Rozdíl děti 3 roky a čtvrt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10134
13.8.14 13:50

Jsem na tom podobně, jen malej bude o 3m starší… je to prdelka a mazánek… taky se bojim, co bude… už ted, když mu nechci v něčem vyhovět tak se rozbrečí, nebo urazí a zavře se do pokoje.. pořád diskutuje a snaží se prosadit svou.. k tomu ještě nastupuje od září do školky…
Mno, snad neskončím v Bohnicích :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30384
13.8.14 13:50

A kdyby ne - změní se něco? Dítě je už na cestě, takže mysli pozitivně. Samozřejmě, že si budou umět hrát a že to zvládnete. Jinou možnost stejně nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
13.8.14 13:55

Já mám děti od sebe 1rok a super. Mazlím se s oběma aby to staršímu nebylo líto, když ten menší spinká tak se věnuji hodně staršímu. Takže je vše jen na matce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
13.8.14 13:56

Ono taky záleží na pohlaví a celkově na povaze dětí, nejen na věkovém rozdílu. Moje holky jsou od sebe bez měsíce 3 roky a hrajou si spolu. Já s bráchou jsme byli dva a půl roku a nehráli jsme si snad nikdy. On mě mlátil, já jsem řvala, to je jediné, co si z dětství pamatuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
13.8.14 13:58

Já mám děti od sebe 3,5 roku a vše proběhlo v pohodě a to máme podruhý dvojčata. Ale je pravda, že první syn byl dost samostatný, uměl si sám hrát. Začátky byli náročnější, přeci jen mi třetí ruka chyběla, ale snažila jsem se mu to ve chvílích volna vynahradit. Každá to zvládneme.
Syn je měl od začátku moc rád, nesnášel, když mu na ně někdo koukal do kočárku. :)
Teď si spolu hrajou a i zlobí, to jim jde výborně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
13.8.14 13:59

My máme stejný věkový rozestup a je to naprosto v pohodě. Synek je velký opatrovatel a velký ochranitel své malé sestřičky. Nežárlí a už teď si spolu relativně vyhrajou. Je pravda, že na něj nemám tolik času, jak bych si představovala, ale myslím, že toho zvládáme všichni společně hodně. Velkým pomocníkem je mi manduca, kam malou šoupnu a můžu dělat prakticky cokoli..
Neboj, já se taky bála, ale je to naprosto v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
13.8.14 14:01

Nasi kluci jsou od sebe o 3,5roku. Kdyz jsem byla tehotna, tak jsem vubec neresila, jestli to budu zvladat, byla jsem smirena s tim, ze starsi pujde trochu stranou, po narozeni mladsiho jsem prvni mesic, dva byla docela spatna z toho, ze uz se prvorozenemu nemuzu venovat jako driv, dost jsem to obrecela, ale postupem casu se to srovnalo.
Starsi nijak extreme nezarli, kdyz byl mladsi miminko, tak pomahal, nedelal zadne sceny atd.
Nejvetsi radost zacal mit, kdyz mladsi zacal lezt, to uz v nem videl trochu partaka a jak zacal mladsi chodit jsou nerozlucna dvojka, maji se strasne radi, cely den spolu radi, doma je konecne poradne veselo :lol: Obcas se postuchuji, ale jinak jsou to milacci a ja jsem rada, ze jsou od sebe vekove tak jak jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
13.8.14 14:05

Mám děti od sebe 40 měsíců ale zatím je dcera malá, nebere mu hračky, tak rozepře nejsou. :lol: Uvidíme, jak to bude dál. :lol: Období žárlení jsme už nějaké měli a zatím jsme to ustáli všichni docela v pohodě. Snažím se staršímu věnovat, co to jde. Vše mu vysvětluju, pomáhá mi… Připadá si jako velký brácha. :mrgreen: Jednou musí počkat on, jednou musí malá (samozřejmě, pokud nebrečí…). Milují se navzájem. Dcera nemá nejlepší náladu, ale když se objeví bráška, tak září jak sluníčko. :srdce: Tak jako syn k ní každou chvíli přiběhne, aby ji dal pusu, chce ji chovat atd. :srdce: Je to úžasné. :srdce: Syna jsem na narození sestřičky připravovala docela dlouho, říkala jsem mu, že už na něj nebudu mít tolik času, že ho budu muset rozdělit mezi ně dva. Ale že ho mám a vždy mít budu stejně ráda… Neboj se. :hug: Ono to nějak dopadne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 14:09

Také jsem první dva měsíce byla dost špatná u druhého i třetího. A zakladatelce rozumím, když máš první, tak si nedovedeš představit, že tak stejně budeš mít ráda i další. A tři kousek je dobrý. Samozřejmě, že ti bude líto, až budeš kojit a chovat a malý bude chtít, aby ses věnovala jemu. Mně moc pomohlo ( když jsem se hroutila u toho třetího ), když mi maminka v diskuzi napsala, že se to za pár měsíců srovná a je to jen takové chvilkové období :). Děti to neberou jako konec světa.. Neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
13.8.14 14:10

Budou si hrát klidně od půlroku mladšího, jen nesmíš mimino před sourozencem přehnaně chránit ;) Jakmile bude zvládat pást koníky, tak ho strčit na zem k bráchovi (bacha na drobné hračky, lego je dobré uchovávat extra), předhodit vhodné hračky, kostky, plyšáky a uvidíš, jen hlídat, aby mu starší neskočil na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.8.14 14:14

To se asi nedá předvídat.. mám tříletý rozdíl mezi dětmi, malýmu je teď 10m a holka má k němu takovej vlažnej, neutrální vztah.. ona nikdy nebyla na panenky apod. takže mimino ji taky nezajímalo, ale taky se musela naučit, že už se musíme kolikrát tulit ve třech-s tím měla zezačátku problém. Nemiluje ho, ale ani mu neubližuje-zatím:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.8.14 14:15

Máme 3 roky, měsíc a půl, od začátku jsem se snažila věnovat oběma, jak malá spala, věnovala jsem se staršímu, aby nepocítil konkurenci. S malou mi pomáhal, podával plenky a tak, cítil se strašně důležitý. Prostě dítě zapojit a neokřikovat, že miminko je malé a má ho nechat,..teď už si hrají spolu. Opravdu si myslím, že nikdy ani jeden nepocítil žádné šizení, odstrčení. Lehnu si k nim třeba na zem a už mám z každé strany jednoho mazlíka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 14:15

@Bibi239
naprosto souhlasím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
13.8.14 14:23

Mám rozdíl 3r a 2měs, první holka, druhý kluk. malému jsou zatím 2měs, tak je ležák a není to ještě tak zajímavé. taky jsme měla strach, ale malý je neskutečně hodné miminko a dcerka už je dost samostatná, chodí od roku a půl do školky, tak leccos zvládá sama a dokonce mi i dost pomáhá ve stylu podej, pochovej, dej dudel…sice malého stihla už vyklopit z domácího kočáru a bouchnout chrastítkem, ale nic hrozného. těhotenství zvládala ale špatně, ve školce scény, doma občas pěkná hysterie. přijde mi, že se to uklidnilo až teď, když zjistila, že malý je na světe a není to asi taková hrůza, jak si představovala (těžko říct, co si vlastně představovala). takže už je lepší a snad už to bude jen dobré. co jsem nezvládla vyřešit, je spaní, takže spíme pořád s malou v ložnici (neměla jsem to srdce ji odtamtud dřív vystěhovat) a malý spí hned vedle za dveřma a já k němu vstávám, naštěstí minimálně, spí skoro celou noc, jen občas mrčí.
tak se neboj, to nějak půjde…taky mi chybí občas víc rukou, ale není to tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
13.8.14 14:25

Tak nám se narodilo druhé dítko když prvnímu byli 3 roky a 3 měsíce. Obě holčičky. a jo je to v pohodě, starší ted trošku víc zlobí, ale nemyslím si že má na to vliv druhé dítko :nevim: když jsem byla těhotná jsme říkali dceři že v bříšku je miminko, trochu hůř jsem to snášela v porodnici kde se mi po první dceři moc stýskalo, o to víc když mi chlap řekl že dcerka všude nosí v batohu mojí fotku :D nejkrásnější bylo když zamnou přijeli a odvezli si nás domu, malá byla z miminka unešená samý pusinky a hlazení, někdy jí pozlobí ale nic hrozného, zatím žádnou žárlivost jsem nepostřehla :nevim: druhý dcerce je ted 5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin