Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Podle apetitu
mě pili tak 5-6 krabic měsíčně. Čím starší, tím min, dvouletá dcera má teď tak 2-3 krabice.
To myslíte holky od toho narozeni do cca půl roku než se dávají přikrmy ju?
U nás to byla cca 1,25 krabice za týden do těch cca 6m…pak už rapidně meně…mám jedliky takže se na pevnou stravu sapali jak dravci…starší měla mléko cca do roka ještě 3× denně, pak do 18m ráno a večer…mladší od 6m nemá žádné mléko…
@Hanica332 píše:
Pořád. Třeba i 4 hamy má 6 krabic jako měsíční balení. Od prikrmu už záleží na tom jestli stačí nebo nestačí. Některé děti už mlíko nechtějí, jiné ho mají na noc. Taky si myslím, že nemoc působí, zuby…
@Hanica332 píše:
Spis tak do roka, ono ty první prikrmy nejsou nic, to mas jednu- dvě lžičky zeleniny na den. Mě děti zacly jist víc až po roce, nejmladší má dva roky a mliko je ještě hlavní složka, strašně málo ji.
A jak víš, že nebudeš moct kojit? Mléko vždy a všude připravené, o teplotě a složení přesně pro Tvé miminko ![]()
Záleží kolik miminko vypije, syn měl asi 7 balení na měsíc, ale pil dost brzy nad 150ml a výš. Dcera to pila první rok 90-120ml a příkrmy moc nechtěla, takže si zpocitej, jaký rozdil to je. Navíc jsouUM po 800g nějaké po 600g, viděla jsem po 400g a i 700g. Takže si to musíš vypočítat sama. Za mě je dobrá Beba a Hami. Ale to záleží na miminku co mu bude sedět. Momentálně syn 6m a UM má jen 2× denně, víc už asi nechce… takže máme tak 2 -3 balení na mesic, upřímně ani nevim, nějak to už nepočítáme. Máme Hami, stojí dvě stovky a jsme spoko.
@Anonymní píše:
A jak víš, že nebudeš moct kojit? Mléko vždy a všude připravené, o teplotě a složení přesně pro Tvé miminko
To je zase dotaz… Třeba má zdravotní problémy, se kterými prostě nemůže a ví to dopředu. Třeba bere nějaké nevhodné léky. A třeba kojit prostě nechce.
Prudit to jo, ale podepsat se, to už ne…
Zdravím holky, prosím mate spočítané kolik krabic umělého mléka miminko vypije za měsíc? Je mi jasné, že to je podle věku a zajímá mě spíš doba kdy je jen na UM. Popřípadě jaké je dobré aby nebolelo bříško. Děkuji moc