělá pro mě všechno, večer něž přijel domů mi ještě napsal že me hrozně moc miluje a chce abych to věděla, pak přišel s tím, že se jeden jeho kamarád z naší party rozešel s přítelkyní a řekl, že teď to bude starý dobrý on bude chodit ven zase a tak. V něděli vše bylo také v pořádku celý den, pak jsem odešla na 10 minut do druhého patra baráku a vrátila jsem se v začal být divný najednou mi řekl, že měl sen kde jsem si psala s tím kamarádem a podíval se mi do telefonu a že jsem poslala stejné své fotky ve stejné době co jemu a ještě už jsme spolu chodili. Ukázala jsem mu, že jemu jsem je poslala rok před tím. Nechtěl semnou vůbec mluvit a do půl hodiny byl ze všim všudy zabalený. Potom mi odpověděl na dlouhou zprávu kde jsem mu to i vysvětlila ( fotky jsem poslala kamarádovi, když jsme to spolu zkoušeli a ex jsem je poslala rok na to a en protože jsem si měla ze srandy něco vyžehlit a bohužel jsem jiné aktuální které by ještě neměl neměla já. ) Odepsal, že jsem mu tímhle ublížila a zlomil hůl nad všemi ženskými a že chce být sám a až se oba sklidníme můžeme se sejít a promluvit, ale že už se to nevrátí. ( Nutno podotknout, že jeho ex on podvedl několikrát za 7 let vztahu a ona jeho jednou ke konci a to se dozvěděl až po rozchodu ) Já ho nikdy nepodvedla ani bych to neudělala šíleně moc ho miluji. Psala jsem mu pak ještě, že já mu dala šanci druhou a on mě ne i jsem se mu omluvila za to že jsem tedy poslala stejné fotky ale zase mu dokázala že to bylo ale ještě když my dva spolu nebyli. Napsal jen že už to mám nechat být, omluvu že přijímá a váží si že jsem mu dala druhou šanci, ale že on tohle nepřejde. ( psali jsme si ještě že si myslím, že je v tom jíná, že jinak by tohle nebyl důvod k rozchodu a on že není a že jsem jak všichni ostatní co si to myslí. ) Mluvila jsem s jeho kamarádem ten mi řekl, že párkrát za ním byl s tím, že neví jestli chce být sám nebo ne. Kamarád mu řekl, že nemá blbout že takovou holku už nenajde co by pro něj i dýchala. Ve čtvrtek před rozchodem byl prý v pohodě.
Už je to přes týden já nic nejedla, moc nepiju ani nespím. Stále brečím. Všichni říkají, že mu to dojde jenže se bojím, že nedojde. Nevím vůbec co mám dělat a jak to zachránit nechci mu psát a stíhat ho abych to tím nezhoršila. Hrozně moc ho chci zpátky. I přes to, že už je to po druhé co on mě ublížil. A když si dám nějaký příběh pokažde si ho prohlídne může to něco znamenat?
Moc děkuji a omlouvám se za tak dlouhou zprávu.
Kdo chce důvod, vždy si ho najde. Jemu nejde o žádné fotky. Neumí mluvit na plnou hubu a místo toho vytáhne srabácky něco, jen aby nebyl za toho špatného on. Místo toho nechá tebe, aby jsi si vyčítala konec vašeho vztahu. Ale co čekat.. je to děcko. Podle mě buď ho to táhne za jinou a nebo prostě vztah nechce. O fotkách to fakt není. Kor, když jste spolu v té době nebyli. Není důvod ho chtít zpátky. Pokud máš nějakou sebeúctu..
On je ještě děcko, stejně mu budou přednější kamarádi a kdo co říká nebo už má oči na jiný
najdi si normalního chlapa a ne tohle
Mne to prijde typické chování někoho, kdo sám zanáší jinde, vztah chce ukončit a hledá k tomu jakoukoli záminku, aby z toho on vyšel jako ten lepší. A ještě ti leze do telefonu. Nevrátí se
@Soher píše:
Kdo chce důvod, vždy si ho najde. Jemu nejde o žádné fotky. Neumí mluvit na plnou hubu a místo toho vytáhne srabácky něco, jen aby nebyl za toho špatného on. Místo toho nechá tebe, aby jsi si vyčítala konec vašeho vztahu. Ale co čekat.. je to děcko. Podle mě buď ho to táhne za jinou a nebo prostě vztah nechce. O fotkách to fakt není. Kor, když jste spolu v té době nebyli. Není důvod ho chtít zpátky. Pokud máš nějakou sebeúctu..
Kolegyně z práce mi říkala, že to o fotkách není. Bojím se, že jsem se tak zamilovala a žádnou sebúctu teď nemám. Jen přemýšlím nad tím co dělat, aby jsem ho získala zpátky i když na jednu stranu si říkám, že je to asi kravina. Já do vztahu dala všechno zatím co jemu to asi nestačilo.
@Tichošlápek píše:
Mne to prijde typické chování někoho, kdo sám zanáší jinde, vztah chce ukončit a hledá k tomu jakoukoli záminku, aby z toho on vyšel jako ten lepší. A ještě ti leze do telefonu. Nevrátí se
Taky jsem mu psala jestli na mě zkouší podle sebe soudím tebe. To mi několikrát říkal, že mě by nepodvedl raději by se semnou rozešel, tak byl srab a nedokázal to říct na rovinu. Říkají, že to prý pozná. Měl všechno, uvařeno, upečeno a i svačiny do práce. Sex nám taky klapal a dost. Furt jsem vymýšlela čím mu udělat radost. No a dopadla jsem takhle.
@Pavlucha97 píše:
Taky jsem mu psala jestli na mě zkouší podle sebe soudím tebe. To mi několikrát říkal, že mě by nepodvedl raději by se semnou rozešel, tak byl srab a nedokázal to říct na rovinu. Říkají, že to prý pozná. Měl všechno, uvařeno, upečeno a i svačiny do práce. Sex nám taky klapal a dost. Furt jsem vymýšlela čím mu udělat radost. No a dopadla jsem takhle.
Myslíte, že to opravdu pozná dojde mu to třeba? Já sem vážně straně moc zamilovaná žádný rozchod semnou neudělal to co tenhle. Nevím vůbec co dělat dále.
To se nedalo docist.
Pokud se ve cztahu zacne vsechno takto pitvat, tak je to mrtvy. Nema to cenu, ver mi.
Za chlapa mluvi ciny, ne nakecany slova a lajky na facebooku.
@Pavlucha97 píše:
Priste fakt nedelej prvni posledni, muzi chteji partnerku, ne oddanou sluzku! Vubec si te nemuze vazit.
@Pavlucha97 píše:
Dobrý den,
už jsem zoufalá, proto píši o radu tady.Je to něco málo přes týden co mě opustil přítel. Já 25 let on 22 let. Už jsme před 5 lety spolu chvíli chodili jen se tenkrát vrátil po měsíci k bývalé přítelkyni. Byli jsme spolu půl roku i spolu bydleli. Všechno bylo v pořádku ani jsme se nehádali nic. Hodně jsme toho spolu za tu dobu prožili od dovolené v zahraničí, víkendové dovolené i výletů. Všichni okolo včetně jeho rodiny viděli, že semnou je šťastný. V úterý před rozchodem jsme byli na dovolené zaplatili si krásný apartmán a on mi řekl ( že nic neplánuje, ale že by mě tam asi nikdo jiný nevzal kromě toho kdybych začala chodit s mým jedním kamarádem, že ten má více peněz než on ) Potom mi na večeři řekl, že mě nemá důvod nevěřit, protože jsem mu nikdy neublížila. Ve čtvrtek mi řekl, že pojedu na brigádu navečer( pak jsem se dozvěděla, že asi na žádné nebyl ) a že by pro mě udělal úplně všechno na světě, že ví že někdy není nejlepší přítel ale udělá pro mě všechno, večer něž přijel domů mi ještě napsal že me hrozně moc miluje a chce abych to věděla, pak přišel s tím, že se jeden jeho kamarád z naší party rozešel s přítelkyní a řekl, že teď to bude starý dobrý on bude chodit ven zase a tak. V něděli vše bylo také v pořádku celý den, pak jsem odešla na 10 minut do druhého patra baráku a vrátila jsem se v začal být divný najednou mi řekl, že měl sen kde jsem si psala s tím kamarádem a podíval se mi do telefonu a že jsem poslala stejné své fotky ve stejné době co jemu a ještě už jsme spolu chodili. Ukázala jsem mu, že jemu jsem je poslala rok před tím. Nechtěl semnou vůbec mluvit a do půl hodiny byl ze všim všudy zabalený. Potom mi odpověděl na dlouhou zprávu kde jsem mu to i vysvětlila ( fotky jsem poslala kamarádovi, když jsme to spolu zkoušeli a ex jsem je poslala rok na to a en protože jsem si měla ze srandy něco vyžehlit a bohužel jsem jiné aktuální které by ještě neměl neměla já. ) Odepsal, že jsem mu tímhle ublížila a zlomil hůl nad všemi ženskými a že chce být sám a až se oba sklidníme můžeme se sejít a promluvit, ale že už se to nevrátí. ( Nutno podotknout, že jeho ex on podvedl několikrát za 7 let vztahu a ona jeho jednou ke konci a to se dozvěděl až po rozchodu ) Já ho nikdy nepodvedla ani bych to neudělala šíleně moc ho miluji. Psala jsem mu pak ještě, že já mu dala šanci druhou a on mě ne i jsem se mu omluvila za to že jsem tedy poslala stejné fotky ale zase mu dokázala že to bylo ale ještě když my dva spolu nebyli. Napsal jen že už to mám nechat být, omluvu že přijímá a váží si že jsem mu dala druhou šanci, ale že on tohle nepřejde. ( psali jsme si ještě že si myslím, že je v tom jíná, že jinak by tohle nebyl důvod k rozchodu a on že není a že jsem jak všichni ostatní co si to myslí. ) Mluvila jsem s jeho kamarádem ten mi řekl, že párkrát za ním byl s tím, že neví jestli chce být sám nebo ne. Kamarád mu řekl, že nemá blbout že takovou holku už nenajde co by pro něj i dýchala. Ve čtvrtek před rozchodem byl prý v pohodě.
Už je to přes týden já nic nejedla, moc nepiju ani nespím. Stále brečím. Všichni říkají, že mu to dojde jenže se bojím, že nedojde. Nevím vůbec co mám dělat a jak to zachránit nechci mu psát a stíhat ho abych to tím nezhoršila. Hrozně moc ho chci zpátky. I přes to, že už je to po druhé co on mě ublížil. A když si dám nějaký příběh pokažde si ho prohlídne může to něco znamenat?
Moc děkuji a omlouvám se za tak dlouhou zprávu.
Ale on nemá zájem o nějaké vysvětlování, ani o vracení se zpět. Jen čekal, co bude moct využít proti tobě, aby to ukončil a vinu hodil na tebe.
Jste spolu od jeho 17 let, chlapec je evidentně nevybouřen a neví co chce. Má pocit, že si toho s kamarády a ženskýma asi moc neužil a ty jsi ho brzdila.
Je to děcko, který ti nestojí za takový trápení. Nečekej na něj a začni žít svůj život…
@Lucie_Sx píše:
Priste fakt nedelej prvni posledni, muzi chteji partnerku, ne oddanou sluzku! Vubec si te nemuze vazit.
Jo dávám si vinu sama sobě, že jsem vše pokazila.
@Pavlucha97 píše:
Jasně, postavila jsi se do role služky, co udělá první poslední a on si tě přestal vážit a proto mu nedělá problém, to na tebe takto hodit. Přece by jsi nečekala, že se přizná, že někoho měl/má a toto na tebe zahrál jen, aby před okolím vypadal líp? ![]()
@Keyllah píše:
Ale on nemá zájem o nějaké vysvětlování, ani o vracení se zpět. Jen čekal, co bude moct využít proti tobě, aby to ukončil a vinu hodil na tebe.
Jste spolu od jeho 17 let, chlapec je evidentně nevybouřen a neví co chce. Má pocit, že si toho s kamarády a ženskýma asi moc neužil a ty jsi ho brzdila.
Je to děcko, který ti nestojí za takový trápení. Nečekej na něj a začni žít svůj život…
Jen právě nevím, jak začít žít svůj život. Bojím se, že už se takhle nezamiluji. Měli jsme toho spolu neskutečně moc společného.
@Pavlucha97 píše:
Jo dávám si vinu sama sobě, že jsem vše pokazila.
Není to tvoje vina, odešel on dobrovolně. A pro příště, nesnaž se dělat někomu matku a animátorku jen aby s tebou byl že ti za to bude vděčný. Je prostě moc mladý na vztah jaký chceš ty.
@Keyllah píše:
Jasně, postavila jsi se do role služky, co udělá první poslední a on si tě přestal vážit a proto mu nedělá problém, to na tebe takto hodit. Přece by jsi nečekala, že se přizná, že někoho měl/má a toto na tebe zahrál jen, aby před okolím vypadal líp?
Jo asi to vážně zahrál na to, aby on vypadal dobře. Chtěla bych mu ale nějak naspsat a dát mu tedy najevo, že mi tohle vše došlo jaký je a co udělal.