Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jestli to dobře chápu, zdá se ti, že by měl něco platit na výdaje dítěte?
Je to i jeho dcera, ale ty s ním nebydlíš, nespotřebováváš energie, nepoužíváš internet?
Ahoj, tohle je hrozne tezke…Ja jsem nazoru, ze penize by meli byt spolecne,tzn.obou,resp. dohromady. Klidne se muze stat, ze za 10let bude zena vydelavat vic nez muz, pak zase naopak…Neumim si oredstavit, ze bych za rodicak 3.800kc nakoupila jidlo a na cast najmu, telefon atd. si „pujcila“ od manzela…To je podle me nesmysl.My mame finance spolecne.Ja jsem ted na materske, vydelava jen manzel-i kdyz je to asi trochu jine, protoze mame svou firmu, kterou jsme budovali spolu s manzelem a i kdyz jsem ted na materske, delam ucetnictvi…Presto ale vetsinu prace samozrejme dela manzel…Rozdelene finance si neumim predstavit a tak drzim peste, abyste to cele nejak vykomunikovali…
Těžko říct, zase platí bydlení… může Ti říct, že ty půlku já půlku a dá Ti 4000 na malou… my máme peníze společně, teda úplně ne každý máme svůj účet, ale když na něm už nemám peníze platím kartou, kterou mám k jeho účtu. Je pravda, že mi nikdy nic neřekl spíš naopak, ať si něco koupím, taky jsme spíš šetřivá. Víš co ono si nevybereš, on je spíš ten co „rozhazuje“ a já ta co to brzdí a někdy mě to taky štve
Všude je něco, každopádně pokud vy jste zjistili, že nemůžete mít peníze dohromady, tak se toho drž ať nejsou zbytečné hádky:-)) A jinak mi to spravedlivé docela připadá jak to máte s kolika penězi máte vyjít.
Hani, mě to spravedlivé nepřijde. On platí ty splátky za co? Spoří na co? Pokud spoří Vám oběma na něco společného, tak OK - ale obávám se, že ne. Je to i jeho dcera, měl by přispět i za cenu, že méně provolá (ať si změní tarif) a méně uspoří sobě, abys i ty mohla spořit něco pro sebe - když už to máte oddělené…
Když je to asi zvláští, ale za jeho peníze, co zbydou na jídlo, jestli vůbec zbydou, se udělá nákup a pak chdíme do obchodu a on že by chtěl todle a támhle to a že mám koupit todle a ono. A já pak chodím a horko těžko vycházím. Příjde mi prostě nefér zaplatit sice byt, to jo, ale dál si platit splátky, které má z minulého vztahy, alimenty a nepostarat se finančně o svoji nynější rodinu.
Navíc je kuřák, takže za ty peníze na útratu si koupí tabák, koupí si občas pivo po práci a tak. Pak za mnou ještě chodí, jestli mu ke konci měsíce půjčím. Asi ho žere to, že já mám na účtu naspořeno pro horši časy a nechci na to šáhnout. ![]()
Tak mu nic nekupuj a kup něco sobě a malé:-))) řekla bych mu, že nemůžu vyjít a že konec kupování nesmyslů:-))) splátky má na jak dlouho??? a brigádu si najít nemůže?? že by vydělal víc peněz?
Chodí na přesčasy, ale i tak o moc více nedonese. Teď koupil malé z výplaty plenky za 500 kč(2 balení). Na útratu mu z výplaty zbylo 500 kč, tak řekl, že až mi dojde ale rodičák, jestli mu pak z něho nějaké peníze nedám. Tak je to normální? To jsem si ty plenky měla raději koupit sama. Splátka mu jedna za 1000 bude za 2 měsice končit, třetí měsíc doplatí pak jenom 500. Ty další 2 jsou asi v nedohlednu.
Já ti nevím, ale nepřijde mi, že má kam sáhnout. Bohužel totiž jeho alimenty nejsou tak úplně jen jeho. To je jako u všech dluhů, včetně třeba splácení nějaké škody někomu, které je jen na jednoho. je to prostě blbej problém, ale problém celé rodiny, a musí s tím počítat. Prostě
- teda nevím, jestli má dítě už z předešlého vztahu nebo si houpekl soušasně s vaší dcerkou, ale je to tak - žiješ-li s někým, žiješ i s jeho rodinou, i jeho příjmy, i jeho dluhy. Žikeš s ním jako celkem, ne rozděleným. Chceš-li ho, pak holt i jeho… alimenty, když to řeknu takhle blbě. Jeho i s jeho dětmi a závazky.
To by on taky lehce mohl říct, že on vydělává a doplácí tvůj rodičák, prootže ty jsi doma a nevyděláváš. A naopak utrácíš. A ačkoli vydělá dvacet tisíc, tam mu zbydou pro sebe… dva tisíce jsi psala??? To přeci takhle nejde. To je prostě oboustraně nefér. Tady je asi problém, že nevyjdete jako domácnost - a to se pak musí řešit jako domácnost, nikoli jako dva účty. A pokud jsou celkové výdaje vyšší než příjmy, pak se musí někde ušetřit. Nebo příjem navýšit. Na co spoří? Za co jsou ty splátky? nelze je nějak snížit, rozložit? Nebo je naopak efektivnější je teď se uskrovnit a umořit je? Sami si musíte stanovit, kde to lze.
To za vás nikdo rozseknout nemůže. A troufám si říct, že ani nemůže nařídit vému příteii platit „alimenty“ na vaši dceru ve společné domácnosti, a kolik
.
Ještě, my máme dva účty společné, přičemž jeden je běžný a jeden spořící. Má to své pro i proti, ale celkově pro převyšuje.
Pokud bude chtít (což asi nechce) tak může ušetřit na telefonu a cigaretách.
Jinak hlavu vzhůru, píšeš, že mu brzy nějaké splátky končí… bude lépe (pokud si to nenechá na pivo).
Já to beru, že je to prostě nefér. Kdybych já musela platit splátky, které bych měla z předešlého vztahu, tak by nebylo na nic a dcerka by byla asi počůraná a neoblečená. Takže je vidět, že to všechno stojí na té mojí almužně.
Nečetla jsem všechno, ale mě to divné nepřijde.. Když to tak máte rozdělené.. Máte rozdělené výdaje, které máte rozdělěné, ale i tak sjou společné, takže ve finále je jedno kdo to platí, stejně se zaplatit musí…
Když jsem se dívala kolik platí přítel, tak mi to málo nepřijde.. ![]()
My máme peníze společné, ale máme rozdělěné výdaje s tím, že když mii pochybí, aže mi samozřejmě dá - když má!! protože teď máme výdaje kolem rozestavěného baráku, takže šetřím na sobě jak já, tak on.. zas to tak beru, že ani ten chlap nemá pořád nějaké peníze..
Takže u nás je to tak, že oblečení a jídlo mám na strasot já a ostatní on- něco jak ty píšeš.. ale samozřejmě, když mi dojde, tak mi dá, když mi to nevyjde..
Nevím anonymní, ale pokud nemá z čeho ti víc platit, víc ti nechávat na utratu, tak bych to já chápala
My si s manželem taky nehledíme, kdo má koli na utratu.. Jeden má jeden měsíc víc, druhý mín, manžel když potřebuju tak mi dá, když vidím, že má moc výdajů, tak se ukromním..
Cigaret se vzdát odmítá. Za telefon platí tolik, protože mi z práce pořád volá, jak se mám
prostě blázen.
a to jsem mu razantně několikrát říkala, ať mi pořád nevolá, když se za pár hodin uvidíme. Pak to jsou účty k zabití ![]()
Bud ráda, že má o tebe zájem.. že ti vyvolává, některý chlap si na ženskou ani nevzpomene…
Právě se zamýšlím nad naší situací. Máme peníze rozdělené, společně to nedělalo dobrotu. Z přítelového platu se zaplati nájem a elektřina 8000,–,internet, jeho telefon asi 1000,–, já si platím ze svého, moc neprovolám. alimenty má 4000,–. Dále si platí splátky asi 3000,–,měsíčník a spoření 1000,–, útrata asi 1500-2000,–. V součtu to je asi 19000,–. Takže na jídlo zbývá asi 1000 plus stravenky. Já mám rodičák 6000,– a z něj platím vše pro mimčo(plenky, ubrousky, léky, oblečení atd.)zhruba 2000,– dokládám na jídlo a kde mám na útratu. Příjde vám to takhle správně? Já nevím. Je to přece i jeho dcerka. Je fakt, že více peněz většinou ve výplatě nemá. Jak to máte vy??? Chci ještě podotknout, že jsem velmi šetřivá, neutrácím zbytečně a hodně přemýšlím a počítám, než něco koupím.
Hanka532