Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Hezký večer, na gynekologii mi při preventivce doktorka oznámila že mám polyp v dělozezaskočilo mě to, musím do celkové narkozy na škrabku
z čeho mám ale vážně strach je jestli se třeba nemohla splést a nemůže to být třeba nádor
pozná doktor s jistotou ultrazvukem polyp od nádoru??
děkuju moc za reakce
Drzim pesti, aby vse dobre dopadlo ![]()
Polyp poznaj a většinou jsou nezhoubné, ale bez histologického vyšetření ti nikdo neřekne jestli je zhoubný nebo ne. Proto tě poslal na stěr, tam to odeberou a pošlou na histolku.
Já měla přímo nádor a poznali to hned.
@eseta píše:
Polyp poznaj a většinou jsou nezhoubné, ale bez histologického vyšetření ti nikdo neřekne jestli je zhoubný nebo ne. Proto tě poslal na stěr, tam to odeberou a pošlou na histolku.
Já měla přímo nádor a poznali to hned.
jj to je mi jasný, že to pošlou na histolku…jde mi o to jestli to doktorka dle ultrazvuku pozná hned jestli se jedná o nádor nebo o polyp at už zhoubný nebo ne
že mi řekla hned, že se jedná o polyp a přitom je více druhů takových výrůstků : myomy, cysty, nádory ![]()
Pozná. Polyp se dá poznat i jen zrcadlama, to když je někde u hrdla, nebo UTZ. Je to takový jakoby váček. Jasný, že se můžou splést, ale to je fakt strašně výjmečně. Cysta se pozná taky hned, s tou by to nezaměnila a nádor a myom mají taky svá specifika. Takže se hoď do klidu.
Eseto ahoj, prosím te mohu se zeptat, tobě poznali nádor dle utz? Já mám zvětšeny vaječník, zánět v děloze… Doktor říká ze neznamy útvar na vajecniku. já mám strašný strach… Co to muže byt. cystu by přece poznal…
Jo, uz podle UTZ rekli, ze se jedna o nador, nasledne to potvrdila krev s poctem urcitych markeru a pak samozrejme operace, histolka…
Ahoj, ja mam ted tyden zjisteny myom, doagnostikovan na utz, dr. vypadala suverenne a i se usmivala, ale mne ted vrta prave, jetli to poznaji jen z utz a nelze to zamenit s necim horsim..ale zas si rikam, kdyby meli jakykoli pochybnosti, tak snad hned zakroci…
Holky, a myom vam taky nekomu zjistili jen z utz? mne jo, ale taky furt premejslim…:-)
Hezký večer, na gynekologii mi při preventivce doktorka oznámila že mám polyp v děloze
zaskočilo mě to, musím do celkové narkozy na škrabku
z čeho mám ale vážně strach je jestli se třeba nemohla splést a nemůže to být třeba nádor
pozná doktor s jistotou ultrazvukem polyp od nádoru??
děkuju moc za reakce