Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Budeš se muset soudit.. Soud má dá alimenty plus výživné na tebe.. A máš klid, žádné hadky o tom, že posílat tolik nebude… Vybavicku by měla jít napůl, ale nevím jak to je, když ti je bez uctenek ![]()
Tak jdi na soud. Nechápu, proč se s ním bavíš, když to nejde. Vezmi si účtenky a požaduj proplacení poloviny.
@Pidulka1991 jenže on má v práci tak malý příjem, že je lepší dohoda než soud, dostává peníze bokem a přiznanou minimální mzdu, to mu taky soud může určit 1200 kč měsíčně.. a akorát si ho ještě víc znepřátelím..
Jen mě zajímalo, jestli je normální zaplatit půlku, i když nežijeme ve společné domácnosti
Co je ti po tom, zda si ho znepřátelíš. Normálně bych mu pohrozila finančákem a všemi možnými kontrolami na firmu.
Ahoj, mam pocit ze penize na vybavicku z nej nedostanes ![]()
Nicmene k tve otazce, jediny co zmuzes, je s nim rozjet soud a pripadne svemu pravnikovi predlozit uctenky za to co jsi koupila a soud maximalne muze urcit jednorazovy prispevek pro tebe… kdyz byste byvali manzele, chlap by ti musel platit alimenty, tam to je nejak specifikovany, abys nemela nizsi zivotni uroven, je tam pak vyzivovaci povinnost na dite i manzelku…
Co se alimentu tyce, pokud ma priznanou minimalni mzdu, musi mu zustat zivotni minimum plus soud prihledne k jeho vydajum a nasledne mu urci alimenty… takze do finale soud ti muze urcit 1500 alimenty a vic z nej dostat nemusis
![]()
Spis bych se optala na urade, na jaky socialni prispevky mas narok…
V posledni rade bych mu vysvetlila, ze jsi nejspis neotehotnela z vody, ale ma na diteti 50% podil, tak at se chytne za rypak a da si to dohromady… myslim, ze jsi ho neznasilnila, abys otehotnela, takze kdyz mel koule na to te zbouchnout, tak at se s tim jako chlap popere a nestavi se k tomu zady… pokud jsi na nej neudelala teda nejakej podraz
![]()
Můžeš po něm požadovat úhradu části výbavičky, ale ne půlku z 32tisíc. To je neskutečně přemrštěná částka.
@JeckoKacko To máš blbý pocit, půlka výbavičky je jeho povinnost. Zákonná. Nevím, co kupovala za 32 tisíc, to je příliš, ale rozhodně jí nikdo neřekne, že měla brát darované, tak to opravdu nechodí.
Pokud jde o mzdu, záleží na tom, na jakého narazí soudce. Mnozí se opradu zabývají výdaji a alimenty nasadí tak, že z toho opravdu 1000 nebude, protože jim je jasné, že ta minimálka je na papíře.
Navíc má nárok na alimenty nejen na dítě ale do dvou let dítěte i na sebe. Zákonný.
Absolutně nechápu, co řeší, tady je soud naprosto nutný a ona místo podání na soud skučí na emiminu. To si jako myslí, že když řekne chlapovi, že na emiminu jí říkali, že má nárok, tak jí to dá?
Co se týká alimentů, tak soud spíše přihléhne k platům obvyklým v oboru než k fiktivní částce na výplatní pásce, to bych se až tak nebála. Kamarádka dostala alimenty 4tisíce a to měl chlap přiznaných jen 8tisíc. On dostal doporučení od soudu, aby si našel lépe pracenou práci a nedělal ze soudce idiota. Oni mají tyhle týpky s minimálním platem fakt rádi..
6000 kočárek
1200 postýlka
2000 přebalovací pult s komodou
1200 hnízdo a zavinovačka
2000 autosedačka
1000 deka do postýlky
1500 matrace a prostěradla
1000 monitor dechu
5000 oblečení do pul roku
600 zimní fusak
400 deka do kočárku
500 hračky
300 dudlíčky
300 zimní kombinéza
500 taška ke kočárku
4000 (2× screening vývojových vad plodu)
1000 jednorázové pleny newborn
1000 lékárna (teplomer, odsavacka nosni, cipky na horecku atd.)
1000 základní kosmetika pro miminko (olejicek, perlan, myci emulze, bepanthen, sudocream)
1000 látkové pleny
2000 lehátko (houpátko babybjorn)
1000 odsavacka na mléko
Veci do porodnice
Co z toho je přemrštěné?
@Janli já po něm nechci půlku, jen mi 1000 měsíčně přijde neadekvátní.. tento měsíc se miminko narodí, takže přidal 5000 (posílá od července), kočárek z druhé ruky stal 6000
@Anonymní píše:
6000 kočárek
1200 postýlka
2000 autosedačka
1000 deka do postýlky
1000 monitor dechu
600 zimní fusak
400 deka do kočárku
500 hračky
300 dudlíčky
300 zimní kombinéza
500 taška ke kočárku
1000 základní kosmetika pro miminko (olejicek, perlan, myci emulze, bepanthen, sudocream)
1000 látkové pleny
1000 odsavacka na mléko
Veci do porodniceCo z toho je přemrštěné?
Já tohle pořídila za půlku a to jsem měla nový kočárek… ![]()
@Janli tak to jsi sikulka, gratuluji 🙂 🙂 nechci půlku, ale 5000 je směšná částka
@Anonymní píše:
6000 kočárek
1200 postýlka
2000 autosedačka
1000 deka do postýlky
1000 monitor dechu
600 zimní fusak
400 deka do kočárku
500 hračky
300 dudlíčky
300 zimní kombinéza
500 taška ke kočárku
1000 látkové pleny
1000 odsavacka na mléko
Mně to zas tak přemrštěné teda nepřijde, taky teď vybavuji, orientačně jsem si to sečetla a jsme na 25000 s tím, že já toho strašně moc podědila. Nekupuji prakticky žádné oblečení, matraci, mantinely, zavinovačky. Monitor a odsávačku hodlám půjčit v porodnici. Zas mám jiné vrtochy, kupovala jsem šátek na nošení, látkové pleny a autosedačku teda od cybexu máme za 6000
. Jako určitě by se dala výbava sehnat mnohem levněji, ale přemrštěné mi to nepřijde.
@Anonymní píše:
6000 kočárek
1200 postýlka
2000 autosedačka
1000 deka do postýlky
1000 monitor dechu
600 zimní fusak
400 deka do kočárku
500 hračky
300 dudlíčky
300 zimní kombinéza
500 taška ke kočárku
1000 látkové pleny
1000 odsavacka na mléko
Me treba prijde naprosto zbytecne kupovat obleceni za 5.000,–, navic jen na pul roku. Postylka, kocarek ok., ale hnizdecko, pult,… to si muze koupit clovek, pro ktereho to neni nadstandart a ty penize na to ma.
Dobrý den, prosím o radu. Existuje nějaký zákon, který určuje, kolik ma zaplatit otec dítěte za výbavičku pro miminko, když nežije s matkou dítěte? Rozchod byl z mé strany kvůli absolutní neschopnosti partnera řešit běžné provozní věci domácnosti a běžné problémy soužití. O ničem s ním nešlo mluvit v klidu, okamžitě vše vyhrotil v hádku na ostří nože, že jsem naprosto šílená ženská. Tyto hádky pokračují i po rozchodu kvůli výši alimentů, které jsem si stanovila bez soudu na 3000 měsíčně. To platit odmítá, že tolik nemá. Na výbavičku mi poslal celkem 5000, já zaplatila celkem za všechno 32000. Odmítá přispět více peněz, přitom jeho část nestačí ani na kočárek. Většinu věcí kupuji z druhé ruky, nic drahého. Sama mám několik brigád, abych to utáhla. Řekl mi, že když jsem se s ním rozešla, nechápe, proč by měl platit výbavičku, že jsem na peníze a klidně bych ho poslala na ubytovnu jen abych z něj dostala více peněz. Posílá 1000 kč měsíčně.