Rozkojení - nechci to vzdát!

1771
10.8.16 21:15

Rozkojení - nechci to vzdát!

Dobrý večer maminky :mavam: Věřím, že se tu najde nějaká dobrá duše, která mi poradí :)

Už jsem tu v jedné diskuzi řešila, že mi malá málo pije a málo přibírá. Ačkoli jsem si to až do dnešního dne nepřipouštěla, na vině asi bude nedostatek mléka :( Myslela jsem si (naivka naivní), že když prso po kojení zmáčknu a ještě z něho mléko teče, že je ho tam dost. Pak jsem si pořídila odsavačku, která mě ale usadila tvrdě na zem - neodsála jsem ani tolik, abych zaplnila dno lahvičky :( Rozhodně nechci přestat kojit, tak vás jdu požádat o radu: jak se prosím rozkojit? Půjde to teď ještě vůbec? Podle vážení dcera po jednom kojení vypije tak 60-70 ml, takže úplně prázdná asi nebudou, každopádně jí to nestačí. Dneska jsem jí zkusila dát příkrm a vypila přes 80 ml a potom se tvářila tak strašně spokojeně :)

Koupila jsem si na doporučení manuální odsavačku Medela Harmony, ale s tou neodsaju skoro vůbec nic. Tak jsem dnes koupila ještě tu balonkovou z DM, se kterou jsem odsávala na začátku kojení (měla jsem dobré zkušenosti, fungovala dobře) jenže ani s tou neodsaju skoro vůbec nic :(

Poraďte mi prosím, jak se ještě rozkojit, nechci to vzdávat :( Můžu se rozkojit pomocí odsávačky(a jak případně na to)?? Existují nějaké bylinky, čaje, léky(případně které)??

Budu vděčná za jakoukoli radu a předem moc děkuji!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32914
10.8.16 21:23

Odsávačkou jsem neodsala nikdy nic co by stálo za řeč. Za hodinu tak 20 ml? Dítko pilo méně ale často. Ale je fakt že první měsíce pribiralo zhruba kilo měsíčně, v 6 měsících po plném kojení 8 kg, takze nedůvěru v sebe a kojení jsem nikdy neměla. Pila jsem Caro, Meltu a kojící čaje, idealne sypané z bylinkářství.
Kojila bych přes den normálně, netrapila se odsáváním a na noc třeba těmi 20-40 ml dokrmila. Večer někdy bývá horší mimi nakrmit, po celém dni to jde hůř, to jsem vystřídala obě prsa i 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
10.8.16 21:25

@Nicolettee to že nic neodsajes, neznamená, že máš málo mléka. Mě moc pomohly stránky kojeni.net, tak zkus mrknout tam. Paní Jiřinka je úžasná a ví o čem mluví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
10.8.16 21:27

@Nicolettee jak je mimi staré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
10.8.16 21:28

Znám spoustu holek, co odsávačkou neodsály nic a ručně odstříkaly hodně.

Já ruční a balonkovou taky nic moc a stejně jsem ji odvařila. Pak jsem pořizovala elektrickou a sní jsem „odkojila díte“ aspoň do půl roka.

Příspěvek upraven 10.08.16 v 21:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
10.8.16 21:28

Urcite to pujde, ale místo odsavacky bych investovala do kvalitni LP, ktera zjisti, proč mala méně pije, proč klesla tvorba mléka…rozhodne doporucuju www.mamila.sk
Muzete si zkontrolovat správne prisati a jsou tam i rady jak navýšit tvorbu mléka, kazdopadne pokud je v něčem problem, je dobre zjistit v čem, aby se odstranil a znovu se tvorba pak opět nesnizila…obecně ideální je děťátko hodne nosit, spát spolu, kojit na pozadani, nepoužívat dudliky, flašky ani kloboucky…přeju hodne stesti :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
10.8.16 21:30

A s tim odsavanim je to pravda, ja neodsala taky nikdy nic moc..ale maly si vypil dost :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
10.8.16 21:31

Taky jsem u prvni nikd nic neodsala, presto mela mleka dost, mleko se tvori i behem kojeni.Tak koj dele a stridej prsa. Kojis v noci? To je dulezite kojit mezi 11 a 6 ranni, nejlepe tak ve 2.Nemusis budit, treba jen zkus tou odsavackou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437

Doporucila bych casto prikladat i v noci, pit kojici caje, caro, jist vyvary, obecne jist kvalitne a zkusit po kojeni odsavat elektrickou odsavackou.. Manualni vetsinou nestačí.. Lze ji půjčit u laktačních poradkyn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818

Mě odsávačka na zvýšení laktace pomohla. Mela jsem teda elektrickou odsávačku, jinak bych se asi umačkala :mrgreen: Odsávala jsem vždy mezi kojením. A pak v noci často. A samozřejmě miminko často přikládat k prsu. Do týdne by se laktace měla zvýšit :lol: Hodně štěstí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
10.8.16 21:32

Jak se tu psalo, caro a kojící čaje, jestli malá pije z prsa tak se vybodni na odsávačku a přikládej k prsu, to že neodsajes nic neznamená, někomu to jde a někomu ne. A kašli na příkrm, když si dá příkrm tak vypije míň od tebe; )
Kojení zachranis jedině kojením ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
10.8.16 21:32
@tini píše:
Taky jsem u prvni nikd nic neodsala, presto mela mleka dost, mleko se tvori i behem kojeni.Tak koj dele a stridej prsa. Kojis v noci? To je dulezite kojit mezi 11 a 6 ranni, nejlepe tak ve 2.Nemusis budit, treba jen zkus tou odsavackou.

JJ to taky.

Kluk mi spával celou noc, já prsa jako balony…musela jsem odsávat, budit jsem v noci nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.8.16 21:34

Odsavacka na me nikdy nefungovala zadna
pomahala destka huba, trochu mene odstrikovani

poznatky ziskaner na me osobe
FUNGUJE caste kojeni - staci ve dne, ale z pocatku alespon 10× denne. Pokud dodrzim 10× denne, nemusim v noci dite budit. Takze pres den vsechno resit prsem. Pokud dite nechce a ja se chci vykojit, odstrikam.
NEFUNGUJE kojici caje, melta, caro, kojici potraviny, odsavacka, homeopatika, kojit v noci, prikladat si nase dite na nahe telo, soustredit se na kojeni, chodit na diskuse o kojeni, psat laktacni poradkyni, nosit dite v satku, dat si dite do postele…

efekt zasahu do kojeni nastane temer presne za 48 hodin. Kdyz se ted zacnu rozkojovat, za 48 hodin mam hodne mlika. Kdyz dneska kojim jen 8×, za 48 hodin mam vesaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
10.8.16 21:36

Ahojky, manuální odsávačkou jsem také neodsála nic- jakože fakt nic-tak 5ml a elektrickou (Medela Swing-dvojfázová) jsem odsála cca 160ml…takže jak co komu „sedne“…a také bych hlasovala pro kvalitní laktační poradkyni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
10.8.16 21:38

Nejsem úplně povolaná, ale odsávačkou mi to také nešlo. Musela jsem případně ručně-rukou, ale maximum bylo tak 50 ml. A to jsem byla úplně hotová. Já tedy problém neměla, jen asi ve 3 měsících, kdy mi najednou malá dočasně asi týden spala celou noc a mě se laktace pomalu zastavila- to se srovnalo častějším přikládáním, takže jsem se tak do týdne rozkojila. Za sebe bych ti poradila jít na sono - já až rok po kojení zjistila (to jsem kojila 2 roky-rok jen v noci), že mám v jednom prsu snad jen jednu mléčnou žlázu - nedošlo mi, že by to mohl být problém - sice mi přišlo divné, že po zvážení vypila jednou 200 ml, podruhé jen 50 ml (prsa jsem střídala). Kdybych to věděla, netrápila bych jí a kojila vždy obou. Ikdyž koncem jsem už to tak nějak cítila, takže jsem dokojovala i z druhého prsa. Mohlo mi to dojít, když z jednoho prsa mléko stříkalo, z druhého jsem vymáčkla pár kapek. takže jestli chceš být v klidu, dojdi na to sono, třeba zjistíš, že nemáš prsní žlázy v takovém množství a trápíš se zbytečně…pak tedy jen dokrm UM

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová