Rozkojení jednoho prsa

39
6.2.24 06:49

Rozkojeni jednoho prsa

Holky je tu někdo ve stejné situaci?
Malý mi odmítal jedno prso takže jsem z něj přestala kojit. Teď už se rozhodl, že by obě chtěl takže se snažím rozkojit odsaju máš 2 čajové lžičky a do toho ho přikládám. Jenže tím, že jsem v tom prsu přišla téměř o laktaci tak když odsavam nebo se malý přisaje tak to nehorázně bolí ale šíleně a to si myslím, že vydržím hodně 🙈. LP mi řekla, že co nejvíc přikládat a pak ještě odsávat ať se to rozjede a že to bolí je normální skrz, že jsem tam skoro přišla o laktaci. Byl nebo je v tom někdo stejně? Kdy tak přejdou ty nehorázné bolestí? Přijde mi jakoby mi tu bradavku někdo rezal zažíva..Nebo nějaké rady jak si od té bolesti ulevit 😭

Začala jsem brát benedikt a pískavice z firmy nástroje zdraví. Po jednom použití prso, ze kterého kojim normálně bylo jako kámen a samé „kopecky“ na něm. Za jak dlouho jste poznali rozdíl u prsa u kterého jste se snažili rozkojit?
Dekuji :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15165
6.2.24 08:19

Jak dlouho zkousis to rozkojeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.2.24 08:28

Vykaslala bych se na odsavacku a nechala to na miminu, pokud je ochotne z toho prsa sat, tak to pujde.
Pokud mas po doplncich druhe prso jako sutr, tak nebrat.
Pujde to i tak, jen pomaleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
6.2.24 09:50

@Janča6 zatím třetí den teprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
6.2.24 09:51

@Lucie_Sx saje pár minut dokud se nezačne vztekat, že tam není mlíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15165
6.2.24 11:24
@Kika12 píše:
@Janča6 zatím třetí den teprve.

To je kratce. Zkus tak tyden dva vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
6.2.24 11:26

@Janča6 jo to určitě zkusím, jen doufám že ta rezava bolest přejde co nejdřív teda 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15165
6.2.24 11:27
@Kika12 píše:
@Janča6 jo to určitě zkusím, jen doufám že ta rezava bolest přejde co nejdřív teda 🤣

Ja jsem ji mela tak ty 2 tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
6.2.24 11:33

@Janča6 a laktace se ti vrátila taky až za těch 14dni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15165
6.2.24 14:19
@Kika12 píše:
@Janča6 a laktace se ti vrátila taky až za těch 14dni?

Ne, já jsem nikdy neměla sebemenší problém s laktací. Ani po prvním porodu, kdy jsem dceru poprvé viděla po necelých 2 dnech a v porodnici mi zapomněli ukázat kojení. Ani po dalších, kdy jsem nekojila 4, resp. 6 resp. 7 měsíců. Ani když jsem odstavila nejmladší a po 2 týdnech jsem ji potřebovala znovu nakojit, laktace naskočila hned. A když jsem hodně měsíců kojila jen z jednoho prsa, tak z toho druhého to taky šlo rychle.

Ale zvlášť po prvním porodu jsem měla šílené řezavé bolesti bradavek. Při každém přisátí mi vyhrkly slzy, bolestí jsem dupala do podlahy a kdyby mi to nebylo blbé, tak bych hrozně křičela. Takže jsem „křičela“ jen na prázdno. Jo, taky vydržím hodně, ale tohle bylo šílené. A trvalo to tak těch 14 dní, pomaličku se to zmírňovalo. Po druhém a třetím porodu jsem to neměla, po čtvrtém ano, ale mírnější než po prvním.

Takže vydrž, ta bolest přejde. A laktace by měla naskočit díky přikládání dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15165
6.2.24 14:21

@Kika12 Bradavky teda můžou bolet i kvůli kvasinkové infekci. Můžeš je zkusit mazat něčím, co ti poradí v lékárně. I když to by tě asi bolely obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová