Rozkojení - nechci to vzdát!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
819
10.8.16 22:08
@Nicolettee píše:
@ver0n1ka Mrknu se tam, děkuji moc :)

@Kacka2 většinu dne strávím na míči, protože jedině tam se mi malá uklidní. Už jsme zkoušeli i jiné polohy, třeba fotbalovou, ale to se vzteká a já to vzdávám :( vím, že má jít dítě k prsu a ne naopak :(

@KamisB no tak to mi dr třeba vůbec neřekla :( beztak jsem na nervy kvůli tomu vážení a jsem vystresovaná z toho, co mi řekně 15.srpna, kdy tam máme jít :( já právě nevím, kvůli čemu se vzteká a jestli pláče hlady nebo ne :(

vyhod váhu, lehni si pohodlně k mimču i na hodinu a zkus kojit jen z jednoho prsa jedno kojení!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
10.8.16 22:09

Prcek mi taky tabulkově přibával do 3. měsíce a pak ve 4. přibral minimum, tak nám byly doporučeny první příkrmy, protože už mu asi mé mlíčko nestačilo, a stejně jsem kojila 20 měsíců :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6745
10.8.16 22:15

Ahoj, manuální odsávačka je k ničemu, s ní skoro nikdy nic neodsaju. Teď mám elektrickou od Medely a už odstříkávám skoro 5 měsíců a to dcera vypije více než litr mléka denně. Zkus si někde půjčit tu elektrickou a uvidíš rozdíl… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
10.8.16 22:20

@Kacka2 neexistuje přední a zadní mléko, je prostě jen mléko, ze začátku se spouští rychleji ;) je to jen hodně rozšířeny mýtus :)
@Nicolettee my jsme zase mimo tabulky naopak, syn taky 4 kg a teď má 9,5 kg a 4 měsíce, docela jsem se bála aby mi dr neříkal abych ho nějak omezila, ale naštěstí v pohodě, stejně bych mu to odkyvala a dělala si to podle svého a tobě radím totéž:) jestli je malá spokojena, tak koj dle jejich potřeb a nestresuj se vazenim a bude vše v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
10.8.16 22:23

Ahoj, kamosce neco pomahalo a nemohla jsem si vzpomenout co, tak jsem koukla na net, a byl to anyz:) Nize vykopirovany z netu:

Nejznámejší druhy bylinek pro podporu laktace:
Pískavice řecké seno (Trigonella foenum-graecum, fenugreek): rozemletá semena nebo odvar či kapsle z nich
Benedikt lekářský (Cnicus benedictus): odvar nebo kapsle z nati
Moringa olejodárná (Moringa oleifera): kapsle obsahující sušené listy
Jestřabina lékařská (Galega officinalis, goat's rue): odvar z kvetoucí nati, listů
Ostropestřec mariánský (Silybum marianum, milk thistle):má estrogenní účinky, chrání a čistí játra, pro zvýšení tvorby mléka se používá odvar nebo extrakt ze semen či izolovaný komplex flavonoidů silymarin, Anýz (Pimpinella anisum)pro navýšení laktace se pije odvar ze semen, který má estrogenní učinky
Fenykl (Foeniculum vulgare):odvar ze semen může podporovat tvorbu mléka vzhledem k obsahu estrogenních látek
Rýmovník (Coleus amboinicus Lour, Plectranthus amboinicus, torbangum, kubánské oregano, mexická máta): odvar z nati
Chřest hroznovitý (Asparagus racemous, šatavari): odvar z kořene této původně indické rostliny má estrogenní efekt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
10.8.16 22:27

Já mám ještě vyzkoušeno nahřívat prsa nahřátýma kamínkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
10.8.16 22:31

@Nicolettee nase mala mi taky pije jen 5 min a stačí ji to. Někdy dokonce ani těch 5 min nepije, ale pak si rekne o jídlo driv, tak ji ho dam. Kojim ale jen z jednoho prsu, myslim, ze je lepsi, ze se tak dostane k tomu tucnejsimu zadními mléka. Jak říkají holky, nestresuj se vazenim a vyprdni se na hlavně na UM, protože pak uz ti prso nebude chtít vubec. Pohlídej si jen, aby měla dost pocurany plinky, to je hlavní, aby neměla žízeň a to ze jeden mesic přibrala min hod za hlavu. Stejne uz od 4 měsíce můžete začít s kasickama na noc a v poledne se zeleninkou ;) Jo a mala se mi u kojeni taky občas vzteka, u nás to je z únavy. Proste je občas tak unavena, ze nechce tahat a chce raději spat než jist. Takže se snažím ji dat mliko driv než bude hodne unavena a hlavně vecer před koupáním, po koupani do ni většinou nedostanu ani kapku, rve jak tur, když vidí prso!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
10.8.16 22:34

Jo a ještě mi pomáhal kojici čaj od weledy, po tom mam prsa jak balony :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
10.8.16 23:02

@Nicolettee
kup si v lékárně bylinky : jestřabina lékařská a fenykl a smíchej 1:1, např 100g a 100g, čaj se dělá tak, že dáš vařit do hrnce 250ml vody s 1 polévkou lžící čaje, počkáš do varu a necháš vařit 1 min, čaj okamžitě slij a popíjej co nejteplejší s medem nebo samotný až 5× denně, mám ho vyzkoušený a opravdu funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1771
10.8.16 23:05

Moc moc moc všem děkuji za rady a příspěvky, poctivě si je všechny čtu, akorát nestíhám odepisovat každému zvlášť :( (malá se mi zrovna vzbudila, takže kojíme/uspáváme) tak se nezlobte, že vám odepisuju souhrnně a hromadně :) vašich rad a doporučení si moc vážím a rozhodně se podle nich zkusím zařídit :)
Ještě jednou strašně moc děkuji, dali jste mi cenné rady i podporu, že to nemám vzdávat, děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.8.16 00:41

Rozkojení -nevzdávej to!

Já měla stejný problém - po 3 bezproblémově odkojených dětí se mi to stalo u 4. A to hned ve 2. týdnu věku dcery. Naše mladá dětská lékařka, která taky sama bojovala s kojením mi poradila, a díky ní teď pořád kojím. malá bude mít rok. Takže: kapsle Pískavice řecké seno a Benedikt lékařský. Také je to doporučení od laktační poradkyně v Brně paní Kallusové - vygoogliš. Je to velké množství kapslí 3× denně po několik dnů (asi 7) ale stačí jedno balení od každého - přibližně 800,– Kč dohromady a výsledek uvidíš sama - ani neuvěříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.25 22:25

.

Příspěvek upraven 08.10.25 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.25 22:36

@Kristýna 2727 za 9 let už si určitě poradila a nekojí :mavam: