Rozdílné životy

Anonymní
11.11.15 10:06

Rozdílné životy

Zdravím Vás, poprosím o anonymitu. Jdu se Vám vybrebentit, jinak už nevím..
Začínám si uvědomovat, že mám se svou mámou velký problém. Už dávno vím, že jsme každá úplně jiná.

Mám pětiletou dcerku, čekáme druhé, manžel pracuje v DE, myslím, že jsme tak nějak střední třída. ;)
Má matka pracuje ve státní správě na velmi vysoké krajské pozici, a to je možná ten největší problém.
Jsem jedináček, své dětství mám spojené v těch veselých věcech pouze s otcem, dosud je tu pro mě, miluju ho a on mě! Máme báječný vztah. Táta je znovu ženatý a má super ženu.
Dětství s matkou mám spojené víceméně s větami, „snaž se“, „co tomu řeknou ostatní“, „jejich děti mají VŠ“.. atd.
Už toho mám nějak dost a stupňuje se to.

Začíná to naší komunikací, kdy cokoli řeknu jiného, než o naší dceři, přeruší mne už v začátku, a většinou odsekne, že to už slyšela, nebo že je to přece jasné. Kdykoli ji pozvu na návštěvu, malá se na ní moc těší, a matka přijde - začne mýt záchod, koupelnu, zapíná mi myčku, pračku 8o 8o
Můžu ji žádat i říkat tisíckrát, že je to nevhodné a nepřeji si to!
Odsekává s tím, že mi chce pomoct. No super..
Jsem z toho všeho nějaká špatná..
Jak jsem psala, jsem jedináček, a malá se na sourozence hodně těší - ale když babička přijede, nebo my k ní, začne říkat, „chudák, kočičko, to budeš chudáček“, apod. :nevim: :poblion:

Hodně nepobírám v hlavě ani to, že má matka nekomunikuje s lidmi bez vysoké školy. Nikoho takového nemá ani mezi přáteli, ani nic.
S mým otcem spolu byli patnáct let - otec vyučený. Nechápu, co si říkali celých 15let života. :nevim:
Mám naprosto báječné babičku s dědou - matky rodiče.
Děda docela nikdy neodpustil mé matce chování ke mě. Naši se rozvedli v mých patnácti letech a od té doby má matka neustále jen, jak jsem stejná jako on (otec), jak dělám tohle a tohle jako on, apod. :zed:

Jak by jste se chovali? Omezili by jste vídání?

Děkuji za vyzpovídání.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19198
11.11.15 10:20

Proč to řešíš teď, když se takhle chová celý život?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
11.11.15 10:21

Proč? Nějak nechápu. Podívej se, ve většině rodin, co já znám, to tak fungovalo, matka vychovává, otec si hraje. Alespon co já si pamatuji mezi svými známými. Že ti chce pomáhat, když jsi těhotná, to i chápu. A pokud Ti to tolik vadí, nemáš jinou možnost než prostě pračku a myčku odpojit a zbytek uklidit. Anebo jí natvrdo říci, že to nechceš a pohádat se s ní. Anebo jí vrazit malou, že něco od ní chce a zabavit ji.
S kým se stýká, to je snad její věc, nehledej na ní jenom mouchy. Někdo se drží spolužáků ze základky, někdo ze střední, někdo z VŠ, je jen na člověku, s kým se cítí lépe. Ona ti tvé přátele vyčítá nebo ti nutí svoje?
Podívej se, minulost bych nechala být, co tam, to tam, její přátele taky, takže jediné, co bych řešila, je úklid. A když bude malou litovat, tak at. Klidně jí řekni - kdepak, ona se na sourozence strašně těší, vid? Budou si spolu hrát a bude mi s ním pomáhat, že kočičko? A když malá kývne, tak můžeš mamince říci - tak vidíš.
Nekomplikuj si život a přej dětem babičku, at je k tobě jaká chce. Pokud ovšem na tebe neřve urážky nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
11.11.15 10:21

Ano, razantně. Jsem dospělá a nikdo mi nebude doma mýt záchod bez mého svolení. Nikdo nebude říkat mým dětem, že jsou chudáci, protože jsme jim pořídili sourozence. Já jsem hodně radikální člověk, takže bych byla schopna omezit kontakt i na 2 návštěvy ročně, pokud bych to sama cítila jako jediné východisko z vymanění se jejího vlivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
11.11.15 10:25
@Aamanda píše:
Ano, razantně. Jsem dospělá a nikdo mi nebude doma mýt záchod bez mého svolení. Nikdo nebude říkat mým dětem, že jsou chudáci, protože jsme jim pořídili sourozence. Já jsem hodně radikální člověk, takže bych byla schopna omezit kontakt i na 2 návštěvy ročně, pokud bych to sama cítila jako jediné východisko z vymanění se jejího vlivu.
:palec: Souhlas. Rodinu si člověk nevybírá, ale na nastavení pravidel dle vlastních potřeb má nárok každý. Pokud nechce přijít na návštěvu jinak než jako uklízečka, tak ať raději nechodí…nebo přijďte vy k ní ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 10:35
@Aamanda píše:
Ano, razantně. Jsem dospělá a nikdo mi nebude doma mýt záchod bez mého svolení. Nikdo nebude říkat mým dětem, že jsou chudáci, protože jsme jim pořídili sourozence. Já jsem hodně radikální člověk, takže bych byla schopna omezit kontakt i na 2 návštěvy ročně, pokud bych to sama cítila jako jediné východisko z vymanění se jejího vlivu.
:mrgreen: a jaá bych na to šla jinak - jak by maminka přišla na návštěvu tak hned by měla v ruce mop, wc kartáč a : mami takže chodbu, wc koupelnu jo? až s tím skončíš tak prosím vyžehli :mrgreen:
jestli je to ta povaha co typuju tak se sekne a od příště na nic ani nesáhne ;)
k chudáčkovi bych řekla jo mami chudáček to je nebohej týranej odstrčenej takže co kdyby ses jí chuděrce denně na tři hodinky věnovala ty at nestrádá? :P
normálě bych to přestala prožívat a dělala si z maminy prču..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
11.11.15 10:36

@jdukolem :potlesk: :potlesk: :potlesk: :pankac: :pankac: SENZACE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.15 10:37

Není na mě zlá, nic takového, jen mi někdy přijde, že mě uráží či ponižuje. I před lidmi kolikrát, prostě mlaskne a nenechá mě doříct ani větu, apod. :(

• Citovat
  • Upravit
456
11.11.15 10:37

Já bych si taky zavedla jasná pravidla, přinejhoším omezit kontakt. Ale lehce se to říká, težko provádí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
11.11.15 10:39

Možná jsi jen příliš citlivá, ber to jedním uchem tam a druhým ven a je. A s tím úklidem a malou bych to fakt udělala, tak jak radí @jdukolem, to je úplná senzace. A určo to zabere. Ještě kor, kdyby sis pak šla dát kafe a hodit nohy na stůl, to bys viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 10:40
@Anonymní píše:
Není na mě zlá, nic takového, jen mi někdy přijde, že mě uráží či ponižuje. I před lidmi kolikrát, prostě mlaskne a nenechá mě doříct ani větu, apod. :(

zkus jí zamlaskat oplátkou… ona mlaskne ty se zasměješ zamlaskáš a ňuňuňu.. ty seš naše mlaskadlo viď :P :mrgreen:.. prostě bych se nedala otrávit zkus to ;)
na vše čím se ti snaží ukázat že nejseš dost se dá vymyslet reakce která ukáže že si z ní prd děláš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.11.15 10:40

Já mám mamku do jisté míry podobnou, sama tea VŠ nemá ani omylem, vzdělání u ostatních neřeší, al eu mě ano, nemůže mi odpustit že VŠ nemám. taky jí zajím á jen povídání o dětech, já jí nezajímám. a neuklízí mi tu, ale sedí a pořád dokola hledá smítka a opakuje, jaký je tu bordel. ona má domácnost naprosto sterilní, nikde ani smítko, já holt se 3 dětma ne. takže jsme árda, že se povětšinou scházíme venku.
a děti jsou chudáčci taky, podle ní, a bohužel i podle tet a strejdů..jsou fajn, ale taky už mi leze trochu krkem při návštěvě to jejich „chudáček zkroucenej v šátku "chudáček nemá čepici“, mámino „chudáček, že dostává k pití jen vodu“ vedlo k tomu, že nejstarší odmítá pít čistou vodu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.15 10:57

U nás ted momentálně aféra. Já jsem byla ve sprše a dcerka normálně od rána ve školce. Máme školku vedle baráku, a na druhé straně školky přes zahradu má okna máma. Než jsem se vysprchovala mám pět zmeškaných volání a tři emaily, proč není malá ve školce, zda je nemocná, a že si dělám co chci! Že jí na procházce neviděla.

Volám jí, že šla ráno do školky úplně normálně, ať se uklidní laskavě. Položila telefon, a do emailu mi napsala že ok teda.

:poblion: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
  • Citovat
  • Upravit
382
11.11.15 10:59

Mam stejnou matku, jen ne VS, ale SS. Nelibil se ji muj chlap, nas dum, lokalita, to, ze se nelicim a nejsem v ruzovym.otec to samy.jeji problem. ale vrcholem bylo, kdyz prestala akceptovat jmeno myho ditete. kontakt jsem utnula. a hle.po mesici ji to docvaklo a je jak vymenena.otec se se mnou bohuzel, mozna bohudik, odmita stykat.jeho problem. zkus promluvu.kdyz nezabere, utni to.rady od jdukolem jsou sice vtipne, ale stoji to dost sil a nervu a na kazdeho to nezabere. drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 11:00
@Anonymní píše:
U nás ted momentálně aféra. Já jsem byla ve sprše a dcerka normálně od rána ve školce. Máme školku vedle baráku, a na druhé straně školky přes zahradu má okna máma. Než jsem se vysprchovala mám pět zmeškaných volání a tři emaily, proč není malá ve školce, zda je nemocná, a že si dělám co chci! Že jí na procházce neviděla.

Volám jí, že šla ráno do školky úplně normálně, ať se uklidní laskavě. Položila telefon, a do emailu mi napsala že ok teda.

:poblion: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

tak co takhle - maminko zlatá nepotřebuješ už brýle? malá je ve školce, to seš na tom tak, že přehlídneš vlastní vnučku? Hele tuhle měli v optice akci na obroučky - nezajdem? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová