Rozdělené peníze - výdaje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
11.8.12 18:24

A nebo si zjištěte volání..
My máme s manželem u T-mobile volání sobě zadarmo a dalším 5 lidem v rodině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
11.8.12 18:28
@Emilie píše:
Anonymní, vědělas to, že jo. Že má závazky. Tak proč se teď tak… divíš, že je platí??? Taky by je platit nemusel, kupoval by věci vám, a až by přišel exekutor, to by byl hukot! :jazyk:

No přesně tak, mě tyto dámy fakt, ale fakt baví. Pořídí si rodinu s chlapem, kterej má minulost a pak jim to straaaašně vadí :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
11.8.12 21:27

Ja myslim, ze zakladatelce nevadi, ze plati alimenty a pujcky, ale ze neumi hospodarit. Ona je setriva, mysli na horsi casy, umi pocitat, a jemu tohle mysleni chybi. Mne by to tedy vadilo. Ne to, ze mame malo penez po zaplaceni nutnych vydaju, ale ze on neumi s tim zbytkem rozumne nalozit. Proto asi ty penize take rozdelili, protoze on je schopny utratit za kdejakou blbost, koupit si cigarety, piva a ja nevim, co jeste a ona jedina mysli na to, co bude za mesic, za dva, za rok. Tohle by byl chlap pro moje nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
12.8.12 06:37
@smotlaska píše:
Ja myslim, ze zakladatelce nevadi, ze plati alimenty a pujcky, ale ze neumi hospodarit. Ona je setriva, mysli na horsi casy, umi pocitat, a jemu tohle mysleni chybi. Mne by to tedy vadilo. Ne to, ze mame malo penez po zaplaceni nutnych vydaju, ale ze on neumi s tim zbytkem rozumne nalozit. Proto asi ty penize take rozdelili, protoze on je schopny utratit za kdejakou blbost, koupit si cigarety, piva a ja nevim, co jeste a ona jedina mysli na to, co bude za mesic, za dva, za rok. Tohle by byl chlap pro moje nervy.

A jako co? Chodí do práce, dělá přesčasy, to si nesmí koupit pivo nebo to, na co zrovna má chuť? To má živořit? Co potom z toho života bude mít? To se taky můžeme za chvilku od zakladatelky dočkat diskuze, přítel mě opustil a já nevím proč… Pokud zaplatí co musí, jako je nájem, půjčky atd a mají na to aby si koupil klobásu když na ni má chuť, nebo to pivo, tak je to v pořádku. Pro tohle se rozpadá tolik svazků, žádná tolerance. Některé ženské by snad nejraději chlapi přivázaly na provazy k boudě a házely jim granule… :roll: Jako že zakladatelce nevadí, že mu neplatí nájem, jo, to je prostě automatické že ano… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
12.8.12 07:12

Pfffff, na tohle téma si myslím že je to u nás podobně… chlap si platí půjčku, platí jídlo…já platím nájem a malou… :( naštěstí doufám že tohle byl poslední měsíc co je to takhle…

• Citovat
  • Upravit
3069
12.8.12 08:59

Ahoj, my to máme dost podobné. Z manželovi výplaty jde všechno na bydlení a hypotéku a jídlo pro nás. Z mojí mateřské jde všechno pro dceru. Jsem taky hodně šetřivá. To co mi zbyde z mateřské jde do „společné“ kasy a z toho se financují náhle vzniklé výdaje (např. pobyt v nemocnici, oprava auta atd.). Společné peníze u nás dělali neplechu. Manžel rád utrácí za blbosti a než jsme zavedli tento režim tak nám na konci měsíce zbývaly jen drobný a do výplaty daleko…
Jinak manžel jezdí pracovně na celý týden pryč a tak taky často volá. Akorát má neomezené volání na jedno číslo a výjde ho to na 49kč týdně. Tak se zkuste informovat na výhodnější volání ať tolik neprovoláte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
12.8.12 09:09
:palec: :palec:
@monika32 píše:
A jako co? Chodí do práce, dělá přesčasy, to si nesmí koupit pivo nebo to, na co zrovna má chuť? To má živořit? Co potom z toho života bude mít? To se taky můžeme za chvilku od zakladatelky dočkat diskuze, přítel mě opustil a já nevím proč… Pokud zaplatí co musí, jako je nájem, půjčky atd a mají na to aby si koupil klobásu když na ni má chuť, nebo to pivo, tak je to v pořádku. Pro tohle se rozpadá tolik svazků, žádná tolerance. Některé ženské by snad nejraději chlapi přivázaly na provazy k boudě a házely jim granule… :roll: Jako že zakladatelce nevadí, že mu neplatí nájem, jo, to je prostě automatické že ano… :think:
  • Citovat
  • Upravit
1144
12.8.12 13:20
@monika32 píše:
A jako co? Chodí do práce, dělá přesčasy, to si nesmí koupit pivo nebo to, na co zrovna má chuť? To má živořit? Co potom z toho života bude mít? To se taky můžeme za chvilku od zakladatelky dočkat diskuze, přítel mě opustil a já nevím proč… Pokud zaplatí co musí, jako je nájem, půjčky atd a mají na to aby si koupil klobásu když na ni má chuť, nebo to pivo, tak je to v pořádku. Pro tohle se rozpadá tolik svazků, žádná tolerance. Některé ženské by snad nejraději chlapi přivázaly na provazy k boudě a házely jim granule… :roll: Jako že zakladatelce nevadí, že mu neplatí nájem, jo, to je prostě automatické že ano… :think:

no, ono se mi to nezda tak jednoznacne. On si muze koupit, na co ma chut, pokud na to ma.. jenze on na to nema. To je to. ma dve deti, ma nejake pujcky. Musi se postarat, aby mela rodina kde bydlet, kdyz se pro ni rozhodl, prece vedel, ze zena bude pobirat rodicovsky prispevek, ze ktereho najem nezaplati. Ten je pro potreby ditete. On ma k diteti a zene zavazek. Pokud ma plat, ze ktereho to nezvlada platit, mel by si asi utrhnout od pusy, jasne, ze jedno pivo za tyden je asi nezruinuje. Ale zakladatelka psala, ze to jsou cigarety, to v obchode nevi, co by, atd. Dohromady to zvladnout muzou, ona se snazi, setri, hospodari rozumne. On by mel taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
12.8.12 13:46
@smotlaska píše:
no, ono se mi to nezda tak jednoznacne. On si muze koupit, na co ma chut, pokud na to ma.. jenze on na to nema. To je to. ma dve deti, ma nejake pujcky. Musi se postarat, aby mela rodina kde bydlet, kdyz se pro ni rozhodl, prece vedel, ze zena bude pobirat rodicovsky prispevek, ze ktereho najem nezaplati. Ten je pro potreby ditete. On ma k diteti a zene zavazek. Pokud ma plat, ze ktereho to nezvlada platit, mel by si asi utrhnout od pusy, jasne, ze jedno pivo za tyden je asi nezruinuje. Ale zakladatelka psala, ze to jsou cigarety, to v obchode nevi, co by, atd. Dohromady to zvladnout muzou, ona se snazi, setri, hospodari rozumne. On by mel taky.

Jako ale on se o ně stará, platí nájem, dává na jídlo a hlavně ona má malý příjem, tak se holt po dobu RD musí uskrovnit. Jako z pohledu chlapa, když byl sám, na cigarety a pod měl, proč by na to neměl mít i teď? protože žena chce mít svoje peníze uspořené? Tak ať je má, ale ať se nediví, když ji pak opustí… On si to dítě sám nepořídil, byly na to dva a ONA měla při rozhodnutí možnost se chránit. Dítě chtěla, tak se holt musí i ona omezit, ne omezovat jen jeho, chlapa co dře a dělá přesčasy… Jako když mají ženské takovéhle názory, že si holt musí chlap utáhnout opasek a vzdát se toho a toho, fakt se dnešní rozvodovosti nedivím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
12.8.12 14:42
@monika32 píše:
Jako ale on se o ně stará, platí nájem, dává na jídlo a hlavně ona má malý příjem, tak se holt po dobu RD musí uskrovnit. Jako z pohledu chlapa, když byl sám, na cigarety a pod měl, proč by na to neměl mít i teď? protože žena chce mít svoje peníze uspořené? Tak ať je má, ale ať se nediví, když ji pak opustí… On si to dítě sám nepořídil, byly na to dva a ONA měla při rozhodnutí možnost se chránit. Dítě chtěla, tak se holt musí i ona omezit, ne omezovat jen jeho, chlapa co dře a dělá přesčasy… Jako když mají ženské takovéhle názory, že si holt musí chlap utáhnout opasek a vzdát se toho a toho, fakt se dnešní rozvodovosti nedivím :nevim:

Ano, pokud si chlap pořídí dítě, tak musí počítat s tím, že se musí uskromnit. Stejně tak se obvykle musí uskromnit žena - namísto výplaty najednou dostává jen rodičák a to může být o dost nižší částka. S dítětem někdo doma zůstat musí, je potřeba se finančně postarat o jednoho člověka navíc a peněz je najednou dohromady méně, než bylo před dítětem. Tak je snad logické, že se tomu musí přizpůsobit oba.

A skutečně si nemyslím, že je dobrý nápad sahat do úspor pokaždé, když peníze tak trochu nevychází. Protože pokud jednou skutečně rezerva potřeba bude, už by taky žádné úspory zůstat nemusely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
12.8.12 15:15

Já bych teda s takovým chlapem rodinu asi nezaložila, přijde mi děsně nezodpovědné nasekat si dluhy :zed: Alimenty jsou něco jiného, někdy vztah prostě nevyjde, ok, beru. Ale ten jeho přístup by mě drásal nervy :nevim:
My finance nijak extra neřešíme, já mám celkem dost našetříno, jasně že doufám že se to neutratí a zbyde pak nějaké přispění k částce na baráček, ale utrácivá jsem poměrně a přítel teda taky není extrémní šetřílek.

Těžko něco radit, ale tvoji situaci a to že ti to vadí naprosto chápu a spíš tě obdivuju že na to máš nervy. A za ty cigára bych mu asi zakroutila krkem teda :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.8.12 15:32

@smotlaska možná jsem nechápavá, ale pořád nechápu.. co ten chlap udělal.. Přece zaplatí co má, neživoří, jenom mají na utratu každý 1000 tis kč.. A že utrácí???
Já nevím, ale zakladatleka píše, že by chtěla mít víc na utratu :think:..
Kdyby to bylo opačně, že by tady žena napsala, že žije s přítelem, má dítě, které studuje a něco mu platí, platí inkaso, bohužel i dluhy, dělá co může, při mateřské chodí na brigády a chlap nakoupí jídlo, nakoupí nějaké i oblečení na dítě.. Zbyde jim každému 1000 tis na utratu, že se to nedá, že by potřebovala víc a chlap tam někde má např. 30 tis naspořeno a řekne, že ji dávat nebude, že je to na horší časy, tak polovina napíše, že je sobec…
Tím se nechci zakladatelky dotknout, ale přijde, mi že když něco udělá muž, že je za to bit, ale když žena, tak jsou všichni chápající.. Navíc podle vydajů mi nepřijde, že by vydělával nějak extrémně málo.. :think:
Navíc mají na utratu přibližně stejně, tak já nevím no.. kdyby měl chlap o mnoho víc, tka neřekne a pokud má zakladatelka málo a potřebuje víc na osobní utratu, tak porstě si musí vybírat co má našetřeno a nebo se uskromnit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
12.8.12 15:54

Ja se vubec nehadam, asi jsme to kazda pochopila jinak, nebo si do toho projikujeme svoje mysleni a delame si z toho kazda jinou situaci. Ja jsem prave pochopila, ze on utraci za sebe vic nez ona. Ze utrati 1000 za telefon (to mi prijde dost, ja se nijak neomezuju a mam dva datovy tarify a platim dohromady 800), ze kouri, ze v obchode chce koupit veci, na ktere uz neni. Neprislo by mi to divne, kdyby na to meli, ale kdyz holt neni, tak bych se radeji uskromnila, nez sahala do zasob. Zasoby jsou na horsi casy, tohle jsou casy jeste dobry, podle me. Koneckoncu ja zakladatelku taky hlavne nechapu v tom, ze si s takovym chlapem poridila rodinu. Ale to nebylo predmetem diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.8.12 15:55

No já myslím, že mají oba tu 1000 tis…ale problém je ten, že on utrácí za to, co zakladatelka asi považuje za nedůležité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.8.12 15:58

Já se taky nehádám :mrgreen: já jen, že já vím jak to někdy je no.. tím se nenavážím do zakladatelky, ale nikdy neni vina jenom na jedné straně, proto si říkám, proč až tak by měl ten chlap být bitý, když vlastně všechno zaplacené mají, mají každý na utratu kolem 1000 tis..
Mě přišlo, že spíš jse o to že zakladatelka chce víc na utratu, že ji vadí, že přítel má o něco - stovky víc..
Což třeba u nás vyloženě s manželem nesčítáme co, kdo za kolik..Pokud i ty cigarety si kupuje sem tam pivo je to náklad, ale znám chlapy, co opravdu utrácejí..že si vykupuji drahé oblečení, kolinské, elektroniku atd.. toto mi spíš přijde, že si prostě něco koupí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný