Rozdíly v rodičovství

43
23.9.17 14:18

rozdíly v rodičovství

Můj partner se snaží monopolizovat výchovu našeho dítěte a nepřipouští dialog. Přijde mi, že chce uplatnit svůj vliv, chce dítě vychovávat tak, jak chce on.
Když já něco řeknu dítěti, s čím by dítě nemuselo souhlasit (tři roky), tak mě partner okřikne. Takže já musím dělat podle něj všechno tak, aby dítě neplakalo, aby bylo šťastné. V podstatě mi přikazuje, co mám dělat. Co s tím?

Ještě přidám, že já jsem byla s dítětem dva roky doma, od dvou let byl doma on.

Příspěvek upraven 23.09.17 v 16:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8864
23.9.17 14:21

Není to dobře a dítko narazí. Nejpozději ve školce, to Vám garantuji. Neschopnost podřídit se a respektovat autority je velký problémem našeho školství. Tyhle děti nejsou oblibene ani u spolužáků, když si pořád chtějí prosadit svou a nerespektují ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
23.9.17 14:25

@assura jaskoze nejenze ti vnucuje svuj pristup, ale ten pristum spociva ve 100% vyhoveni diteti? Doporucuji zaplatit nejaky kurs (a jit spolecne). Je mnoho vychovnych systemu, ale zadny z nich nezahrnuje decko rozhodujici o chodu domacnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.9.17 14:27

Truelly: To vím, že to není dobře. Ale partner to nevidí. Mně hlavně vadí, že před dítětem podkopává mojí autoritu jako maminky, stojí v podstatě proti mně. Ve školce si ještě nezvykla, chodí na pár dní asi devět měsíců, ale ráno stále pláče.

Příspěvek upraven 23.09.17 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
23.9.17 14:31

Nefunguje ho jednoduše okřiknout také?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.9.17 14:32

Přístup spočívá v tom, dítěti vyhovět, komunikovat.
Já prý nejsem dostatečně trpělivá, někdy prostě potřebuji jít do prádelny a nakoupit a chci vzít dítě sebou a chci, aby se obulo. Tak volám opakovaně: Obuj se, prosim tě. On na mě začne křičet, ať na dítě ode dveří nekřičím. Nebo si chce utřít nos a já mám po ruce kapesník, ale ona chce nový a já jí řeknu, že si vezme ten, co mám. Načež dítě začne křičet, že chce novej a partner mě seřve, ať jí dám novej, že kvůli tomu nemusí křičet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.9.17 14:36
@Emimin7 píše:
Nefunguje ho jednoduše okřiknout také?

Jako manžela? No, to pak často končíme v hádkách… čemuž se snažím vyvarovat před dítětem. Protože nechci spor před dítětem, takže na mně před ní křičí jen on. Snažím se mu vysvětlit můj pohled na věc, ale on má svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
23.9.17 14:38

@assura Nech ho v tom vykoupat. Udělej z tatínka poskoka pro dítě, ono ho to přejde. Např. tatínek ti s botičkama pomůže, tatínek skočí pro kapesníček :mrgreen:. Prostě slouha. Ono ho to přejde. A když jsi sama, dělej si to podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.9.17 14:41
@Takyjedna píše:
@assura Nech ho v tom vykoupat. Udělej z tatínka poskoka pro dítě, ono ho to přejde. Např. tatínek ti s botičkama pomůže, tatínek skočí pro kapesníček :mrgreen:. Prostě slouha. Ono ho to přejde. A když jsi sama, dělej si to podle svého.

On to tak běžně dělá - vše, co chce dítě a nevadí mu to. Ale rozděluje čas, kdy se dítěti věnuje on a kdy já. Dítě musí mít vždy 100 procentní pozornost. Problém je, že teď několik měsíců budeme oba celý den spolu. Jakmile zakňourá, tak on: co jí zase děláš? Proč si nemůžete normálně hrát? Jak to přežít a nezbláznit se?

Příspěvek upraven 23.09.17 v 14:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
23.9.17 14:44

@assura Teda já bych s nim vymet. Jednoduše si dupnout a dát jasně najevo, že ty seš tu taky. Když to bez hádek nejde, budiž. Některé záležitosti vyžadují jistou dávku obětování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
23.9.17 14:47
@assura píše:
On to tak běžně dělá - vše, co chce dítě a nevadí mu to. Problém je, že teď několik měsíců budeme oba celý den spolu. Jak to přežít a nezbláznit se?

Dej mu víc povinností. Když chce dělat lokaje, nechť ho dělá. Proč budete spolu? A dítěti zkus věcně vysvětlit, proč chceš, aby se snažilo samo. Nějaká motivace. Že UŽ chodí do školky, že není miminko, že se nechají obskakovat menší děti. Aby pochopilo, proč je důležitý si něco udělat sám. A když na to už nebudeš mít nervy, tak ho pošli za tatínkem. Ty mu neposkakuj. A tatínkovi vysvětli, že je důležitý, abys měla v očích dítěte autoritu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
23.9.17 14:56

Pořiďte si další dítě, to už tatínek nebude stíhat 100% obletovat to první a staršímu dítěti to jenom prospěje, když zjistí, že není středobodem vesmíru

nikdy nepřipouštím, abychom se hádali před dítětem, když se k tomu schyluje, tak rázně manželovi naznačím a řeknu - To si povíme večer!! (až dítě spí) a konec debaty v tu chvíli a taky je to dobré, že do večera člověk vychladne a srovná si argumenty v hlavě a diskuse je plodnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.9.17 14:56

Taky jedna: Budeme spolu - to je na jinou diskusi:-)
TO se snažím mu říct, ale on si myslí, že já dítěti málo vysvětluju, a občas dokonce příkazuju (obuj si boty atd.) což je podle něj bez dostatečného vysvětlování nepřípustné. Nejvíc mi fakt vadí, že já něco řeknu dítěti, a on se postaví za to dítě proti mně, hlavně aby to dítě neplakalo. Dítě začne plakat o to víc. A on to svede na mě. Že kvůli mě zase brečí. Proč to nemůže být bez breku.
Já sem mu řekla, že nechci, aby to dělal, už mi to několikrát slíbil, ale prostě párkrát týdně se neudrží a seřve mě (před dítětem, okamžitě po tom, co já po dítěti něco chci). Řekl mi jasně, že dítě je mnohem důležitější než já a že vždy bude na straně dítěte. Opravdu nejsem někdo, kdo by chtěl našemu dítěti škodit. Miluju své dítě nejvíc na světě. Ale on má pocit, že ji musí přede mnou chránit? Nechápu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.9.17 14:59

Dítěti bych poskoka nedělala. S manželem bych se kvůli tomu hádala, i před dítětem. Ale nepodřizovala bych se. Prostě bych mu řekla, že jestli chce být pro dítě poskok, tak ať sám. Já že rozmazleného fa.kana nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
23.9.17 15:06
@assura píše:
On to tak běžně dělá - vše, co chce dítě a nevadí mu to. Ale rozděluje čas, kdy se dítěti věnuje on a kdy já. Dítě musí mít vždy 100 procentní pozornost. Problém je, že teď několik měsíců budeme oba celý den spolu. Jakmile zakňourá, tak on: co jí zase děláš? Proč si nemůžete normálně hrát? Jak to přežít a nezbláznit se?Příspěvek upraven 23.09.17 v 14:46

ježíš, tohle říkám dětem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect