Rozchod po 4 letech

1
30.3.24 09:10

Rozchod po 4 letech

Dobrý den,
Před týdnem jsem se rozešla s přítelem po 4 letech… oběma nám je 24 let. Neskutečně mě to bolí a trápím se. Byly tam věci, ve kterých jsme se rozcházeli a neměli jsme jeden pro druhého pochopení, skrz špatnou komunikaci, kterou jsem mu neustále vytýkala… zažili jsme si dost krásných chvil, ale já nevím, jak dál, už jsme spolu skoro 2 roky bydleli a nějak to klapalo ale já bývala doma dost často sama, protože se honil do práce, brigády nebo dělal něco na počítači. Nebyl tam zkrátka prostor pro nás dva, což mi řekl, že pro něj je lepší trávit čas ve společností lidí se mnou, než abychom si zašli někam spolu na procházku…Hlavním kamenem úrazu bylo i to, že on absolutně nechce děti a svatbu, ale spíš mi jde o ten rodinný život, je o tom přesvědčený a čas to u něj nezmění.. byly tam i chyby, které jsem udělala i já špatně, ale všechno vycházelo z toho špatného pochopení toho druhého, shodli jsme se, že zkrátka pro sebe nejsme kompatibilní, ale ono to tak bolí. On byl skvělej, hodný, byl mi podporou, ale někdy to tam taky drhlo skrz nepochopení potřeb druhé strany… lituju, že je konec, ale rozum mi říká, že to tak mělo být, protože poslední 3 měsíce jsme byli jako spolubydlící. Je mi 24 a bojím se samoty a že si už nikdy tak hodného kluka nenajdu… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2924
30.3.24 09:20

Tak myslim, že jedna jediná věc je na tom klíčová - že on nechce děti a svatbu. Chápu to teda tak, že ty jo. Potom je úplně zbytečný přemýšlet nad čímkoliv dalším. I kdyby to byl ten nejhodnější, nejmilejší chlap na světě. Je to k ničemu. Nechce děti. Hotovo. Jiný řešení prostě neni. Lepší začínat znova mladá po 4 letech, než po 15ti se splašenýma biohodinama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
30.3.24 09:40

Vidím tam tři hlavní body:
1. lepší je pro něj trávit čas s tebou ve společnosti lidí, ne trávit ho ve dvou
2. nechce si mě vzít
3. nechce se mnou děti

Tohle jsou red flag jako prase, že tě měl maximálně tak nějak rád.
Nemyslím si, že tohle je aspirant na partnera roku, takže vůbec nemusíš litovat.
Myslím, že v pohodě najdeš x dalších hodných, milých, co ti budou oporou, budou s tebou chtít trávit chvilky ve dvou, nebudou před tebou utíkat do práce a moc rádi tě požádají o ruku.
Uvidíš, až budeš ve vztahu, že budeš děkovat, že ses s tímto ex rozešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
30.3.24 10:00

Tak je mu 24 let, to se mu jako nedivím, že se nežene do svatby a dětí. Najdi si někoho třeba o 5-10 let staršího. Nejspíš jsi introvert bez přátel, najdi si někoho podobného, rodinně založeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
30.3.24 10:15

Ve vztahu se potřebuješ zhodnout na životním stylu, penězích, místě bydlení, četnosti a charakteru sexuálního života a dětech. Minimálně dvě z těchto zásadních věcí u Vás naprosto nefungovaly, v podstatě ani nevím, proč jste spolu bydleli. Že se milujete nebo jste se milovali, je naprosto nepodstatné, když ty věci, které jsem napsala, nefungují.
Ten rozchod tě po těch letech samozřejmě bolí, odžij si to, ale dost dost těžko budeš hledat člověka, který by se k tobě tak moc nehodil.
A příště neztrácej čas, s nekompatibilními lidmi, nebo ne tolik času, protože doteď jsi ten čas měla, ale pokdu chceš rodinu, tak teď už je blbost trávit 4 roky s člověkem, co ne nebo alespoň ne s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8829
30.3.24 10:36
@Tashe píše: Více

Jsi ještě mladá. Kde máš napsáno, že už nikdy hodného kluka nenajdeš? Jenom proto, že se bojíš a myslíš si něco takového s ním budeš, ikdyž se evidentně k sobě nehodíte?
Dej tomu čas. Tenhle nebude tvůj jediný do konce života, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
30.3.24 10:45

@Tashe Hlavne se nauč žít sama se sebou. Možná tě cítil jako závaží a na rodinu nebyl zralý. Ty ale také ne. Za své štestí jsi zodpovědná sama. Kdyz je k tomu bezva parťák, je to fajn. Ale podle mě je brzy. Ty nemáš žádné koníčky, kamarádky, chuť na další praxi a vzdělávání nebo chuť cestovat? Kdy, když ne teď. S dětmi s hypotékou to půjde o mnoho hůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 14:22

Chápu tvoje obavy a bolest. Takhle mi skončil vztah po 6 letech, s ex jsme zůstali kamarádi, bolelo to, ale měli jsme oba jiné filozofie. Poslední měsíce to byl velmi odcizený vztah, ve kterém se muselo něco změnit - buď jít od sebe, nebo udělat další kroky k sobě. Naše filozofie byly tak rozdílné, že to skončilo rozchodem, a oba jsme si za nějakou dobu našli partnery ušité na míru pro nás :)
Nějakou chvíli mi trvalo, než jsem se s tím smířila a pochopila, že to bylo pro oba to nejlepší, protože jsme se trápili navzájem - právě tím nepochopením druhého. Přitom je taky hodný, stabilní, podpora, atd, jen ta kompatibilita budoucností tam nebyla, a to je obrovský problém. Hodný a stabilní může být i kamarád, ale partner musí sdílet vizi budoucna a společné cíle.
Pokud to nebyl vztah, ve kterém jsi spokojená, a tvůj protějšek měl stejnou vizi budoucna, tak neboj, přijde někdo, kdo to bude mít stejně nastavené jako ty. Hodně sil, dokáže to být těžké, rozumové rozchody dávají více pochybností o správném rozhodnutí, ale věř mi, bylo to správné!

• Citovat
  • Upravit
698
31.3.24 14:36

Chlap, který teď má názor ve 24 letech, že nikdy nechce děti a svatbu? Tak tomu tedy opravdu nevěř, za deset let bude mít jiný názor, možná mu to bude trvat i dvacet let než dojde k tomu, že chce rozšířit svůj genetický materiál. Pak třeba i zjistí, že má pomalé spermie a nakonec opravdu mít děti nebude, i když změní v průběhu let názor. Teď je moc mladý a asi i nevybouřen. Můj chlap například nechtěl děti ani ve 30ti a nechal mě čekat ještě dalších 5 let, než tedy dospěl k názoru, že děti ano. Ty máš krásný roky před sebou a do deseti let určitě budeš mít rodinu a milujícího partnera, jen se tomu musí jít i naproti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí