Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne - promlouvat si fakt nemá cenu. Skončilo to, nevyšlo to, oba jste to rozbili rukou společnou a nerozdílnou.
Ne, na antikoncepci takovéhle chování se úplně svést nedá.
Ano, jsi emočně nevyrovnaná a vztahy a vnímání potřeb toho druhého ti asi úplně nejde. Ano, teď jsi rozbitá z rozchodu, takže jsi ještě nevyronvanější a vidíš se jako nejhorší na světě.
Dej si čas, buď na sebe hodná, smiř se s tím, že se to rozbilo.
Příště se stěhuj dohormady s někým až po té, co spolu budete na delší dovolené, kde se budete muset domlouvat na věcech a až po první velké hádce, kde se naučíte jak kdo řeší konflitky a najdete nějaké rozumné cesty jak konflitky řešit.
Jestli to chceš s někým řešit, tak spíš v psychoterapii, než koučováním, protože se budeš muset pouštět do nějakého seboznání a nebude asi úplně příjemné - chceš spíš hloubku než rychlá koučovací řešení a techniky.
Jako že ses chovala jako kráva kvůli antikoncepci?
Ne, to opravdu ne. Máš poučení pro příště, štěknu doma nikdo normální mít nechce.
@Anička44 píše:
Zdravím,Před 3 měsícema jsme se rozešli s přítelem, bylo jsme spolu 7 měsíců. Za me vyjimecnej a moc hodnej kluk. Zacala jsem brat antikoncepci bejem vztahu a po 2 mesicich hned vysadila, prislo mi, ze ma velkej dopad na moji psychiku. Zacinala jsem mit i pocit, ze me prestava mit rad, no nebylo to uz takovy jako na zacatku a i jsme spolu mesic bydleli a ja ho peskovala casti za nadobi a uklid atd. kazdy den brecela a parkrat v aufekti rekla i osklivy slovo na nej…ja konflikty resila a on naopak to dusil v sobe. No tozchazeli jsme se s tim, ze vlastne ja jsem ta spatna a za vsechno muzu ja…do ty doby jsem se proste chovala tak ze mi neprislo nic spatne ale i kamaradka mi rekla, ze se vlastne chovam blbe a nevazim si ho atd. a na me padly takovy vycitky, ze jsem opet kazdy den brecela a nemohla spat a po rozchodu i tejden prakticky nejedla. I kdyz se snazim se zamestnavat a myslet na neco jineho, tak mam furt stale vycitky a ze jsem si nechala utect hodnyho kluka a nedokazu se s tim smirit…furt se vracim do minulosti a nekde uvnitr me to hodne zmenilo a nelibi se mi to. Co by jste mi doporucili? Myslite, ze antikoncepce muze mit dlouhodobej neg. ucinek na psychiku i po vysazeni? Nebo me jen kouse svedomi? Mam ho kontaktovat a zkusit si znovu promluvit, treba by se mi ulevilo? Nebo zkusit psychologa/kouce?
Ne, antikoncepcí to nebylo.
Jak se k sobě chovali vaši doma?
Ještě jsem si přečetla tvoje předchozí diskuse a jo psycholog by byl nejlepší. Ten tvůj kluk taky nebyla asi úplně žádná výhra, ale ty jsi taky zvláštní osoba.
Z toho co píšeš usuzuji, že oba nejste zralí (na vztah). Nicméně každá zkušenost posouvá dál, i tato. Nemyslím si, že je vše Tvá chyba. Rozchod je chyba Vás obou. Pokud mu vadilo Tvé chování, měl o tom mluvit. Člověk si ani mnohdy neuvědomuje, že dělá něco špatně (přejímá různé vzorce chování…). Tys řešila moc, on málo. ![]()
Určitě to je něco, na čem se dá zapracovat. Chyby má každý.:-)
Zdravím,
Před 3 měsícema jsme se rozešli s přítelem, bylo jsme spolu 7 měsíců. Za me vyjimecnej a moc hodnej kluk. Zacala jsem brat antikoncepci bejem vztahu a po 2 mesicich hned vysadila, prislo mi, ze ma velkej dopad na moji psychiku. Zacinala jsem mit i pocit, ze me prestava mit rad, no nebylo to uz takovy jako na zacatku a i jsme spolu mesic bydleli a ja ho peskovala casti za nadobi a uklid atd. kazdy den brecela a parkrat v aufekti rekla i osklivy slovo na nej…ja konflikty resila a on naopak to dusil v sobe. No tozchazeli jsme se s tim, ze vlastne ja jsem ta spatna a za vsechno muzu ja…do ty doby jsem se proste chovala tak ze mi neprislo nic spatne ale i kamaradka mi rekla, ze se vlastne chovam blbe a nevazim si ho atd. a na me padly takovy vycitky, ze jsem opet kazdy den brecela a nemohla spat a po rozchodu i tejden prakticky nejedla. I kdyz se snazim se zamestnavat a myslet na neco jineho, tak mam furt stale vycitky a ze jsem si nechala utect hodnyho kluka a nedokazu se s tim smirit…furt se vracim do minulosti a nekde uvnitr me to hodne zmenilo a nelibi se mi to. Co by jste mi doporucili? Myslite, ze antikoncepce muze mit dlouhodobej neg. ucinek na psychiku i po vysazeni? Nebo me jen kouse svedomi? Mam ho kontaktovat a zkusit si znovu promluvit, treba by se mi ulevilo? Nebo zkusit psychologa/kouce?