Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Mám 12 letou dceru která je ve výhradní péči své matky a ta má 8 sestru která má jiného otce - který nežije ve společné domácnosti. Bohužel poslední dobou u ex sleduji existenční problémy - nechce chodit do práce a nechodí, střídání partnerů každé cca 2 měsíce nový (to je její věc), finanční problémy - které jsou skrz drogy pervitin ![]()
To že fetuje vím delší dobu, ale za posledních pár měsíců to jde do extrému - problém je, že dcera je na sestru zvyklá a ta menší je na věští fixovaná a to je důvod proč jsem, za tím nic nepodniknul.
Soud mi nedá cizí dítě do péče - které mě ani pořádně nezná a bohužel nebydlíme ani kousek od sebe, ale cca 150 km což je další problém. S otcem mladší dcery nejsem ve styku, ale vidím že tady tu situaci nemůžu tak to dlouho nechat a budu to muset řešit, ale opravdu nechci holky roztrhávat
díky za nějakou radu nebo nápad
@Bohouzek píše:
Mám 12 letou dceru která je ve výhradní péči své matky a ta má 8 sestru která má jiného otce - který nežije ve společné domácnosti. Bohužel poslední dobou u ex sleduji existenční problémy - nechce chodit do práce a nechodí, střídání partnerů každé cca 2 měsíce nový (to je její věc), finanční problémy - které jsou skrz drogy pervitin![]()
To že fetuje vím delší dobu, ale za posledních pár měsíců to jde do extrému - problém je, že dcera je na sestru zvyklá a ta menší je na věští fixovaná a to je důvod proč jsem, za tím nic nepodniknul.
Soud mi nedá cizí dítě do péče - které mě ani pořádně nezná a bohužel nebydlíme ani kousek od sebe, ale cca 150 km což je další problém. S otcem mladší dcery nejsem ve styku, ale vidím že tady tu situaci nemůžu tak to dlouho nechat a budu to muset řešit, ale opravdu nechci holky roztrhávatdíky za nějakou radu nebo nápad
Přestěhovat se blíž aby mohly být holky v kontaktu.
Tak sehnat kontakt na otce druhé dcery a domluvit se s nim, jestli je to normalni chlap a není mu jeho dítě úplně fuk, tak určitě najedete řešení.
Druhé dítě do péče získat můžeš, nevím, jak se to přesně nazývá, ale myslím, že jde o svěření dítěte do péče třetí osoby. Jdi se poradit na OSPOD, jak získat dceru i její sestru.
@Bohouzek OSPOD a řešit to. Já bych teda své dítě ani cizí nenechala u fetacky..
bůhví co tam k nim leze za individua a co se tam děje.
Kdysi jsem takovou situaci zažila v práci. Maminka zemřela náhle v zaměstnání, rozvedená, 2 děti a každé mělo jiného otce. Tenkrát otec, co měl zájem pečovat o obě děti a nerozdělovat je (taky na sebe byli fixovaní), kontaktoval druhého otce, jestli by mu nevadilo, že se bude starat o obě děti - každopádně jsme ho i s druhým otcem tenkrát směrovali na OSPOD a na nevlastní dítě poradili kvůli financím žádat pěstounskou péči + k tomu měl i výživné od druhého otce.
Máte těžkou situaci a bude to o to těžší, že matka žije, byť fetuje. OSPOD jí může stanovit jen dohled.
Držím vám palce, máte můj obdiv.
@Bohouzek píše:
Mám 12 letou dceru která je ve výhradní péči své matky a ta má 8 sestru která má jiného otce - který nežije ve společné domácnosti. Bohužel poslední dobou u ex sleduji existenční problémy - nechce chodit do práce a nechodí, střídání partnerů každé cca 2 měsíce nový (to je její věc), finanční problémy - které jsou skrz drogy pervitin![]()
Soud mi nedá cizí dítě do péče - které mě ani pořádně nezná a bohužel nebydlíme ani kousek od sebe, ale cca 150 km což je další problém. S otcem mladší dcery nejsem ve styku, ale vidím že tady tu situaci nemůžu tak to dlouho nechat a budu to muset řešit, ale opravdu nechci holky roztrhávatdíky za nějakou radu nebo nápad
tak napřed bych se asi zaměřila na své dítě, proč ji ještě nemáš alespoň ve střídavé péči? Matka s tvojí výhradní péčí souhlasí? řešíš tu, jak dostat do péče cizí dítko, ale ještě nemáš v péči ani to svoje a předkládáš to jako hotovou věc
pokud to nemáš domluvené s matkou, tak z její výhradní péče do té tvé je celkem dlouhá soudní cesta…