Z výhradní péče do střídavé

Anonymní
18.2.24 21:36

Z výhradní pece do střídave

Zdravím, mám syna 13měs. je v me péči a ex vyhrožuje stridavou péči, s tou já nesouhlasím, když jsme spolu ještě byli skoro ani neprebalil, nikdy nekoupal, apod. Nemůžou přeci dítě které vyrůstá s matkou najednou odtrhnout aby bylo týden bez ni. Pro mě nepředstavitelne. Ještě dodám ze muže syna videt když si napíše ze chce. Většinou ho vidí na par hodin o víkendu zatím. Jaká je reálná šance ze stridavky dosáhne? Případně jak se ji ubránit

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33045
18.2.24 21:47

A kde jsi vyčetla, že by mu dali batole rovnou na týden? Střídavka může být v mnohem menším intervalu a může být i asymetrická.
V dnešní době nelze předvídat nic, natož rozhodnutí soudu. Asi bych byla pro cestu, dohodnout se s otcem na postupném prodlužování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37234
18.2.24 21:56
@Anonymní píše:
Zdravím, mám syna 13měs. je v me péči a ex vyhrožuje stridavou péči, s tou já nesouhlasím, když jsme spolu ještě byli skoro ani neprebalil, nikdy nekoupal, apod. Nemůžou přeci dítě které vyrůstá s matkou najednou odtrhnout aby bylo týden bez ni. Pro mě nepředstavitelne. Ještě dodám ze muže syna videt když si napíše ze chce. Většinou ho vidí na par hodin o víkendu zatím. Jaká je reálná šance ze stridavky dosáhne? Případně jak se ji ubránit

A jak si to představuje, on nechodí do práce?
Zatím bych se asi úplně nebála, ale časem tu stridavku může mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.2.24 22:38

Musis navrhnout rezim, ktery bude v zajmu ditete.
U 13 m. batolete je potreba ho vidat kratce a casto. Treba utery, ctvrtek a sobotu 15-18 h.
A s rostoucim vekem rozsirovat.

Brat si ho jen o vikendu je malo.
Opakovane mu pis, at prijde za synem aspon 2-3 x tydne. Vyzyvej ho ke kontaktu. Budes mit dukaz, ze na to kasle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
18.2.24 23:05

Tak dite si snad delam s nekym, koho mam rad a ne ze ve 13. mesicich resim stridavku. Jste dementi, oba dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.24 06:48

Klid a dýchat. Je super, že chce dítě víc vídat, i když pravděpodobně jen vyhrožuje, aby se mu snížily alimenty. Nicméně navrhni mu (ideálně písemně), že postupně navýšíte současný kontakt tak, aby si dítě na něj víc zvykalo a časem třeba i nějaké té střídavky bylo schopné. Schovávej důkazy, pokud domluvený kontakt zruší nebo o něj stát nebude. Bude se ti to hodit. A jak píšou holky - jak by chtěl klasickou střídavku, to nepracuje? Až bude dítě ve školce, klidně jí získat může, a není to nic, z čeho by ses měla hroutit. Nemusí jít o týden-týden, běžně se u malých dětí dělá střídání po 2-3 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41979
19.2.24 07:44
@Anonymní píše:

zkus mu navrhnout víkendy i s přespáním a uvidíš, jak se k tomu postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35335
19.2.24 07:57
@Anonymní píše:

Tohle fakt nechápu, co to jako je? Vyhrožuje… Tak chce se starat, nebo dělat naschvály?
Matka vždy napíše, nestaral se nepřebaloval, nekoupal… Co to jako má být? Boj o to, kdo je lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.24 08:09
@arinecka píše:
Tohle fakt nechápu, co to jako je? Vyhrožuje… Tak chce se starat, nebo dělat naschvály?
Matka vždy napíše, nestaral se nepřebaloval, nekoupal… Co to jako má být? Boj o to, kdo je lepší?

Tohle mě taky vždycky pobaví. Zajímalo by mě, zda by se skutečně nepostaral, kdyby ho k tomu pustila. V realitě rozpadajících se vztahů se většinou spíš matka na to dítě upne a chudák otec nemůže ani pochovat, natož aby ho pustila ke koupání. No a hlavně, stejně jako se to od nuly naučila ona s křehkým novorozencem, naučí se to bezpochyby i on s batoletem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35335
19.2.24 08:19
@unuděná píše:
Tohle mě taky vždycky pobaví. Zajímalo by mě, zda by se skutečně nepostaral, kdyby ho k tomu pustila. V realitě rozpadajících se vztahů se většinou spíš matka na to dítě upne a chudák otec nemůže ani pochovat, natož aby ho pustila ke koupání. No a hlavně, stejně jako se to od nuly naučila ona s křehkým novorozencem, naučí se to bezpochyby i on s batoletem :roll:

Presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
19.2.24 09:04
@unuděná píše:
Tohle mě taky vždycky pobaví. Zajímalo by mě, zda by se skutečně nepostaral, kdyby ho k tomu pustila. V realitě rozpadajících se vztahů se většinou spíš matka na to dítě upne a chudák otec nemůže ani pochovat, natož aby ho pustila ke koupání. No a hlavně, stejně jako se to od nuly naučila ona s křehkým novorozencem, naučí se to bezpochyby i on s batoletem :roll:

Realita rozpadajici h vztahu s detmi ja prave naprosto jina… chlap nefunguje ani jako manzel/ partner ani jako otec… proto nevysoala, unavena vycerpana zenska je podrazdena a vznikaji hadky a pokud je chlap de. b.il… misto pomoci a podpory a toho, aby se z nej stal gungujici otec… dojde k rozchodu. A ano hodne chlapu vyhrozuje, protoze starat se ve skutecnosti nechteji, ale vedi, ze pro maminku je ta predstava hruzna.. takze to pouzivaji jako zbran, aby v jinem alimenty, majetek… udelala maminka co on chce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.24 09:08
@Aglája75 píše:
Realita rozpadajici h vztahu s detmi ja prave naprosto jina… chlap nefunguje ani jako manzel/ partner ani jako otec… proto nevysoala, unavena vycerpana zenska je podrazdena a vznikaji hadky a pokud je chlap de. b.il… misto pomoci a podpory a toho, aby se z nej stal gungujici otec… dojde k rozchodu. A ano hodne chlapu vyhrozuje, protoze starat se ve skutecnosti nechteji, ale vedi, ze pro maminku je ta predstava hruzna.. takze to pouzivaji jako zbran, aby v jinem alimenty, majetek… udelala maminka co on chce!

No upřímně, vzhledem k tomu, že dítěti je 13m a oni už jsou nějakou dobu od sebe včetně soudního stanovení alimentů a péče (i když dohodou), tak jak dlouho spolu asi tak byli po porodu?
Ale jinak jasný, pokud stál jako otec zaprd, chápu, že má obavy, jak by se postaral, ale pořád je to otec no. Jestli jen vyhrožuje nebo ne, to my těžko posoudíme, a faktem je, že pokud by se starat chtěl a do budoucna tu střídavku, tak by tomu neměla zakladatelka bránit, ale hledat cesty, jak to všem co nejvíc usnadnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
19.2.24 09:22
@unuděná píše:
No upřímně, vzhledem k tomu, že dítěti je 13m a oni už jsou nějakou dobu od sebe včetně soudního stanovení alimentů a péče (i když dohodou), tak jak dlouho spolu asi tak byli po porodu?
Ale jinak jasný, pokud stál jako otec zaprd, chápu, že má obavy, jak by se postaral, ale pořád je to otec no. Jestli jen vyhrožuje nebo ne, to my těžko posoudíme, a faktem je, že pokud by se starat chtěl a do budoucna tu střídavku, tak by tomu neměla zakladatelka bránit, ale hledat cesty, jak to všem co nejvíc usnadnit.

Psala jsem to k tomu vasemu komentari… ze to opravdu neni tak cernobile a jasne, vetsinou prave naopak. A pokud je to tak rychle, tak tam vetsinou byva jeste jiny problem muze- dluhy, alkohol… A ne v dobe kdy se rozchazi 50 % manzelstvi to opravdu z velke vetsiny o vyberu neni.
A hlavne je to irelevantni… ona ted musi resit co a jak a udelat a tam je jedina moznost co pise Lucie_Sx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.24 09:26
@Aglája75 píše:
Psala jsem to k tomu vasemu komentari… ze to opravdu neni tak cernobile a jasne, vetsinou prave naopak. A pokud je to tak rychle, tak tam vetsinou byva jeste jiny problem muze- dluhy, alkohol…A ne v dobe kdy se rozchazi 50 % manzelstvi to opravdu z velke vetsiny o vyberu neni.
A hlavne je to irelevantni… ona ted musi resit co a jak a udelat a tam je jedina moznost co pise Lucie_Sx

No přesně tak jsem to myslela, že ten vztah se nejspíš nerozpadl kvůli tomu, že nechtěl dítě přebalovat, dost možná ho k tomu už ani nepustila, protože měli problémy jiné a bylo jasné, že brzy půjdou od sebe ;) A samozřejmě, tohle jí nijak nepomůže, byla to jen reakce na to její „nikdy nevykoupal, nepřebalil“ - no, tak holt začne, co mu zbyde. Ona taky před 13 měsíci musela nějak začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.24 09:31

Zakladatelko, já se připíchnu, jestli ti to nevadí.

Chtěla bych se uživatelek zeptat na vaše zkušenosti, jak to v praxi chodí se střídavou péčí v případě MŠ u dvou/tříletého dítěte. Když má otec v plánu trvat na střídavce po týdnu a současně na školce v místě aktuálního pobytu (přestože města otce a matky jsou od sebe do 10 km a školku v „matčině městě“ má kousek od pracoviště, takže by dítě reálně mohlo chodit pořád do tý jedný školky), jaká je pravděpodobnost, že mu soud vyhoví a dítě bude mezi školkami pendlovat? A další věc, je možné chtít, aby dokázal nějakou „způsobilost“ ke starání se o dítě, když má matka dost důvodné obavy, jestli to celý týden dá, jestli bude ochotnej vystoupit ze svý komfortní zóny? (třeba nikdy neměnil plenky- štítí se; nadává kvůli blinkání- štítí se; pohlídat, když jde matka na záchod stojí přemlouvání a tak)

Prosím nechat anonym, nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna