Rozdělení sourozenců

21
19.2.24 22:19

Rozdělení sourozenců

Mám 12 letou dceru která je ve výhradní péči své matky a ta má 8 sestru která má jiného otce - který nežije ve společné domácnosti. Bohužel poslední dobou u ex sleduji existenční problémy - nechce chodit do práce a nechodí, střídání partnerů každé cca 2 měsíce nový (to je její věc), finanční problémy - které jsou skrz drogy pervitin :roll:

To že fetuje vím delší dobu, ale za posledních pár měsíců to jde do extrému - problém je, že dcera je na sestru zvyklá a ta menší je na věští fixovaná a to je důvod proč jsem, za tím nic nepodniknul.

Soud mi nedá cizí dítě do péče - které mě ani pořádně nezná a bohužel nebydlíme ani kousek od sebe, ale cca 150 km což je další problém. S otcem mladší dcery nejsem ve styku, ale vidím že tady tu situaci nemůžu tak to dlouho nechat a budu to muset řešit, ale opravdu nechci holky roztrhávat :nevim: díky za nějakou radu nebo nápad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37103
19.2.24 22:31
@Bohouzek píše:
Mám 12 letou dceru která je ve výhradní péči své matky a ta má 8 sestru která má jiného otce - který nežije ve společné domácnosti. Bohužel poslední dobou u ex sleduji existenční problémy - nechce chodit do práce a nechodí, střídání partnerů každé cca 2 měsíce nový (to je její věc), finanční problémy - které jsou skrz drogy pervitin :roll:

To že fetuje vím delší dobu, ale za posledních pár měsíců to jde do extrému - problém je, že dcera je na sestru zvyklá a ta menší je na věští fixovaná a to je důvod proč jsem, za tím nic nepodniknul.

Soud mi nedá cizí dítě do péče - které mě ani pořádně nezná a bohužel nebydlíme ani kousek od sebe, ale cca 150 km což je další problém. S otcem mladší dcery nejsem ve styku, ale vidím že tady tu situaci nemůžu tak to dlouho nechat a budu to muset řešit, ale opravdu nechci holky roztrhávat :nevim: díky za nějakou radu nebo nápad

Přestěhovat se blíž aby mohly být holky v kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37264
19.2.24 22:43

Tak sehnat kontakt na otce druhé dcery a domluvit se s nim, jestli je to normalni chlap a není mu jeho dítě úplně fuk, tak určitě najedete řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6049
20.2.24 00:49

Druhé dítě do péče získat můžeš, nevím, jak se to přesně nazývá, ale myslím, že jde o svěření dítěte do péče třetí osoby. Jdi se poradit na OSPOD, jak získat dceru i její sestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23151
20.2.24 06:05

@Bohouzek OSPOD a řešit to. Já bych teda své dítě ani cizí nenechala u fetacky.. :roll: bůhví co tam k nim leze za individua a co se tam děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
20.2.24 08:09

Kdysi jsem takovou situaci zažila v práci. Maminka zemřela náhle v zaměstnání, rozvedená, 2 děti a každé mělo jiného otce. Tenkrát otec, co měl zájem pečovat o obě děti a nerozdělovat je (taky na sebe byli fixovaní), kontaktoval druhého otce, jestli by mu nevadilo, že se bude starat o obě děti - každopádně jsme ho i s druhým otcem tenkrát směrovali na OSPOD a na nevlastní dítě poradili kvůli financím žádat pěstounskou péči + k tomu měl i výživné od druhého otce.
Máte těžkou situaci a bude to o to těžší, že matka žije, byť fetuje. OSPOD jí může stanovit jen dohled.
Držím vám palce, máte můj obdiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41889
20.2.24 08:14
@Bohouzek píše:

Soud mi nedá cizí dítě do péče - které mě ani pořádně nezná a bohužel nebydlíme ani kousek od sebe, ale cca 150 km což je další problém. S otcem mladší dcery nejsem ve styku, ale vidím že tady tu situaci nemůžu tak to dlouho nechat a budu to muset řešit, ale opravdu nechci holky roztrhávat :nevim: díky za nějakou radu nebo nápad

tak napřed bych se asi zaměřila na své dítě, proč ji ještě nemáš alespoň ve střídavé péči? Matka s tvojí výhradní péčí souhlasí? řešíš tu, jak dostat do péče cizí dítko, ale ještě nemáš v péči ani to svoje a předkládáš to jako hotovou věc :think: pokud to nemáš domluvené s matkou, tak z její výhradní péče do té tvé je celkem dlouhá soudní cesta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna