Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky pomoooc, můj 4-letý syn nejspíš rozkousl teploměr…rtuť se ale do něj prý už nedává, má mít v sobě helium…nevíte, stane se něco? Já vlastně ani nevím, jestli ho měl v puse, prostě jsem se otočila a ta špička byla pryč…jen jsem našla pár střípků a vykapanou stříbrnou tekutinu v posteli. Nemůžu to z něj dostat, jestli to strkal do pusinky, nic mi nechce říct ![]()
Tak predne helium v nem asi nebude. To je plyn, prodavame ho v tlakovych lahvych, takze v teplomeru tezko. Drive tam byla opravdu rtut, ted je zakazana a ty teplomery jsou lihove. Zalezi z jake doby ho mas.
@ivodička zavolej si na toxikologický centrum, tam budou vědět.
Souhlasím, teď jsou lihové, pokud se to neshlukuje do kuliček, tak to rtuť nebude.. Ale zavolej tam!
@tweetydee Jojo, díky, tu linku znám, už jsem tam kdysi také volala. Rtuť v teploměru určitě nebyla, byl tam líh, mám dojem, že v lékárně říkala helium nebo tak něco, nevím, koupila jsem ho nedávno…prý údajně rtuť z důvodu, že je jedovatá, nahradili tímto…
@Anielka Ano, galium to bylo, ne helium:-) A to není jedovaté, už jsem si to našla, díky…