Rozchod v těhotenství - výbavička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12973
14.11.20 13:21
@Yorkmut píše:
Ve tvem okoli nebyl nikdy nikdo, kdo sel na 1.screening? Vsechny tehotne kolem tebe ho vynechaly?

Hlavně to měly bez placení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
14.11.20 13:22
@Anonymní píše:
@PeBa12 zajímaly mě názory, zda je 5000 na výbavičku adekvátní, ja opravdu žila v tom, že je to málo..

Chodím po brigádách, abych si mohla koupit do výbavičky, co chci.. nemam kočárek za 15000, takže si klidně pořídím kvalitní deku za 1000..

A ano před těhotenstvím tvrdil jak koupí jedině nový kočárek, že to vůbec není problém, vlastně nic nebylo problém, problém byl, až když měl ty peníze vysolit :D :D

Jak víš, že na to nemám? Kvůli tomu chodím na ty brigady, abych nemusela resit kazdou korunu..

A znovu pisu, ja nechci, aby financoval deku za 1000, ale aspoň kocarek a vajicko zaplatit mohl..

Kvalitu neurčuje primárně cena. Koupíš kvalitní deku i za půlku.

Ano teď chodíš na brigády a ty peníze utrácíš za chujoviny. Až porodíš budeš tu zakládat diskuze, že nevycházíš s penězma. Radši přestaň rozhazovat, protože pak tě čeká pěkný držkopád pokud ti ex nebude přispívat. I když teď přemýšlím, že ses asi vrátila k rodičům, že kolem sebe máváš penězma že? Protože z mateřský v nájmu sama těžko vyžiješ…

A promiň nevěřím tomu, že se chlap ze dne na den změní. Nějaké náznaky tam museli být už před miminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12973
14.11.20 13:23
@Kikuška90 píše:
Tak to už jsi dlouho nebyla těhotná nebo ses s někým kdo byl v poslední době těhotny nebavila ;)

Okolo mě jsou těhotné téměř všechny, jsem v tom věku. A ne, to, co s eplatí, není nutné. Ale nejsem z Prahy, tam se platí i to, co se platit nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.20 13:23

@Sany80s v gennetu se to platí, pojistovna mi prispela, to je pravda, ale jen 1000, druhy tisic jsem vybírala na neco jineho..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.20 13:25

@PeBa12 mám svůj byt, jsem starší matka 🙂 🙂

• Citovat
  • Upravit
508
14.11.20 13:26
@Anonymní píše:
@BeNiPe neznám nikoho, kdo nepoužívá dudlik.. treba ho pouzivat ani nebudu, uvidime.. ale dva jsem si radeji koupila 🙂

Tak už znáš mě 😂
Myslela jsem to dobře, nerýpu. Fakt na ten dudel pozor, opravdu kazí nejen budoucí postavení zubů ale i to kojení. Když ho nedáš, děcku chybět nebude a tobě odpadne řešení, jak ho děcku v pozdější věku sebrat.

A jinak teda za mě 5tis je asi ok, pořád lepší jak nic. A že takových, kteří by ti nedali ani korunu, je😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12973
14.11.20 13:27
@Janli píše:
V těhotenství máš 3 screeningy, dva z toho se platí a něco na ně přispívá pojišťovna, na prvotrimestrální screening snad nechodí jen lesany, co budou stejně rodit u pařezu a zrovna tohle je věc, která se do požadavku finanční účast otce zahrnuje běžně.

Z veřejného zdravotního pojištění jsou placené 3 screeningy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
14.11.20 13:28

Já u prvních dvou dětí (2005,2007) neplatila za screeningy nic, U třetího (2017) jen první a tam se to dalo částečně nechat proplatit od pojišťivny. A zadarmo jsem to jako stará matka neměla (riziko DS dle věku 1:100).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
14.11.20 13:29

Soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
14.11.20 13:32
@Anonymní píše:
@PeBa12 mám svůj byt, jsem starší matka 🙂 🙂

Tak se začni chovat jako dospělá a buď se s bývalým normálně domluv nebo ho dej k soudu a přestaň utrácet za kraviny a pak to po něm vymáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
14.11.20 13:33
@BeNiPe píše:
Tak už znáš mě 😂
Myslela jsem to dobře, nerýpu. Fakt na ten dudel pozor, opravdu kazí nejen budoucí postavení zubů ale i to kojení. Když ho nedáš, děcku chybět nebude a tobě odpadne řešení, jak ho děcku v pozdější věku sebrat.A jinak teda za mě 5tis je asi ok, pořád lepší jak nic. A že takových, kteří by ti nedali ani korunu, je😏

Zlatý dudlík, prostřední ho vůbec neměl, ale místo něho měl paleček. Teď už si ho tedy necucá, ale už jsem se bála, že ho budu muset okřikovat na jeho vlastní svatbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12973
14.11.20 13:33
@Anonymní píše:
@Sany80s v gennetu se to platí, pojistovna mi prispela, to je pravda, ale jen 1000, druhy tisic jsem vybírala na neco jineho..

Já ti věřím, že se to někde platí, ale to je tvůj výběr. Pokud jsi klidnější, že dítě je v pořádku, tak absolvuj i něco navíc, ale nezahrnuj to do plateb pro partnera.
V tvém případě bych šla ale přes soud, s ním nebude rozumná řeč, osobně si myslím, že hůř než s tisícovkou a 5000 na výbavu dopadnout nemůžeš. Navíc máš nárok i na aimenty na tebe. Já bych trošku zredukovala ten seznam věcí pro soud, takhle to působí fakt docela rozhazovačně, třebaže částka za kočár je nízká. Tam jsi ušetřila.
Do té výbavy bych zkusila vysoudit ještě 2000. Ta sedmička na základ mi přijde celkem oprávněná.
Nevím, jaké jsou běžné náklady, zusila bych třeba 3000 na dítě 1500 na tebe. A uvidíš, co z toho bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.11.20 13:39

Taky bych z toho seznamu dost ubrala, ale na druhou stranu -a to tu zatim nikdo nezminil - jakakoliv vybavicka vyzaduje si zjistit, co vubec potrebuju, zjistit, kde to sezenu, obvolat kamaradky, prosedet hodiny a hodiny u netu nad inzeratama, pak si domluvit kdy pro to dojedu, sednout do auta, pro vsechno postupne dojet, nekam to ulozit…
Tohle vsechno crcani chlapi obvykle neradi delaji, nevyznaji se v tom a nebavi je to.
Takze ten chlap prispiva nejen na financni hodnotu tech veci, ale i na to, ze tohle vsechno za nej nekdo udela a zaridi.
A pokud to sectu, tak je to fakt usmolenych 5tis, nepredal se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.20 13:40

@PeBa12 vy jste, paní, nejaka hustá, poslouchejte..🙂 o kvalite deky se s vami dohadovat nebudu, kdyz nevíte, o jakou se jedna, nikde nepisu, ze to urcuji podle ceny, shanela jsem hlavne kvalitni material a ten opravdu kvalitni je..

A že se nechovam jako dospela, to uz si snad delate legraci? Hlavne ze hlaska, nebudu ti platit vubec nic, je hodne dospelacka.. 😀

• Citovat
  • Upravit
34322
14.11.20 13:41
@Sany80s píše:
Já ti věřím, že se to někde platí, ale to je tvůj výběr. Pokud jsi klidnější, že dítě je v pořádku, tak absolvuj i něco navíc, ale nezahrnuj to do plateb pro partnera.
V tvém případě bych šla ale přes soud, s ním nebude rozumná řeč, osobně si myslím, že hůř než s tisícovkou a 5000 na výbavu dopadnout nemůžeš. Navíc máš nárok i na aimenty na tebe. Já bych trošku zredukovala ten seznam věcí pro soud, takhle to působí fakt docela rozhazovačně, třebaže částka za kočár je nízká. Tam jsi ušetřila.
Do té výbavy bych zkusila vysoudit ještě 2000. Ta sedmička na základ mi přijde celkem oprávněná.
Nevím, jaké jsou běžné náklady, zusila bych třeba 3000 na dítě 1500 na tebe. A uvidíš, co z toho bude.

No, teoreticky, pokud jsou mesicni naklady na matku a dite cca 20 tis, odectu 10 rodicak, mel by platit 10/mes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí