Rozjezd podnikání na RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zajít na zivnostak, zaplatit poplatek a vyplnit jednotný registrační formulář pro žú, Ossz a zp
Příspěvek upraven 19.02.14 v 20:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zařídit ŽL, nahlásit se na OSSZ - tam doložit pobírání rodičáku, abys to měla jsko vedlejší a nemusela platit zálohy, nahlásit na ZP, opět doložit rodičák kvůli zálohám. Akorát nevím, zda není potřeba ještě něco, když v tom bude figurovat zahraničí, zkus kouknout sem www.jakpodnikat.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 hlásit zvlášť na ossz a pojišťovnu se nikdo nemusí, je na to jeden papir
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při obchodním stykem se zahraničím se platí DPH, ne?
Nebo ti mi aspoň tvrdil kamarád.
- Citovat
- Upravit
Třeba při prodeji zboží soukromým osobám do zahraničí se neplatí. Ale kdyby ten zahraniční subjekt byla firma, tak je třeba se přihlásit k placeni DPH.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bačavelmistarý píše:
@j.a.n.i1 hlásit zvlášť na ossz a pojišťovnu se nikdo nemusí, je na to jeden papir
To jo, ale to doložení vedlejší činnosti už myslím přes ten jeden papír nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bačavelmistarý moc to nechápu teda, jde mi jen o to že ve vetším množství nakoupim v Německu a tady to prodám?
- Citovat
- Upravit
@Bačavelmistarý Řeišlo se to konkrétně ohledně reklamy na Facebooku - je to služba, kterou objednáváš u zahraničního subjektu. Tím pádem by každý, kdo tam má placenou reklamu, musel být přihlášen k DPH, je to tak nebo ne?
- Citovat
- Upravit
Jsem z toho taková nejistá, chci vše dělat správně a legálně..pochybuju že bazárky a všelijaké prodeje na fb jsou legalní..:/
- Citovat
- Upravit
Ahoj, rada bych se zeptala a možná hloupě..
Mám možnost mít větší množství kosmetiky, některá nová některé testery atd.
Jde mi o to, zda je možné, to prodávat v kamenném obchodě jako bazarove zboží jako klasické to nejde, jelikoz na to nemám dodací list atd..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, rada bych se zeptala a možná hloupě..Mám možnost mít větší množství kosmetiky, některá nová některé testery atd.
Jde mi o to, zda je možné, to prodávat v kamenném obchodě jako bazarove zboží jako klasické to nejde, jelikoz na to nemám dodací list atd..
A zisťovala si legálne veci okolo takého podnikania?
Jestli sa pod pojmom bazarove zboží rozumie použitá kozmetika, tak nič také by som si z hygienických dôvodov nekupovala. Testery by som si nekupovala taky, sú to testery, takže budu z časti použité…
Leda tak neofiko predávať kamarátkam, ale s tým ako je ted presyteny trh s kozmetikou, neverím ze by to bolo na uživenie ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj poradí mi někdo aktuálně jak a co přesně vyřídit při rozjezdu podnikaní na RD? co všechno budu muset platit, kde co nahlásit,..chtěla bych jen svůj e-shop, skupinku na fb, mimibazar, prodávat pro maminky u nás ve městě - dovážené spotřební zboží z DE. Díky za radu