Rozchod rodičů, jak postupovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.1.25 17:10

Rozchod rodičů jak postupovat

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat odešla jsem od partnera nešlo to už vydržet, hádání poslouchání jak jsem matka na prd slušně řečeno že jsem úplně blbá bydleli jsme s tchýni která nám do všeho kecala vydržela jsem to 7let teď jsem vzala děti k babičce, tchýně vyhrožuje sociálkou co mám dělat jak mám postupovat? Jít na sociálku, tatínkovi nebudu bránit ve styku s dětma spíš co se dělá v takové situaci

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8404
4.1.25 17:25
@Anonymní píše: Více

A v čem ti konkrétně vyhrožuje socialkou? Že pro děti nemáš vhodné podmínky? Nemají co jíst? Že se o ně nestaráš….nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.25 17:31

@izabe ne že je odvádím pryč jíst co mají postaráno o ně je také
Vždycky mi vyhrožovali že pokud odejdu je to rodina právníků a že boj o děti prohraju, děti mu chci dát ale bojím se že mi je nevrátí, nevím co čekat kord od tychne té je 70let
Ale nevím jak v takové situaci postupovat
Děkuji za jakoukoliv radu

• Citovat
  • Upravit
32873
4.1.25 17:50

Zašla bych na ospod a poradila se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
4.1.25 17:57

Jak ses s dětmi odstěhovala daleko?
Budete schopni s otcem uzavřít dohodu o péči?
Je potřeba podat návrh k soudu na určení péče a výživy. Pokud je otec z právnické rodiny, našla bych si právní zastoupení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
4.1.25 17:59

Pokud nejsi alkoholicka, fetacka nebo bezdomovec, zadne deti ti nevezmou, budete mit pravdepodobne stridavou peci. Jste sezdani? Pokud ano, stejne musi rozhodnout soud. Zajdi na ospod rovnou. Nevim cim ti jako vyhrozuji, socialka neni gestapo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
4.1.25 18:05

Zajdi na OSPOD, budeš muset podat k soudu žádost o svěření do péče. Připrav se ovšem na to, že pokud bude mít otec zájem, dostane střídavou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35593
4.1.25 18:22

Předběžné opatření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
4.1.25 18:28
@JancaS84 píše: Více
Předběžné opatření je dočasné ošetření poměrů a musí k tomu být pádný důvod. Těžko říct, jestli v tomto případě by bylo důvodné. Moc informací zatím nevíme. Zároveň pokud je otec rozumný, šla bych cestou dohody. Spor o děti s advokátem by nemusel být vůbec příjemnou záležitostí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 00:28

@Janli děkuji za odpověď synovi je 5 let dceři jsou 4 roky ji budou střídavá péče tudíž nepřipadá v úvahu ještě ke všemu má syn zdravotní problémy od lékaře potvrzené a střídavou péči bych nedovolila
Odstěhovali jsme se s Prahy západ do Příbrami tatínek si je brát může o víkendu ale nemají 2 školky jak by se to dělalo? Nejde mít týden školku v Příbrami a 7 dní na Praze západ
Matka jsem slušná starám se o děti všechno jsem zařídila

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 00:29

@alu18 dobře moc děkuji, chtěla jsem se domluvit synovi je 5 let dceři budou 4 roky střídavá péče u takhlen malých dětí nejde
Mockrát děkuji

• Citovat
  • Upravit
108
5.1.25 07:27

Otec musí se stěhováním dětí souhlasit. Dostala jsi od otce souhlas? Pokud ne, mohl by žádat o navrácení dětí do bydliště přes soud. Střídavá péče u dětí 4 a 5 let možná je a děje se. Střídání dvou školek nebo škol se bohužel taky občas děje, což jen pro mě nepochopitelný. Jaká je mezi vámi nyní vzdálenost, kolik času zabere cesta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15123
5.1.25 07:41

O střídavé péči nerozhodujes ty. Se prober. A děti nejsou mimina, takže stridavku soud klidně schválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
5.1.25 07:44

Oba rodiče máte stejná práva. Buď se dohodnete- budete souhlasit oba nebo rozhodne soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
5.1.25 07:52

O střídavé péči nerozhoduješ ty, takže nemáš co dovolovat a zdravotní indispozice dítěte není překážkou střídavě péče. Pokud otec není mentálně retardovaný, není problém, aby se střídavě staral i o nemocné dítě.

Ano odvezla jsi děti z jejich místa bydliště bez souhlasu otce, ano může to být problém a otec ti může zavařit. Že se neumíte domluvit, není problém dětí a ani soudu.
Obrať se na ospod a doporučuji spolknout svoje ego a domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný